Last news in Fakti

13 Август, 2019 17:32 2 411 19

Безплатна храна и нощувки на Самотраки

  • гърция-
  • остров-
  • самотраки

Те са подсигурени за туристите, блокирани на острова

Безплатна храна и нощувки на Самотраки - 1
Снимка: Shutterstock

На остров Самотраки са осигурили безплатни нощувки и храна за блокираните туристи, съобщи Катимерини.

Това се отнася и за българските туристи блокирани там. Достъпът до острова е ограничен, заради проблем с фериботния транспорт.

От МВнР обявиха, че безплатна храна един път на ден се предоставя в следните заведения до пристанището:

- Таверна "The Harbour" Haran Bros

- Таверна "Synantisi"

- Таверна "Sta Karvouna" ( Stergios Lazarou )

- Пицария "Phournélo"

- Ресторант "Kumata" (68002, Katsampas – Paleopolis Samothrace)

Туристите ще могат да бъдат настанявани безплатно за една нощ в сградата на Гимназията на острова - Geniko Likio Samothrakis (Eparxiaki odos kamariotisas -Xoras). Безплатен престой за туристите на острова е осигурен и в къмпинга до пристанището в Камариотиса.

Гръцкото министерство на корабоплаването взе решение фериботът “Андрос Джет” (с капацитет за 600 пътници и 75 автомобила) да започне курсове от Самотраки до Александруполис и обратно на 14 август 2019 г., сряда. При подходящи метеорологични условия ще бъде пуснат и втори по-малък кораб, които ще превозва пътниците.

Генералното ни консулство в Солун е в постоянен контакт с гръцките власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.

Облекченията са осигурени от гръцките местни власти заради проблема с фериботните връзки и важат за всички туристи срещу предоставяне на документ за самоличност. В момента на Самотраки има около 1500 туристи, предимно от Румъния, както и от България, Сърбия, Франция, Великобритания и Италия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОБ4

    1 2 Отговор
    Евала
  • 2 калиспера

    3 1 Отговор
    Гръцко гражданство, ще получат ли ;)
  • 3 Бай хой

    3 1 Отговор
    Византийски номера. Сега и от туристите и от държавата ще цицат.
  • 4 Ти да видиш

    3 2 Отговор
    А като се върнат с изненада установяват че са уволнени.
  • 5 124

    4 4 Отговор
    Излагация.Един от най -големития търговски флот имат ,а нямали фериботи.Мръсни византийски номера.Дали тези туристи ще останат с добри впечатления и дали ще се върнат отново-едва ли.
  • 6 Драйвър

    9 4 Отговор
    Сетиха се !От СЪБОТА хората спят по улиците и в колите на 45 градуса НА СЯНКА!Ама като пиеш кафе на плажа -шезлонга е без пари;)Аз не съм чул някой да е спал три дни в колата си на връщане от "почивка" в България :)Ще им е за урок:евтиното-ВИНАГИ ИЗЛИЗА СКЪПО;)
  • 7 Centurion

    4 3 Отговор
    И в България е същото,даже без да са блокирани,дават олинклозив. Кеф ти Кренвирши от 3 лв,палмово сирене,маргаринче,ей такива все полезни храни!
  • 8 Nona

    5 4 Отговор
    Ха честито! Супер почивка в Гърция! Да им изпратиме кренвирши и консерви. При гърците безплатни обяди и нощувки няма ще ги изцицат до последното евро. Ваканцията продължава. Ще си спомят за черноморието. Да не забравят да си направят селфи.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Anton

    3 6 Отговор
    Е сега е момента да си направят резервация за догодина. Още дълго ще се любуват на красивите пейзажи и звездни вечери. Безплатни нощувки в автомобилите и "безплатна" храна по един път на ден, истинска романтика. Сигурно е много хубаво да си в Гърция на море и престижно, но аз ще бъда на черноморието. Весело изкарване и затваряйте нощем прозорците на автомобилите, че има комари. Хипарска работа, кеф!
  • 11 Селянин

    3 3 Отговор
    Е сега кухите глави разбраха защо беше платената реклама за Гърция. Утупаха ви джобовете. На Слънчев бряг пържола с пържени картофи е 5 лева. Но друго си е кренвирши в Гърция и кафе за 5евро. Бъдете щастливи лятото продължава.
  • 12 Патриот

    2 0 Отговор
    Къде са хотелиерите от българското черноморие да ореват нета, че това е удар срещу щях и държавата трябва да им помогне.
  • 13 Влади

    3 3 Отговор
    Как е водата на Самотраки? Разбрах, че предлагат едно ястие - нагазакис и у путакис. И да не изгорите на плажа....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Алфа Вълкът

    1 2 Отговор
    Без кенеф и баня 3 дена, и им пуснали фишек едно ядене и една нощувка наблъскани по 15 човека в една стая. Ама така им се пада, реват по тв "Българио спасявай ма", да ги спасяват гръкопитеците, никой не ги карал да ходят там!
  • 16 Светлин

    1 0 Отговор
    Ето това сме ние, злобни, завистливи, алчни хора. Това, че някой е решил да прекара почивката си на различно от България място не го прави сноб или лош човек, защо нападате хората по-този грозен начин☹️Аз също предпочитам нашето море, но не съдя хората за техния избор.

    Коментиран от #18

  • 17 АМПЕР

    1 2 Отговор
    Така ви се пада продажни плюващи България гадини. Спете в колите и ходете по нужда по сокаците. че и имате нахалството да искате помощ от страната си. Същата, за която пред микрофоните и камерите разпалено обяснявахте колко е зле. Може би искате да изпратим хеликоптери да ви спасяват, защото няма кой да ви гледа котката. Когато избирате да почивате на остров, трябва да очаквате подобни проблеми плюс стачки. С две думи пада ви се. А, и пак плюйте.(
  • 18 Цветански

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Светлин":

    И аз не ги съдя за това, че почиват на вън. Съдя ги това, което говориха за България с доволни физиономии на път към идеалната Гърция. Щом видеха микрофон или камера и започваха да говорят за бетон цени, обслужване и какво ли още не, само и само да покажат колко е лошо тук и колко идеално там. Няма континент с изключение на Антарктида на който да не съм бил. никъде по света хората не плюят по родината си, колкото и да е бедна и изостанала. Само у нас новоизлюпените европейци го правят.
  • 19 Димитър

    0 0 Отговор
    На Самотраки е много добре и си прекарваме супер !
Новини по държави: