Last news in Fakti

23 Август, 2019 15:13 1 418 4

Меркел все още води колоната в Германия

  • ангела меркел-
  • алтернатива за германия-
  • германска социалдемократическа партия-
  • германия

Социалдемократите и "Алтернатива за Германия" са с изравнени позиции, но са далеч зад консерваторите на канцлера, сочи социологическо проучване

Меркел все още води колоната в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Подкрепата за Германската социалдемократическа партия (ГСДП) сред избирателите е нараснала с два пункта за последната седмица, с което левоцентристите почти се изравняват с антиимигрантската "Алтернатива за Германия".

Това сочат резултатите от седмичното проучване "А Ер Де-Дойчландтренд", изготвено от "Инфартест димап". Резултатите бяха огласени днес и цитирани от ДПА.

Но ГСДП остава далеч зад консерваторите на канцлера Ангела Меркел и опозиционните Зелени.

Подкрепата за социалдемократите е нараснала от 12 на 14 процента за една седмица. Без промяна (26 на сто) е подкрепата за Християндемократическия съюз и баварския му съюзник Християнсоциалния съюз, докато електоралната подкрепа за Зелените е спаднала за една седмица с един пункт до 25 на сто.

Проучването е осъществено в периода 20-21 август сред 1063 човека с право на глас; маржът на грешката е между 1,4 и 3,1 процента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ториното

    3 0 Отговор
    Мнооооо ясно
  • 2 Чинга чук

    0 0 Отговор
    Към какво?
  • 3 Wodi

    0 0 Отговор
    Mi huiqt
  • 4 Логика

    0 0 Отговор
    Ами, да продължават така! Страната е на автопилот. Правителството не управлява, а само администрира. А, дали Меркел води, или някой друг я води?
Новини по държави: