Last news in Fakti

25 Септември, 2019 15:50 2 120 21

Китай няма да участва в "Игра на тронове"

  • китай-
  • ван и-
  • сащ

Страната няма да оспорва позициите на САЩ

Китай няма да участва в "Игра на тронове" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Китай няма да участва в „Игра на тронове“ на световната сцена. Това заяви китайският външен министър Ван И, цитиран от ТАСС

Той призова САЩ да не нарушава суверенитета на неговата страна и в частност на Хонконг. Министърът подчерта, че неговата страна никога не се е стремяла към световна хегемония.

„Някои американски служители постоянно говорят за смяна на международната власт. Те се опасяват, че Китай може да оспори позициите на САЩ.

Това е стратегически грешна оценка за страната и показва комплексите в американската политика. Китай все още изостава от САЩ по доходите на глава от населението, индекса на човешко развитие, развитието на технологиите и образованието, но остава най-голямата развиваща се страна в света“, заяви Ван И.

Според него при сегашните предизвикателства няма как дадена страна да реши всички въпроси в глобален план сама. Той заяви, че Китай е готов да поеме своята отговорност на международната сцена.

В същото време заяви, че е естествено да има разделение на международните отговорности, с което всяка страна да има участие в решаване на основните въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rado

    5 19 Отговор
    Днес пак ще има русофили в депресия.

    Коментиран от #3, #17

  • 2 Дядо Вангел

    5 23 Отговор
    Китай клекна! Новите търговски мита ги отрезвиха. Не смеят и да пратят армията в Хонг Конг, това ако беше преди 20 години до сега да са смазали протеста. Сега предстои смяна на режима и демократичен Китай!

    Коментиран от #5, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ел М. Горбачоне

    6 1 Отговор
    Слава на Кот Дибуар и Тринидад и Тобаго!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дядо Вангел

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Еl comandante":

    Искам да попитам модератора, защо на този примат му се позволява да замърсява форума със зловонните си коментари и душевна нечистоплътност. Не че толкова се засягам лично, колкото това прави форума да изглежда пошло и евтино. Факти.бг, не се превръщайте в парцал като Блица

    Коментиран от #7, #9, #10

  • 7 Бай Бай

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо Вангел":

    На този нечитоплътен примат трябва да бъде забранено да влиза тук. Модератора има това право и се чудя защо примата не получава такава забрана.
    Подсещане за модератора!

    Коментиран от #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Borislav Popov

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Дядо Вангел":

    Не му обръщайте внимание на това чудо, дядо Вангеле, това е най голямото наказание за него.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    СПОМНЕТЕ СИ ЕПИЗОДА В КОЙТО МОТОТО БЕШЕ : " ЖЕЛЯЗНАТА БАНКА ЩЕ ТЕ УНИЩОЖИ , АКО НИ СИ ПЛАТИШ " !!!! ТА КОЙ ФИНАНСИРА СЕРИАЛЧЕТО - "ИГРА НА ТРОНЧЕТА " ??? ТОВА Е ЧОВЕЧЕТА - "ПАРИЧКИТЕ ОТ ЕВРЕИТЕ "; "МАНГИЗИТЕ НА ОГРАБИТЕЛИТЕ" ; И КАКВО ...??? НИКОЯ ПАРИЧКА НЯМА СТОЙНОСТ ,АКО МИЛИАРД ХОРА НЕ РАБОТЯТ ВСЕКИ МИГ -ПРОИЗВЕЖДАЩИ БЛАГАТА НА ЖИВОТА НИ : ТОПЛО;ХРАНА ; ДРЕХИ ;ЖИЛИЩА И НАДСТРОЙКА ....!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 kjl

    9 1 Отговор
    Китайската външна политика има няколко хилядолетна история! Когато имаш насреща си пс. болен човек с остра форма на нарцисизъм, по-добре е да му направиш комплимент. Неговото его ще е задоволено и поне временно ще се поуспокои. Светът в този момент има остра нужда от крачка назад. Твърде близо сме до остър конфликт, от който печеливши може и да няма.
  • 15 Гледач

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Вангел":

    КРАВАРИТЕ закъсаха те в СМЕШНАТА Турция не можаха ПРЕВРАТ да направят.ААА С КИТАЙ ли ще им мине номера?ХА ХА

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Borislav Popov

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Rado":

    Ти за какъв се определяш че не разбрахме! Колкото и да не ти се иска Русия е всеоще една от великите сили и с нея ще се съобразяват! Колкото и санкции да и налагат тя няма да подари територията и ресурсите си!
  • 18 Бай Яни

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гледач":

    Какъв преврат бре, колкото беше и показаното обийство на Дуган. Малоумници, пълна пародия. Турците са майстори на комедията.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Kакво се е случило

    0 0 Отговор
    С Българинът в Брюксел чиито труп е наммерен в китайското посолство някой може ли да разясни

    Коментиран от #21

  • 21 Обърках града

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Kакво се е случило":

    В Белгия
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания