Last news in Fakti

12 Август, 2019 13:00 2 386 4

Скандал с българска следа разклати македонското правителство

  • северна македония-
  • правителство-
  • зоран заев

Съмнения за подкуп на бивш шеф на прокуратурата

Скандал с българска следа разклати македонското правителство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Стабилността на управляващото правителство в Северна Македония е поставена под въпрос след скандал с получаване на подкуп, съобщи Нова Македония.

Това стана, след като италиански вестник публикува специални записи. В тях се намеква, че бившият ръководител на македонската Специална прокуратура Катица Янева е получила подкуп от 5 млн. евро.

Тя е трябвало да подкрепи предприемача Йордан Камчев по дело за пране на пари. Посредници в сделката са били Боян Йовановски и Зоран Милески. Те са получили по 1 млн. евро за услугите си.

Припомня се, че България искаше Камчев за почетен консул в Охрид. В записа се чува и репликата „Българите да не се месят“.

Около скандала с продажба на български паспорти се повдигна и въпросът защо Камчев има българско гражданство. От опозицията вече разкритикуваха македонското правителство за липсата на действия за разрешаването на случая.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    11 1 Отговор
    Е поне мфията действа заедно. Дали е добър признак. Дали е лош. Поне мафията ни се побратимява. 😉😁😉😁😉😁
  • 2 ония са непоклатими

    8 0 Отговор
    Нищо сериозно.Въртят си хората едни пари,а някой мухльо им пречи и това е то.
  • 3 ехоо

    5 0 Отговор
    Ами ча тъй са прай я. Нали сме братя. То друго немой дъй. Квато ината тиква, таквази и другата. То макето се учи от брата бугарин! Крушта не пад по далеко от корена еййй!
  • 4 Кико

    4 0 Отговор
    Вечна дружба, да се въртим взаимно, да не ни "въртът" другите!
Новини по държави: