Last news in Fakti

9 Септември, 2019 20:59 2 701 6

Саудитска Арабия призна: Нужна ни е стабилна цена на петрола

  • опек-
  • саудитска арабия-
  • петрол-
  • нефт-
  • абдулазиз бин салман

Рияд отбелязва, че пониженото производство на нефт ще е от полза за всички членки на ОПЕК

Саудитска Арабия призна: Нужна ни е стабилна цена на петрола - 1
Снимка: Shutterstock

Саудитска Арабия е заинтересована от стабилно равнище на цените на петрола и се ориентира преди всичко към него. Това заяви пред журналисти новият министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман, цитиран от ТАСС.

"Не е в природата ни да размишляваме върху цените на петрола. Заинтересовани сме да има стабилни цени на петрола, които ще са от полза за всички в световната икономика и на първо място за нас", заяви министърът на енергетиката на Саудитска Арабия.

Той добави, че първичното публично предлагане на най-голямата в света компания по обем на добива на петрол Saudi Aramco ще се състои в близко бъдеще.

Според прогнозата на агенция "Фич" стойността на петрола през 2019 година ще е 65 долара за барел. Тази цена е изгодна за много близкоизточни страни членки на ОПЕК като Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Кувейт, твърдят анализатори. Изключение прави Саудитска Арабия, при която за балансиран бюджет е нужна цена, започваща от 80 долара за барел.

Саудитска Арабия не възнамерява да променя петролната си политика. Това заяви пред телевизионния канал "Ал-Арабия" принц Абдулазиз.

"Основите на петролната ни политика са определени предварително, те не се променят", каза той.
Новият министър отбеляза, че пониженото производство на петрол "ще е от полза за всички членки на ОПЕК".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Изключение прави Саудитска Арабия, при която за балансиран бюджет е нужна цена, започваща от 80 долара за барел.-БРЕ МНОГО АЛЧНИ ...
  • 2 Ели

    9 4 Отговор
    Изходът е Русия, сътрудничество между САЩ и Русия.

    Да престане една откровена диктатура в лицето на СА да диктува световните пазари!
  • 3 Не след дълго

    18 4 Отговор
    След 15-20години когато течните горива в средствата за масов транспорт бъдат изцяло заменени от електрически алтернативи,Султана на Бруней ще смени колекцията си от супер коли за стадо камили и много чаршафи от принцове ще станат просяци.

    Коментиран от #5

  • 4 Ами сега

    5 0 Отговор
    Тези предатели предадоха исляма сега се правят на разбирали приключи тяхната зависимост има нови технологии а и петрола е на изчерпване затова цените започват 80 долара на барел.
  • 5 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Не след дълго":

    Султана на Бруней вече е един от основните инвеститори в електричките и само наивници като теб вярват, че ще си независим.
  • 6 Лора

    1 0 Отговор
    Според мен, няма как да е постоянна цената на петрола, защото. тук става въпрос за мноооооого средства и други световни далаверки..!