Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 06:30 2 417 8

Когато Тръмп се чувства застрашен

  • сащ-
  • импийчмънт-
  • доналд тръмп-
  • кърт волкър-
  • украйна

Милиардерът вае за себе си образ на храбреца, който влиза в битката в името на народа

Когато Тръмп се чувства застрашен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Очевидно Тръмп владее до съвършенство методите на популизма: в контранастъплението си срещу демократите той се представя за храбреца, който влиза в тази битка в името на народа.

Демократите обвиняват Тръмп в злоупотреба с власт и искат импийчмънт, а той им показа - както и на целия народ - как гледа на този конституционен конфликт: като на битка на народа срещу радикално социалистическите, неамерикански демократи.

В името на народа?

Тръмп вае за себе си образ на храбреца, който влиза в битката в името на народа: срещу всички, които искат да отнемат на народа оръжията, грижата за здравето, гласа и свободата. Популизъм в чист вид!

Дали пък и Борис Джонсън във Великобритания няма да влезе в предизборната борба с лозунга „Народът срещу истаблишмънта"?

Тръмп се чувства застрашен

Врагът се демонизира по възможно най-грозния начин. Целта е да се отклони вниманието от същинския въпрос: за злоупотребата с власт. Тръмп започва да мобилизира своя твърд електорат – и колкото повече наближава импийчмънтът, толкова по-гневно той ще раздава удари във всички посоки. И кой знае към какви други оръжия ще посегне, след като той е застрашен от „най-голямата измама" в историята.

Оставката на Кърт Волкър, извънредния пълномощник за Украйна, е поредното доказателство, че температурата се повишава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тончев

    14 5 Отговор
    Бай Дончо е пич и на "демократите" още им треперят бузите от шамара който им удари на изборите същото е и с техните "свободни медии" !Та пак май ще има шамар но този път може и да е по звучен мдааа.Май след Кенеди, Дончо е най обичания от хамериканците ще гледаме !
  • 2 Тръмп

    12 5 Отговор
    При Демократите е пълно с Комунисти и Соросоидни извратеняци,та нямат шанс за победа срещу нормалното и божественото!!!:):):)Байдън и синът му са престъпници и са разследвани за това!!!:):):)
  • 3 Тръмп

    11 3 Отговор
    В случая,Кърт Волкър е шпионин и изнася данни за разговора между двама президенти!!!:):):)
  • 4 Жоро

    4 4 Отговор
    Пълни глупости...Застрашен от кого?...От умрелата кочина...От оня дюнерджия...Мухахаха
  • 5 Пилотът Гошу

    10 2 Отговор
    Е кво ревете? Тръмп побеждава на изборите - цялата машина на помиярите се задейства - разследване на руски намеси, на извънземни и даже дракони. На Байдън синът му официално си прави далаверите и даже не трябвало да го разследват.... Няма по-големи боклуци от "демократите" - всички обичат да харчат чужди пари, да реват срещу останалите колко са нетолерантни и диктатори, занимават се с глупости по цял ден и сакън да не ги разследваш за нещо, веднага вой до небесата, че ги репресираш... Нашите са същите... Цели 30 години... Преди това пък бяха от другите...
  • 6 вярно е

    6 3 Отговор
    Тръмп винаги прави всичко в името на народа. Само че народът на Тръмп се състои от него самия, Мелания, Иванка, зета и още известен брой роднини.
  • 7 onq s konq

    5 1 Отговор
    Абе пише се на тарикат рижият перчем но ще настъпи мотиката с този импийчмънт. Бива ли Ппрезидент на най демократичната държава вече втора година от инагурацията си да не е овладял властта и постоянно да е в обяснителен режим. Колко неправилни министри и съветници вече смени?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.