Last news in Fakti

23 Август, 2019 19:40 6 984 19

Радикално! Отстъпете Косово на Русия

  • сърбия-
  • косово-
  • косово-
  • милан стаматович

Лидерът на партия "Здрава Сърбия" заяви, че е съвсем реалистично сърбите в Косово да станат руски граждани

Радикално! Отстъпете Косово на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерът на партия Здрава Сърбия и кмет на община Чаетина - Милан Стаматович заяви, че е съвсем реалистично сърбите в Косово да станат руски граждани, а Косово, съгласно международното право, да се отстъпи временно на Русия, предаде агенция Бета.

В свое писмено изявление Стаматович даде за пример предоставянето на руско гражданство на всички руснаци в областта Донбас в Украйна с указ на руския президент Владимир Путин, според който всички жители на Луганск и Донецк могат да получат руски паспорти по опростена процедура.

Стаматович посочи също, че Гренландия, автономна територия на Дания, "която американският президент Доналд Тръмп иска да купи", има такъв статут, че води самостоятелно вътрешната си политика, а е предоставила на Дания защитата на границите си, външната политика и управлението на финансите.

"Щом международното право вече позволява отстъпване на част от суверенна територия за временно управление, не виждам защо Сърбия да не направи това с Косово", заяви Стаматович.

Той добави, че би могло с международно споразумение с Русия да се уреди временно руско управление на Косово, докато не се гарантира пълна сигурност на сърбите в Косово и връщане на институциите на държавата Сърбия "в тази част от сръбската територия".

Стаматович припомни и Берлинския конгрес през 1878 г., на който великите сили се споразумяха Босна и Херцеговина да остане формално в състава на Османската империя, а Австро-Унгария временно да установи бюрократично управление на нейна територия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симида

    14 31 Отговор
    Айде, нема нужда!
  • 2 Коментар📝

    35 12 Отговор
    Стане Ли НЯКАКЪВ Конфликт.ЩАТИТЕ ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СИ ОПРАВЯТ КОЛОНИЯТА ЗАЩОТО ТОЗИ ГАНГСТЕР.Б. Б. ВЕЧЕ БЪЛГАРИТЕ МУ ТЕГЛЯТ БАСТА И НЕ СИ ЛИ ДАДАТ СМЕТКА ЧЕ ТАЗИ МАФИЯ И КОРУПЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ И ДА ИМА СЪД ЗА ГРАБИТЕЛИТЕ.В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ТРЪГНАТ КАТО СЪЮЗНИК С РУСНАЦИТЕ ЗАЩОТО УСЕЩАТ КОРУПЦИЯТА И МАФИЯТА КОЯТО Е ОБГЪРНАЛА ДЪРЖАВАТА.НЕ СЕ ЛИ ВЗЕМАТ МЕРКИ ЩЕ ЗАГУБЯТ В ТАЗИ ОБЛАСТ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПАРТНЬОР.-БЪЛГАРИЯ
  • 3 Хрониките на Евразия

    34 43 Отговор
    И тези наивници се надяват на Путин 😂😂😂
    Не само ние имаме идиоти , сръбските са си баш олигофрени ..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бесен Язовец

    25 34 Отговор
    Е, този Стаматович е реално, баш-башията на руските подлоги, няма да се учудя, ако след някоя друга година и нашите руски излязат с такдва безумно предложение.
  • 6 ТОЧКАТА

    16 6 Отговор
    ЯЯЯЯ,последният абзац!!!Значи Берлинският и много други е прецакал!!!!НИЕ я водим ОСВОБОДИТЕЛНА Руско/турска война ,а Борис Джонсън си слага краката на софрата!!!!!!!
  • 7 Диамантената ръка

    18 27 Отговор
    Напекло го е яко човека... Ами САЩ ако дадат гражданство на руснаците?

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 я пак

    25 27 Отговор

    До коментар #7 от "Диамантената ръка":

    САЩ ако предложат гражданство на руснаците ,в Русия няма да остане и един жител !

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бай Даньо

    12 3 Отговор
    Аз съм за. Ако това се случи има един вариант на последствията в който си връщаме западните покрайнини до Ниш...
  • 13 МДААА

    6 12 Отговор
    Ами ако и Турция направи същото и тълкува международното право както руснаците ? А ? Но спрямо целите балкани и ние вътре . . . . АААА ?????
  • 14 hali

    3 14 Отговор
    Русия да оскъпи Крим на Турция.

    Коментиран от #15

  • 15 бай Даньо

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "hali":

    За да отстъпи Турция на Русия Крим , то първо ние трябва да им го отстъпим , всичко това барабар с Украйна ( не случайно съкровището на Кубрат е намерено там) и южната част на Русия е Велика България ... Интересно като почне разпада на останкте от руската империя как ще се развият събитията в поречието на Волга ( Болга реката на българите) където винаги е имало по малко тлеещо български само съзнание ...

    Коментиран от #16

  • 16 бай Муньо

    3 4 Отговор

    До коментар #15 от "бай Даньо":

    да се върнем тогава по назад- да си поискаме Афганистан,а?
  • 17 Жоро

    6 3 Отговор
    Тоя сръбски селтак се наака :D :D И какви предимства от това!!!!Да се сдобият с санкции,и да им падне стандарта като на мурзилките,и не на последно място да изпаднат в тотална изолация...Жалка работа :D
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 goni

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "я пак":

    Защо, не го направят?!:) Така Русия ще престане да съществува, а САЩ ще са световен хегемон! Во веки веков амин!:) Ако, предложат на българите, дали някой ще откаже?!:) Ами, на китайците?!:) Толкова са привлекателни, ама не правят предложения. Защо ли? Ако, ти беше човек желан от САЩ отдавна щеше да си щатски гражданин. Ама, не си!:)
Новини по държави: