Last news in Fakti

15 Август, 2019 20:40 1 677 2

Край на драмата в Самотраки

  • гърция-
  • остров-
  • самотраки

Извозват и последните туристи

Край на драмата в Самотраки - 1
Снимка; Shutterstock

И последните блокирани туристи на остров Самотраки ще бъдат извозени с кораби до края на деня, съобщава bTV. Гръцкият курорт дори вече приема нови посетители.

Вчера обаче се стигна до ескалация на напрежението заради липсата на организация при продажбата на билети. Появи се и информация за българи на острова, които не могат да се приберат, защото всички билети са разпродадени.

"Стана страшно, отвориха ферибота и може би 1500 тръгнаха да влизат в него.Задействаха се нечовешки инстинкти у хората - семейства с малки деца се блъскат, други ги прескачат, стана жестока гъчканица - кой да влезе и кой не", разказа един от туристите, оказали се блокирани с дни.

Припомняме, във вторник стана ясно, че хиляди туристи са в огнен капан на остров Самотраки.

Малко по-късно от МВнР успокоиха, че няма опасност за българите на острова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    10 7 Отговор
    Кому ку.а търсят на Самотраки ? Е , намериха го , самонатракаха си го!
  • 2 Голям прос

    4 2 Отговор
    Каквото си самотракаш, друг не може да ти го самотрака. Да им имам организацията при бедствия. Можеха да наемат или пренасочат по някой ферибот от друга линия
Новини по държави: