Last news in Fakti

9 Август, 2019 09:44 2 304 7

Беларус спря свинското от Русия

  • беларус-
  • свинско-
  • внос-
  • африканска чума

Забраната обхваща свинско месо и преработени продукти

Беларус спря свинското от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

От днес Беларус ограничава доставките на свинско месо от Приморския край на Русия заради африканска чума по свинете (АЧС), а също и на овце и кози от Московската област заради шарка.

Това съобщи на сайта си отделът по ветеринарен и продоволствен надзор на министерството на селското стопанство на Беларус, цитиран от ТАСС.

Според информация на Международното епизоотично бюро, на територията на Приморския край е регистриран случай на АЧС. Във връзка с това от днес, 9 август, се въвеждат временни ограничения върху вноса в Беларус от този регион на живи свине, зоопаркови и циркови животни на чувствителни видове към болестта, включително и на глигани, се посочва в съобщението.

Забраната обхваща свинско месо и преработени продукти.

Заради шарка в Московска област е забранен вносът на овце и кози, включително на диви животни, зоопаркови и циркови, както и мляко и млечни продукти от тези животни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    3 2 Отговор
    Белорусите чак от Приморския край, купували руско свинско месо, 7-8 хиляди километра са това ей, ми то това месо докато го докарат от там златно ше стане, в европейската част на Русия е бъкано със свинеферми...) Защо не купуват от там, кой им плаща транспортните разходи, или те само е така, алъш - вериша да върви ??
  • 2 Реалист

    6 1 Отговор
    Значи трябва да са спрели ВСИЧКИ руски туристи.
  • 3 гост

    8 4 Отговор
    Не виждам коментари от руските каскети.Чакам да обясните как в Русия нямало чума по свинете ,а картата била от пожарите! Как само в България нямало чума,а ЕС си е измислил тази болест,за да си предлага стоката.

    Коментиран от #4

  • 4 Ми то това е истина

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    а и руснаците имат ваксина,но поради това,че са им наложени санкции не може да се купува от тях,а мамалигите ще купуват от Виетнам т.е. руска ваксина но не от Русия. Прошляк и в съседна Сърбия не се говори за чума,нещо да кажеш по въпроса.

    Коментиран от #5

  • 5 това да е

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ми то това е истина":

    Ами като не се говори ще плюскат чумави прасюнгери и това е
  • 6 Менгеле

    6 5 Отговор
    Язък в интерес на истината свинското от Русия е може би единственното качествено месо което може да се купи в европа работил съм в Германия и винаги съм си купувал месо от руските магазини там вкусът на свинското от руски магазин доближава на 80/ както едно време гледано прасе на село.
  • 7 Балканец

    1 2 Отговор
    Аз се чудя, ние какво ще ядем? В Румъния целият им свиневъден отрасъл е тотално затрит. Ние отиваме смело на същия хал, но докато румънците могат да се оправят, ние не можем. Сега, хората упорите отбягват да купуват свинско: кебапчета, кюфтета, салами, пържоли, филета..... Всеки ще мине на друг вид месо. Мляните продукти, като суджуци, кренвирши, шпек и т.н. ще се избягват, защото няма как да знаеш, какво са набутали вътре. Май производителите на телшко и пилечко доволно потръкват ръце от тая работа.
Новини по държави: