Last news in Fakti

27 Септември, 2019 18:33 1 759 2

Стратегическа оставка в Киев

  • олександър данилюк-
  • володимир зеленски

Олександър Данилюк, един от най-близките съюзници на новия президент Володимир Зеленски, обяви, че се оттегля

Стратегическа оставка в Киев - 1

Секретарят на украинския Национален съвет за сигурност и отбрана Олександър Данилюк, един от най-близките съюзници на новия президент Володимир Зеленски, обяви, че подава оставка, предаде Франс прес.

"Потвърждавам информациите за оставката си", заяви Данилюк и добави, че ще остане на поста, докато Зеленски не подпише оставката.

Украинското президентство потвърди, че е получило писмото с искането на оставка от Данилюк, назначен на този пост през май. То допълни, че президентът ще разгледа искането, след като се върне от САЩ, където участва в Общото събрание на ООН.

Това е първата оставка на високопоставен украински държавен служител, откакто Зеленски дойде на власт след изборите през април.

Данилюк не обясни причините за оттеглянето си, но анализатори смятат, че то може да е свързано с нежеланието му да скъса връзките си с будещия противоречиви мнения олигарх Игор Коломойски, който опитва да си върне контрола върху банката, национализирана през 2016 г., когато бе на прага на фалит.

"Предполагам, че се е чувствал неловко, тъй като се говори за все по-голямо влияние на Коломойски върху Зеленски и заради рисковете, които това крие за национализацията на "Приватбанк", каза икономистът Тимъти Аш, специалист по Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Плъшок

    2 1 Отговор
    Мишките първи напускат потъващия кораб с капитан зеленски
Новини по държави: