Last news in Fakti

12 Септември, 2019 14:56 4 130 20

САЩ детронираха Саудитска Арабия

  • сащ-
  • петрол-
  • саудитска арабия

За кратко страната е била най-големия износител на петрол в света

САЩ детронираха Саудитска Арабия - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ за кратко успяха да изместят Саудитска Арабия като най-големия износител на петрол в света, съобщи Евронюс.

Новината беше обявена след проучване на Международната агенция по енергетика. Агенцията отбелязва, че цената на петрола е с 20% по-ниска от колкото преди година.

От там посочват, че шистовият добив е позволил на САЩ за кратко да изпреварят Саудитска Арабия като най-голям износител на петрол в света. Това стана, след като износът на петрол от САЩ е достигнал 3 млн. барела за денонощие.

Очаква се ръст на производството на петрол извън ОПЕК, най-вече от Бразилия, Северно Море и САЩ.

Саудитска Арабия намали производството на петрол. В същото време Русия се опитва да реши въпроса със замърсяването на ключов тръбопровод.

Търсенето на петрол от ОПЕК се очаква да достигне до 28.3 млн. барела на денонощие. В същото време Иран отбелязва спад на износа.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    11 26 Отговор
    Ама КЪДЕ СЕ ИЗПОКРИХТЕ бе Русофили ниедни,дето се изцепвахте тука че "САЩ не произвежда нищо"?А КОЙ е на 1-во място в Света по производство на ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ?И не бъркайте Пшеницата със ЦЯЛОСТНИЯ ОТРАСЪЛ "ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ",ЩОТО...ще има бой с показалката:)

    Коментиран от #3, #6, #17, #19

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    23 11 Отговор
    Как няма да ги изместят като тя е колония на САЩ. Всичкият им излишен петрол автоматично отива в САЩ да могат те да го продадат за по-скъпо. Я покажете статистика на добива и на износа за да видите какво ще е съотношението.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СссереМ

    16 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ама си кух та вдлъбнат,как САЩ ще продава сорт петрол какъвто няма НИКЪДЕ в Северна Америка ,че да го преставя и за свой.

    Коментиран от #5

  • 5 Ал та фанах Атаопънах

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Много просто. България също е колония, не се ли запитваш как произвеждаме толкова много храна, а от нея нищо не постъпва в нашите магазини?
  • 6 NikNay

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Прав си номер едно по производство на ГМО зърнени култури . . . .
  • 7 onq s konq

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Еl comandante":

    Никакъв адрес не си ми давал!Аз те попитах В КОЙ ЗАТВОР СИ И В КОЙ ОТРЯД СИ,след което излязох по задачи,щото не получих отговор.ДАЙ ГО СЕГА плииз!

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Дъ Клаш

    3 12 Отговор
    Русофилистиците и германофилистиците са в Траур.Винаги съм твърдял че русофил и германофил е едно и също.Ревете друзя Ю Ес Ей пак ви победи.

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Производството на петрол в САЩ е в ПЪТИ по-голямо от износа !!! Просто по-голямата част остава за вътрешния пазар който е огромен и десетки пъти по-голям от тези на Саудитска Арабия и Раша накуп !!! Иначе износа щеше да е в пъти по-голям !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дъ Клаш

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Еl comandante":

    германофилче как е гълтат немските мадами на арабухи това е тяхното бъдеще.Хехе

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дъ Клаш

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "Еl comandante":

    Хехе пътници сте в Русия скоро ще бъдете присъединени към Китай.
  • 17 Borislav Popov

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Русуфилнята в траур и в момента чакат апорките от Мацква !
  • 18 Abv

    3 6 Отговор
    Коя държава била бензиностанция? САЩ друго освен гмо царевица, нефт и оръжие изнасят ли? Кога ще почнат да произвеждат чушкопеци, а не да ги янасят от Китай.
  • 19 Патриот,но не от обединените патриоти

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    САЩ е най-големия производител на зърнени ГМО продукти.Да си ги ядат със здраве.
  • 20 Borislav Popov

    1 1 Отговор
    Статията е за САЩ и Саудитска Арабия но платените сороски драскачи на заплата в американските НПО-та бързат да плюят по Русия. Ако трябва някого да изселят ще се окаже че това сте вие продажни мекерета защото поне 80% от българското население е русофилско! За Русия се знае какво ни е дала,построила и какво не от 09.09.1944г до разпада на соца но това което ни даде още го ползваме! Ха да ви видя какво ни дадоха американците за почти същият периот от време и какво ние им дадохме. Само ще спомена че замисъла за плана Ран-ът за преминаване към пазарна икономика е техен но какво се случи с нашата икономика. Дойдоха ли тук американски инвеститори както например в Южна Корея или например във Виетнам не нали! Само ни взеха наготово построените ТЕЦ-ове и ни обвързаха с договори да им плащаме скъпият ток. Чрез канадски фирми ни взеха златото и се самопоканиха на наша замя да си направят четири военни бази за разлика от руснаците които нямаха нито една такава на наша територия а само складове за военна техника и горива. Единственото което са ни дали са НПО-та които финансират бандитски партии и набират привърженици които превръщат чрез заплащане в русофоби, българомразци и продажници!