Last news in Fakti

29 Септември, 2019 17:45 6 214 24

Китай ще демонстрира невиждана бойна мощ

  • китай-
  • армия

Предстоящият военен парад ще даде възможност за оценка на стратегическите амбиции на Пекин

Китай ще демонстрира невиждана бойна мощ - 1

Планираният за вторник парад на китайската армия, за която не се знае много, може да даде рядка възможност да се види бързо развиващия се арсенал на страната, включително ракета, способна да носи ядрена бойна глава, която може да достигне САЩ за 30 минути.

Ракетата "Дунфън 41" е само едно от серията нови оръжия, които според китайски медии може да бъдат показани по повод 70-ата годишнина от идването на власт на Китайската комунистическа партия. Сред останалите има свръхзвуков дрон и роботизирана подводница.

Събитието ще подчертае амбициите на Пекин да наложи претенциите си към Тайван, Южнокитайско море и други оспорвани територии, както и да предизвика Вашингтон за позицията на водеща сила в региона.

Китайската армия е най-голямата в света с 2 милиона военнослужещи. Китайският военен бюджет е на второ място в света след този на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА ХА ХА

    33 14 Отговор
    Пак замериса говежди лай...
  • 2 гост

    19 72 Отговор
    Винаги когато някоя комунистическа кочина почне да затъва , рязко се увеличават "военните паради " !!! Справка любимата на русколизците "матушка" !!! Парад след парада и всяка година все по-надолу !!!

    Коментиран от #3, #4, #6, #9, #17

  • 3 Паник

    50 12 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да, ама това не е гей парад Пекин Прайд, а военен парад с техни оръжия. Явно не затъват а изплуват... А тук доживяхме бойни вертолдги пожар да гасят... В Китай имат и армия и прои,зводство. А тук ще се избият и патриотиге ни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майкооо

    9 13 Отговор
    Стават опасни за Русия и Китай и Северна Корея
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 USMC

    12 35 Отговор
    Китай са яли американска попара ,няма да искат пак.
    Който не е ял да заповяда , ще има в изобилие .

    Коментиран от #11

  • 8 USMC

    8 33 Отговор
    Китай са яли американска попара ,няма да искат пак.
    Който не е ял да заповяда , ще има в изобилие .

    Коментиран от #15

  • 9 Конфуций:

    33 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    ако Китай започне да потъва, останалите вече ще пускат мехурчета.

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    4 16 Отговор

    До коментар #9 от "Конфуций:":

    Надай се коньо за зелена трева !! В момента има държави с поне два пъти по-голям ресурс за развитие , които вече го изместват !! Дори самите китайци от години изнасят производства , които вече са неконкурентни при производство в Китай !! И те ще стават все повече и то бързо !!

    Коментиран от #12, #23

  • 11 гост

    10 23 Отговор

    До коментар #7 от "USMC":

    Кога точно я ядоха , когато ги освободиха от японците и се изтеглиха , за да дойдат ушанките с тренирания шумкарски метод да дадат власта на най-големите боклуци ??!!

    Коментиран от #14

  • 12 верваме ти

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    а пропо, от коя планета са тези държави

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    6 14 Отговор

    До коментар #12 от "верваме ти":

    Апропо , ти на коя планета живееш ?? На тая , дето я описват в Китай , като спират достъпа до интернет , та да не разбереш какво става в света ?
  • 14 Бай хой

    16 6 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Не ве. Га чайниците изритаха янките от Северна корея и Виетнам. Помниш ли как се изнасяха с хеликоптери и кораби по трима на конь.
  • 15 Ники

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "USMC":

    Kога са яли и то американска
  • 16 Ники

    15 8 Отговор
    Не помня краварите да са печелили войни
  • 17 ХХХ

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Дали затъва ? Ще ти се, да представяш желаното за действително. Ама поне парадите им са като хората. И пехотните подразделения, и техниката, и авиацията, и площада им е голям и подходящ, и маршове имат сигурно 20 - 30 като хората. А Щатите тая година майче за първи път правиха парад за 4 - ти Юли и станаха за смях.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ХХХ

    4 0 Отговор
    А аз си мислех, че в късните часове в този сайт няма модератор ! Един познат казваше на времето: Сипвай вътре всичко, и се не бой ! Та и аз реших така с коментарите. Ала - цитат от приказка : Ала както често бива, сметката илиза крива !
  • 20 None

    10 1 Отговор
    Два милиона китайска армия! Това никак не е малка цифра и изобщо не е за подценяване. За сравнение Северна Корея имат само милион и двеста хиляди. Не вярвам да ги хранят с консерви и да ги държат със скъсани обувки и вместо пушки да носят сопи като нашите които пазят границата ни и които ги даваха по телевизията!
  • 21 Zzd

    1 3 Отговор
    Китай става опасен всички виждат това. Трябва да ги спрат. Никакви технологии създадени от Европа и сащ не трябва да се произвеждат там.

    Коментиран от #22

  • 22 Митьо

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Zzd":

    Ти чуваш ли се какви ги блещиш? Нали повечето фирми, създаващи технологии в САЩ и Европа са техни (купени) или предстои покупката. За това има офшорни зони, съответните фирми и подставени лица. Тепърва китайците ще показват какво могат и дупе да им е яко на ранчосите и съюзниците им. На първо време ще си върнат Тайван, после ще изгонят ранчосите лодки от региона, ще обединят разделените корени и т.н.
  • 23 Крали Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Трол заядлив пък и невежа ! За съжаление Китай е н 1 ! Мой близки живеещи от 30 години в Австралия бяха на 15 дневна екскурзия из Китай! Учудени, потресени, ,са от видяното: ред, чистота, ТЕХНОЛОГИИ от 22 век.Истинска СОЦИАЛНА държава! В момента поради многото желаещи да служат в армията подборът е ЖЕСТОК! А желаят защото: комунистическата( (истинска) власт освобождава семейството на войника от данъци и такси!Плаща помощи на семейството- част от заплатата му и останалата част му се спестяват.е.като се уволни има спестени пари( към 75000 юан ) и право на безлихвен кредит до 300500 ю. за....30 г !
  • 24 Крали Марко

    1 0 Отговор
    Много силна дезинформация и криене на истината върлува из страните васали на фащ по адрес на Китай! ОСОБЕНО ЗА СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА, БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО ОБРАЗОВАНИЕ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания