Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 07:58 1 614 2

И Руди Джулиани в окото на бурята

  • руди джулиани-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • украйна-
  • володимир зеленски

Личният адвокат на Доналд Тръмп получи призовка да представи пред Конгреса документи във връзка с украинската афера

И Руди Джулиани в окото на бурята - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руди Джулиани, личният адвокат на американския президент Доналд Тръмп, получи призовка да представи пред Конгреса документи във връзка с украинската афера, предаде Франс прес.

В призовката конгресмените изтъкват, че евентуален отказ на Джулиани да представи исканите документи ще представлява възпрепятстване на разследването, което може да доведе до импийчмънт на президента Тръмп.

Джулиани разполага със срок до 15 октомври да представи документите. Той призна по телевизията, че, в качеството си на личен адвокат на президента, е поискал от украинското правителство да вземе за мишена бившия вицепрезидент Джо Байдън, посочват председателите на комисии в Камарата на представителите, които водят разследването.

Джулиани заяви наскоро, че разполага с доказателства, че не е действал сам и че други служители в правителството на Тръмп също са участвали в заговора, изтъкват конгресмените.

Демократите в Конгреса започнаха на 24 септември разследване срещу президента Доналд Тръмп по подозрение, че е упражнил натиск върху украинския президент Володимир Зеленски да разследва сина на Джо Байдън.

Хънтър Байдън е бил член на управителния съвет на украинска газова компания по времето, когато баща му беше вицепрезидент на Съединените щати, отбелязва Франс прес.

Американският президент Доналд Тръмп възложи на личния си адвокат Руди Джулиани да събере информация за дейността на Хънтър Байдън в Украйна.

В изпълнение на поставената от Тръмп задача Джулиани, който е бивш кмет на Ню Йорк, се е срещнал с няколко украински служители. Той заяви, че е съгласувал действията си с американския Държавен департамент.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбаза

    2 0 Отговор
    Удри
  • 2 хихихи

    4 1 Отговор
    Тези започват да се самоунищожават като нашите мутри в началото на прехода.