Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 09:40 2 393 10

Москва подкрепя компромисно решение за Косово

  • александър боцан-харченко-
  • сърбия-
  • косово-
  • балкани

Ако Белград поиска, Русия ще бъде до Сърбия и ще окаже помощ

Москва подкрепя компромисно решение за Косово - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Посланикът на Русия в Сърбия Александър Боцан-Харченко заяви, че в преговорите с Прищина трябва да се има предвид резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН и това, че Косово е част от Сърбия, съобщава вестник "Политика".

Дипломатът добавил, че Москва подкрепя компромисно решение за Косово.

Ако Белград поиска, Русия ще бъде до Сърбия и ще окаже помощ, но решението е проблем на Белград. Косовският възел може да бъде развързан единствено от Белград в разговор с Прищина и с помощта на международната общност, посочва посланикът в предаването "Прав ъгъл" на белградската телевизия.

Попитан дали Москва подкрепя разделяне на Косово, Боцан- Харченко каза, че Русия е за компромис, тъй като единствено компромисът между Белград и Прищина е възможна основа за решение на Съвета за сигурност на ООН и добави, че по време на разговорите ще стане ясно какво решение е възможно.

Боцан-Харченко изтъкна, че посещението на руския премиер Дмитрий Медведев в Белград на 20 октомври е много важно, тъй като е по повод 75-ата годишнина от освобождаването на Белград, дата, много значима и за Сърбия, и за Русия и която сега получава особено значение, тъй като има много опити за фалшифициране на историята и реабилитация на фашизма и нацизма.

Руският посланик каза също, че се надява, че "Турски поток" няма да има съдбата на "Южен поток", тъй като сега има повече разбиране и добра воля и тъй като "Турски поток" решава много енергийни проблеми в Европа и допринася за нейната енергийна сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Реално

    16 9 Отговор
    Забележете-ако Белград поиска...а не като американците да решават вместо другите...Това е сьюзник-факт

    Коментиран от #6

  • 3 Анти седераст

    1 5 Отговор
    Адски прости милиционери.... международната общност(т.е. Сорос) да помогнел..... Какви чудовищни тъпанари
  • 4 Kkk

    4 7 Отговор
    Косово е сърбия колкото крим е украйна

    Коментиран от #10

  • 5 Тръмп

    3 2 Отговор
    Сърбите направо да кандидатстват за нова Съветска република и ново име-Южна Русия!!!:):):)
  • 6 Умен Тарикатлиев

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Е,и??Каквото и да поиска Белград,ще получи от Русията подкрепа за КОМПРОМИС,демек голямо получаване ще получи.Пише го по-горе в статията:Публикувано във факти.бг: ''Харченко каза, че Русия е за компромис...''Казвах ви аз,никаква полза от продажните ТУРСКИ каскети!Ще продадат и сърбите,както продадоха и нас,че и Аляската си даже.
  • 7 Барчо

    5 0 Отговор
    Компромис??? Човека казва, че при преговорите трябва да се има в предвид "резолюцията на ООН", която гласи, че Косово е неразделна част от Сърбия. От тук нататък компромисите ще са за управлението на сръбската област Косово.
  • 8 Анонимем

    2 0 Отговор
    "тъй като има много опити за фалшифициране на историята и реабилитация на фашизма и нацизма." А ние тука, що сме слепи бре хора? Че една Сърбия ни слага в малкия си джоб само с горното изречение. В България арестуват интелектуалци навръх празника от освобождението от фашизма и народа спи. И знаете ли защо спи? Защото вече сетивността му е подменена. Е ти как ще изпитваш отвращение от нещо, и как ще разбереш, че е грешно, когато всичко наоколо(правителство, медии) ти казва, че е правилно. Е да, има шепа медии отразяващи реалността, но те са капка в морето. И все пак добре е че ги има.
  • 9 az#ЛибераленКрах

    1 2 Отговор
    "Ако Белград поиска, Русия ще бъде до Сърбия и ще окаже помощ"

    Вкл. и военна!

    В крайна сметка пак ще стане онова, което Реши Путин!
  • 10 Ккк - невежият путинист

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Kkk":

    Би ли обяснил другарю с промит мозък защо Сърбия не е признала че Крим е част от Руската федерация?
    А известно ли ти е че дори Беларус,най-близкият съюзник на Русия(двете държави официално се наричат союзное государство) не е признал анексията на полуострова? Защо според тебе е така?
Новини по държави: