10 Септември, 2019 12:17 2 028 10

Македонците получават най-малко

  • северна македония-
  • заплата-
  • евро

Северна Македония е с най-ниската средна заплата в региона

Македонците получават най-малко - 1
Снимка: Shutterstock

Според най-новите официални статистически данни най-високи средни заплати в региона имат в Словения и Хърватия, а най-ниски в Северна Македония, Албания и Сърбия, съобщава в. "Нова Македония".

Средната нетна заплата в Словения възлиза на 1108 евро, а в Хърватия тя е 874 евро.

В Черна гора средната заплата, по официални данни на статистическото бюро, през юли 2019 г. е била 511 евро.

В Босна и Херцеговина средната заплата е 469 евро, а в Сърбия - 455 евро. Последните достъпни данни за средната заплата в Албания показват, че тя възлиза на 423 евро.

По най-нови данни на Статистическия институт на Северна Македония средната заплата в страната възлиза на 409,8 евро, пише вестникът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбирач

    9 18 Отговор
    Аууу, ма как може да пускате такива новини бе?Сега какви ще ги дрънкат червените тролове?Как ще доказват колко сме бедни и няма по-бедни от нас.А я дайте Сърбия, я дайте, другите руски сателити, дайте и Русия с нейната 280лв минимална заплата.Хахахаха

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Коментар📝

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Разбирач":

    Без да СЪМ ЧЕРВЕН,ЩЕ КОМЕНТИРАМ.ПОКУПАТЕЛНАТА СИЛА Е НАЙ НИСКА В БЪЛГАРИЯ.ТОВА Е ДОСТАТЪЧНО И АПРОПО ТЕЗИ СТРАНИ ПРЕДИ 20-30г.БЯХА ВЪВ ВОЙНА И ДА ДОБАВЯ С РУМЪНИЯ ПРЕДИ 10г.Бяхме=СЕГА БЪЛГАРИ ЕМИГРИРАТ ТАМ ДА РАБОТЯТ.СЛЕДОВАТЕЛНО ДОЛУ БКП В ЧАСТНОСТ ГЕРБ
  • 3 onq s konq

    19 2 Отговор
    При македонците пенсийте са двойно по високи Нооо пенсия взима само който е работил и се е осигурявал. У нас Б.Методиев раздава народната пара на електората без значение дали изобщо е работил и за колко се е осигурявал.
  • 4 Borislav Popov

    15 1 Отговор
    Хайде гербачета, малоумни купени тролчета. Да се слави Баце като най щедрия, който дава големи заплати и пенсий и народът благоденстува. Който е против е лош матрял.
  • 5 alvin

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Разбирач":

    ..тъпо е да подскачаш и да се радваш на факти спуснати от някого, без да си проверил, просто защото така ти се иска да е. Само глупакът вярва така безрезервно. Бил съм и в Сърбия и в Македония и в Черна гора (В Боста и Херцеговина и в Албания не съм бил) и мога да кажа, че написаното е пълна лъжа. Стандартът в Сърбия е по-висок, а с Македония сме на едно положение. И моля ви, не ми говорете за оная средна работна заплата, афиширана от НСИ, по поръчка на гербаджийте. Хората знаят как живеят, с фалшиви данни лъжем само себе си ....
  • 6 Мамалигов

    4 0 Отговор
    Ние българите имаме претенции към българските земи населявани в момента от македонци и албанци.
  • 7 бугарин

    4 0 Отговор
    Изберете българското! Браво! ГЕРБ на три морета!!! Ако може в по-дълбоките!
  • 8 СССРБарета

    4 0 Отговор
    тъпи соросоидни подлоги нещо говорехте за Чернобил?!? Чернобил все пак се опитваха да го обезвредят! Тука тия тъпанари директно изсипват водата в океана! Те по същият олигофренски начин ги обливаха с вода от океана когато още горяха радиоактивната вода директно се връщаше в океана в резултат забраниха улова на риба тон по цялото източно крайбрежие на Япония но Разбира се Никой не го спази и продължаваха да ловят радиоактивна риба и да я продават на целия свят! В резултат цената на рибата тон от Япония се срина! комунистите поне имаха някаква съвест докато капиталистите са толкова алчни че направо повръщат!
  • 9 Винету ту ту ту

    6 2 Отговор
    В БГ 300 евро, защото средната заплат у нас е точно толкова.
  • 10 Глас от ОТВЪДНОТО

    4 1 Отговор
    моята е 353 евро. обичам гербови марки . не обичам "гербери"
Новини по държави: