Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 19:30 1 088 0

Шулц не знае какво ще е решението на ЕС за Скопие

  • северна македония-
  • мартин шулц-
  • ес

В Европа се водят тактически игри

Шулц не знае какво ще е решението на ЕС за Скопие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц заяви, че не може да е сигурен какво ще реши ЕС за започването на присъединителни преговори със Северна Македония и Албания, защото не знае как ще завършат тактическите игри на европейските лидери, предава скопското електронно издание „Плюс инфо“.

„Не мога да знам какво ще се случи. Не сме сигурни какво ще кажат холандският парламент и парламентите на другите страни. В Германия мога да влияя на решението, но не е сигурно, че новото правителство във Виена ще е съгласно с това. Моят опит с ЕС е, че всички знаем, че ни трябва напредък, но институциите са несигурни за самия Европейския съюз. На изборите във Франция и Италия победиха силите, които са против ЕС. Льо Пен не иска еврото. Същото се случва и с Италия, която не иска други да се намесват в решенията ѝ“, обясни Шулц.

Политикът посочи, че ЕС трябва да признае смелостта при решаването на проблемите, която са показали Зоран Заев и Алексис Ципрас. „Искам да направя паралел между посветеността на тези двама лидери и тяхната упоритост с тактическите игри в ЕС“, заяви още Шулц, предаде агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: