Last news in Fakti

5 Септември, 2019 13:40 1 541 4

Италия има ново правителство - Септември 2019

  • италия-
  • правителство-
  • премиер

Новият кабинет влезе в длъжност

Италия има ново правителство - Септември 2019 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Новото правителство в Италия положи клетва през днешния ден, съобщи ANSA.

Церемонията се състоя в президентския дворец. Кабинетът е съставен от движението „Пет звезди“, Демократическата партия“ и партията „Свободни и равни“.

Италианският премиер определи новото правителство като отбор. Той обяви, че основната цел на правителството е да намери добър път за Италия в интерес на всички граждани от Севера и Юга.

До формирането на нов кабинет се стигна, след като партия „Лига“ се оттегли от предходната управляваща коалиция. Италианският президент Серджио Матарела, който присъства на встъпването в длъжност заяви, че новото правителство е резултат от реализираното парламентарно мнозинство.

В новия кабинет 12 министри за първи път заемат министерски пост, а 7 министри са жени. Лидерът на „Пет звезди“ Луиджи Ди Майо се превърна в най-младия външен министър в италианската история.

Лидерът на „Демократическата партия“ поздрави новите министри и обяви, че е време да започне работа по промени за положителното развитие на страната.

Предстои да се проведе и първият министерски съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Политически коментари

    3 1 Отговор
    Скоро и в България
  • 2 Госあ

    1 5 Отговор
    Такива като Салвини, льо Пен и Джонсън трябва да бъдат изолирани и забравени. А на поляците и унгарците - санкции до пръсване.

    Коментиран от #4

  • 3 мафиозо

    4 0 Отговор
    А така!Какви са тези глупости,нямало мигранти да си внасяме?Ей сеги пак ще потече парата!!
  • 4 бобо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Няма държава в която левите да не се държат като политически проститутки."Пет звезди" не прави изключение. Вижте как им се радва турският ни гост.
Новини по държави: