3 Октомври, 2019 14:39 2 250 2

Северна Македония постигна повече от Албания

  • северна македония-
  • марк рюте-
  • албания

Марк Рюте коментира преговорите за присъединяване

Северна Македония постигна повече от Албания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония постигна повече от Албания в реформите за европейско присъединяване. Това заяви холандският премиер Марк Рюте, цитиран от Дойче Веле.

Той имаше среща с германския канцлер Ангела Меркел. Преди Холандия подкрепяше стартирането на преговори със Северна Македония, но имаше резерви към Албания.

Франция имаше резерви и към двете страни. Сега предстои съвет, на който да се вземе решение за дата за започването на преговори и с двете държави.

„Ние се питаме за това какъв напредък е постигнала Албания. Мисля, че тук имаме повече резерви, от колкото към Северна Македония“, заяви Рюте.

В момента се обсъжда вариант за разделянето на двете страни по техния интеграционен път. По-рано Бундестагът отложи решението за спрямо страните.

Има твърдения, според които решението на Франция зависи изцяло от френския президент Еманюел Макрон и неговия кабинет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    1 3 Отговор
    Ами Албания е център за наркотика на ЦРУ към Италия и Европа . Македония заедно с България биха били начало за единна България с невероятни икономически перспективи и основоположници на балкански съюз . Без Европа , Азия , Евразия и САЩ . Ердоган би приветствал тази теза . Турция , България , Сърбия , Румъния , Македония в съюз би отделил Европа от Азия и Евразия . Крайно време е балканските лидери да си подадат ръка . Не сме глупави на Балканите но ни трябва лидер . Не еничер от Америка .
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    2 0 Отговор
    Е че как няма да постигне много? Малко са държавите на които ще им позволят да крадат чужда история.
Новини по държави: