Last news in Fakti

3 Септември, 2019 14:05 1 086 2

Консенсус в Рим! Кризата се отлага

  • италия-
  • правителство-
  • джузепе конте

Две италиански партии договориха управленска програма, която да е основа на ново коалиционно правителство

Консенсус в Рим! Кризата се отлага - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Италианското Движение "Пет звезди" (Д5З) и Демократическата партия (ДП) оповестиха управленска програма, която да е основа на ново коалиционно правителство, предаде Ройтерс.

Двете партии, които традиционно са противници, се споразумяха да съставят ново правителство, за да се избегнат предсрочни избори след разпадането миналия месец на предишната коалиция на Д5З и крайнодясната "Лига".

Поддръжниците на Д5З гласуват онлайн дали да подкрепят предложената коалиция. Резултатите се очакват по-късно днес.

Партиите публикуваха управленска програма в 21 точки. Начело на списъка е ангажимент да се използва следващия бюджет за насърчаване на икономическия растеж, с обещанието това да не застраши държавните финанси.

Италия е на второ място в ЕС като съотношение на държавния дълг към БВП. В управленската програма се отправя призив за повече гъвкавост от страна на Брюксел за преодоляване на "прекалената строгост" на съществуващите бюджетни правила.

Консенсус в Рим! Кризата се отлага

Двете партии обещават и да въведат минимална работна заплата, да избегнат планирано повишаване на ДДС върху продажбите и да увеличат разходите за образование, научноизследователска дейност и социални помощи. В програмата се иска още данъчно облагане на дигиталните компании и учредяване на държавна банка за насърчаване на развитието на южните райони на Италия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минаващ

    6 0 Отговор
    А за емигрантите какво са се споразумели.

    Коментиран от #2

  • 2 Random

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "минаващ":

    Да ги поемат целите, сухи.
Новини по държави: