Last news in Fakti

29 Септември, 2019 19:22 8 035 12

Тръмп: Страната е заложена на карта

  • доналд тръмп-
  • украйна

Опитват се да ме спрат, защото се боря за вас. Никога няма да допусна това, изтъкна републиканецът

Тръмп: Страната е заложена на карта - 1

Президентът на САЩ Доналд Тръмп публикува видео във връзка със задействаната от Демократическата партия процедура по импийчмънт на държавния глава, съобщават медиите зад Океана.

"Това, което се случва сега, е една огромна измама в историята на американската политика. Демократите искат да ви отнемат оръжията, вашето здравеопазване, вашите гласове, вашата свобода, вашите съдии. Те искат да вземат всичко. Ние никога няма да допуснем това да се случи", каза той.

Тръмп за пореден път повтори, че републиканците се опитват да "пресушат блатото", защото "страната е поставена на карта". "Всичко е много просто. Опитват се да ме спрат, защото се боря за вас. Никога няма да допусна това", завършва призивът си американският президент за по-малко от 40 секунди. В същото време този път се въздържа от крайни изявления, адресирани към демократите.

Видеообръщението на Тръмп се появи по повод скандала в Белия дом във връзка с укрити от администрацията записи на разговорите на Тръмп с лидерите на Украйна, Русия и Саудитска Арабия, напомня Фактор.бг.

Разговорът между президентите на САЩ и Украйна Доналд Тръмп и Володимир Зеленски се оказа под светлината на прожекторите след съобщения в медиите, че служител от разузнаването го намира за обезпокоителен и изпрати жалба до ръководството. В сряда бе публикувано разчитане на телефонния разговор, а в четвъртък и самата жалба.

Публикуваната стенограма потвърди, че Тръмп е поискал от Зеленски да разследва обстоятелствата около уволнението на бившия украински генерален прокурор Виктор Шокин, който разследва дейността на компанията "Буризма“, сред чиито директори е и синът на Байдън, както и делата на самия Хънтър Байдън.

Демократите започнаха импийчмънт срещу Тръмп в Камарата на представителите, като го обвиниха, че иска помощ от чуждото правителство, за да се намеси в изборите чрез опит да дискредитира Байдън. Президентът отрича твърденията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    41 11 Отговор
    След политическото Убийство на JFK. Хамерика е просто корпорация. С правото да Краде и убива докато налага демокрация. Сложна кражба на ресурси. И цветни полюции.
  • 2 Паник

    38 5 Отговор
    Бой по демократите, Тръмпи, те искат цяла Америка и света да са трети пол! Ти си отредения да спасиш Америка от Демокрацията, че тя тоталитарно и, тепа света.
  • 3 Хрониките на Евразия

    9 26 Отговор
    Сената е поискал стенограмите на разговорите на Тръмп с Путин .
    Ей сега ще видим какъв охлюв е вожда ви 😂

    Коментиран от #9

  • 4 Мария Захарова

    27 5 Отговор
    Мисля че, в обора настана време за нова гражданска!

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Eли

    21 1 Отговор
    "Да пресушат блатото" е един от слоугъните на Тръмп в предизборната му компания от 2016 - "да се прекъснат, включително и финансовите потоци от лобистите към сенатори и политици - пълнещи блатото (на политиката)"., като по този начин се преодолеят разколът и разделението, недоверието в ам. общество.
  • 7 Стамат

    8 18 Отговор
    Ето типичен пример за слаб политик и пълен страхливец .Като го натегнат и почва да плямпа за апокалипсис .Не че сина на Байдън не изпратен в Украйна от другите кравари да я ограбват но типично за кравар Трумпета е искал да извлече дивидент от това а сега маже и се прави на жертва и чак на пробитата си държава залага за да спаси дебелокожата си.Това са политиците сега с големите червени бутони.
  • 8 Хрониките на соросоидите

    15 4 Отговор
    Ден 651 от както бай дончо ни спря парите и гладуваме. На чичо сорос парите бързо свършват и единствено омразата към вечните виновници за нашите несгоди - руснаци и Русия, ни крепи да плюем като зомбита. Па и чичо сорос е жива мумия, кой го знае до кога ще ни храни гладните гърла. На хоризонта се появи надежда - импийчмънт за бай дончо! Урааа! Толкова е хубаво, че чак не ни се вярва. Гладни сме и лигите ни текат при вскяка новина за импийчмънт, ама си мълчим че не ни останаха сили. Дори няма с какво да напълним памперса като чуем звука на руските оръжия.
  • 9 СссерсеМ

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хрониките на Евразия":

    Сороснята гладна, лигите и текат да види гърба на Тръмп и пак да ви отпуснат финанаиране, нали бе, кърлеж? Отивай да целуваш ръка, крак, дупе или к.вото докопаш на джо байдън, виж какви жертви прави за вас: принуждава синчето си да краде от бедна усрайна да ви изхранва. Глад тролчо, няма центовеее.
  • 10 Дългия

    7 9 Отговор

    До коментар #4 от "Мария Захарова":

    Ти за обора не се притеснявай ! Те са били и ще бъдат #1! А ти стой си в мизерната кочина и си брои стотинките в джоба и по малко плюи , че няма да ти остане плюмка за свирки...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.