Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 13:07 5 410 34

Ако Путин беше президент, НАТО нямаше да бомбардира Сърбия

  • сърбия-
  • русия-
  • нато-
  • бомбардировки-
  • президент-
  • владимир путин-
  • ивица дачич

Днес Белград знае, че може да потърси помощ

Ако Путин беше президент, НАТО нямаше да бомбардира Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако през 1999 година начело на Русия е бил Владимир Путин и тя е била по-силна, нямаше да има агресия срещу Съюзна Република Югославия. Тогава съотношението на силите обаче е било такова, че той е нямало как да се противопостави. Днес Белград знае, че може да потърси помощ и това е много важно. Това заяви министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич при откриването на научната конференция „Сръбско-руски отношения в епохата на големите политически промени ( края на XVIII век – края на XX век), пише белградският ежедневник „Вечерне новости“.

Дачич каза, че сръбско-руските отношения в исторически план са на най-високо ниво и че се характеризират със сътрудничество във всички области. „За нас е много важна подкрепата в защитаването на суверенитета и интегритета на държавата, както и поддръжката за решаването на косовския въпрос чрез мирни и дипломатически средства“, обясни първият дипломат на Белград, предаде агенция "Фокус".

Дачич припомни, че Сърбия и Русия имат вековни, твърдо установени и изключително приятелски отношения: Имаме развити и духовно близки отношения. Русия беше много важна в периода на възстановяване на сръбската държавност, а много сърби емигрираха в Русия по време на големите миграции и по-късно играха видна роля в тази страна“.

Министърът благодари на съветските войници, участвали в освобождението на Сърбия и Югославия през 1944 и 1945 г., и каза, че е голяма чест за Сърбия да има руския премиер Дмитрий Медведев за гост на 75-годишнината от освобождението на Белград във Втората световна война. Дачич също предупреди, че в света се прави ревизия на историята с цел изравняване на фашизма и Съветския съюз по идеологически и политически причини.

„Отричат се жертвите, дадени от тогавашния СССР, както и жертвите, които даде тогавашна Югославия“, отбеляза той. Академик Михайло Войводич отбеляза, че руско-сръбските отношения са били важни за Русия още в далечното минало заради стратегическото значение на Балканите, а за сърбите, защото са искали да се освободят от турците. „Централноевропейските сили се противопоставиха на това, така че те подкрепиха създаването на Албания през 1913 г., за да не излезе Сърбия на Адриатическо море и по този начин косвено да отведе Русия в Средиземно море“, обясни Войводич.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 бай

    30 44 Отговор
    Ей тия са големи"цигани",как се вият само ту у лево ту у десно.
  • 3 Димитър Талев

    14 50 Отговор
    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."

    Коментиран от #5

  • 4 Разпутин

    17 7 Отговор
    Ако баба ти беше мъжка щеше да и викаш дядо
  • 5 Гошо

    22 9 Отговор

    До коментар #3 от "Димитър Талев":

    Ами така ще да е , като хората с добро го знаят тоя "кумонизъм " както взеха да го наричат вече онзи период

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Казуар

    13 21 Отговор
    Милошевич се опита да направи етническо прочистване и да изгони близо 1 милион албанци от Косово, но едва ли щеше да стане. Милошевич отказа споразумение да се даде широка автономия на Косово и за това започнаха бомбардировките. Албанците в Косово са 90 процента и сърбите искаха да ги управляват изцяло.
  • 8 Истината

    18 13 Отговор
    Шумайдийските свине се мазнят на руснаците, но щом от ЕС им кажат да избират или Европа или русия веднага ще развалят приятелството. И още нещо Съюзна Република Югославия до 1999 година вече се бе разпаднала. Самостоятелни от години бяха Македония, Словения, Хърватска, Босна и Херцеговина .
  • 9 Нормален

    23 16 Отговор

    До коментар #5 от "Гошо":

    Да, с много добро го знаем комунизма.Най-големите цървули, пияници и мързеливци обрали добитъка и земите на трудолюбивите хора, та да имат по равно и всичко да е общо в ТКЗС-то.Дядо ми ги псуваше до последно, че са му взели бащината къща.На баба ми пък взели биволиците, овцете, кравите и казана за ракия.И земята им взели.После баба ми копаела на ТКЗС-то за 32 стотинки на ден.

    Коментиран от #20, #26

  • 10 NSDAP

    16 22 Отговор
    Слава на НАТО и САЩ!Най-правилното нещо беше Адолф Хитлер да бъде оставен да избие гнусната славянска паплач и земите им да бъдат взети от българите,но няма значение.САЩ и НАТО си свършиха работата и много правилно направиха като бомбандираха гнусната славянска паплач!От къде на къде ще закачат нашите братя българи (хърватите са българи,защото хръват е титла равна на генерал от Стара Велика България) и другите ни братя албанци(албанците се бият за България през Балканските войни и ПСВ).

    Коментиран от #19, #27

  • 11 NSDAP

    16 16 Отговор
    Смърт за гнусната славянска сган!!! България на три морета!!!Македония,Добруджа,Европейска Турция,Поморавието,Северна Гърция и западните обратно при майка България!!! ДА ЖИВЕЯТ ПЪРВИТЕ АРИЙЦИ,ХОРАТА ОТ НОЕВИЯТ КОВЧЕГ,КОИТО СЕ НАРЕКОХА БЪЛГАРИ!!!

    Коментиран от #22

  • 12 Borislav Popov

    10 13 Отговор
    Тоя още малко и свирка ще му направи на полу-ръста.
  • 13 бре

    11 10 Отговор
    Сърбоманията и глупостта нямат граници, затова бог винаги ще ги наказва туранските номади!
  • 14 NSDAP

    5 19 Отговор
    Може ли да попитам нещо?Как така ние сме били под турско робство,като след освобождението населението на княжество България е 2 млн,на Източна Румелия 2.6 млн,на цялата област Македония е 3 млн,на Косово 800 000 хиляди,на Поморавието 1,1 млн,на Тракия 3,5 млн и на Северна Добруджа 0,75 хиляди.Да не говорим,че българи е имало и в Мала Азия,но за жалост те са се асимилирали и са станали турци.Възрожденските къщи?Та те са по-големи и от кулите на французите по онова време!Нямало е турско робство!!!Роби сме от 1944,когато бяхме поробени от Русия/СССР и от световното интернационално еврейство.Ботев,Левски,Раковски.....това са герой,не защото са се борили да освободят българите от робство,а защото са искали да върнат суверинитета на България и България отново да стане самостоятелна държава!Това са били хора с идеали и затова днешните русоробски чутори не могат да го проумеят,защото тези хора са имали НАЦИОНАЛНО САМОЧУВСТВИЕ И НАЦИОНАЛНИ ИДЕАЛИ!!! ВЕЧНА СЛАВА НА ОТТО ФОН БИСМАРК, БЪЛГАРСКИТЕ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ И НА НАШИТЕ КЮРДСКИ ПРИЯТЕЛИ,КОИТО СЪЩО СИ ПРОЛИВАТ КРЪВТА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ!!!

    Коментиран от #21, #28, #32

  • 15 NSDAP

    9 14 Отговор
    Искам да кажа още нещо и то е за еничарските корпуси.Еничари са ставали хората доброволно,защото ако си бил еничарин си получавал пари,земя,жени и си бил с авторитет .Тъжно е,но такива сме си....ПРЕДАТЕЛИ!Я вижте на 09.09.1944 как българи колиха българи под заръката на славянската измет от Москва.Защо се учудвате,че българи са ставали доброволно турски войници?Това е самата истина!Да не говорим,че кланетата в България ги извършат евреи,а не турци.Прочетте малко истинска история,а не тази писана от коалицията Москва-Белград-Атина. Факт е,че втората българска империя е създадена благодарение на тюрките!Куманите са тюрски народ(моля не слагайте всички тюрки редом с турците,защото днешните турци са 80% нетурци,а ислямизирана паплач).Знака на рода дуло( iYi) не е тюрски знак,а български знак!Някои тюрски племена го изпозлват,защото преди Османската империя българите и тюрките са били съюзници и са владеели Средна Азия заедно.Ние сме владеели днешна Северна Индия, Афганистан и северен Пакистан,а тюрките Киргистан, Казахстан и Тюркменистан. Не сме славяни,не сме и тюрки.Генетипно близки сме до южните германци,англичаните,северните италианци,някои касти в Индия и Пакистан и сирийци.За северните гърци,макетата и т.н. мисля че се знае,затова няма да говоря за тях.Нашета пра родина е тук,ние сме от балканите но заради потопа ние сме принудени да се изселим в Азия.Генофонда ни: 49% тракийски(тоест български генни,защото понятието трак го измислят гърците),25% келтск

    Коментиран от #16

  • 16 NSDAP

    6 7 Отговор

    До коментар #15 от "NSDAP":

    25% келтска,8% тюрско-алтайска,5% славянска и други.Това ме са изследвания на руската организация БАН,а на американският научен институт,на швейцарската Swiss Genetic company и на други елитни западноевропейски научни компании.
  • 17 Роско плювналиев

    14 4 Отговор
    Това и краварите го знаят и сороснята, даже и аз го знам. Но какво ни остава освен да лаем като мастии по Русия и да се заканваме как ще я пляскаме.

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "NSDAP":

    Мале колко си изперкал човече...
  • 20 Ненормален

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "Нормален":

    Когато на баба ти са копаели нивите,за една паница боб,и е било добре.Затова е трябвало и тя да копае,за да види колко несправедлива е била.Само,че на нея все пак са плащали.И малко множко се заиграваш с 22ст на ден,,което е много далече от истината.Пресметни сам 25 дни по 22 Ст,са 5,5лв за месец.Само бабати може да е плащала такава заплата,но не и ТКЗС.
  • 21 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "NSDAP":

    Човек вземи си леи един куршум, че много се измъчваш...
  • 22 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "NSDAP":

    😂😂😂😂😂😂😂
  • 23 Македонец

    11 7 Отговор
    Сърбите са благодарни на Русия,за разлика от българската сган,затуй българина требе да е роб и съдбата си го връща кат работят за едното ядене на новите си господари

    Коментиран от #29

  • 24 майкооо

    3 4 Отговор
    Къде е Дълга Мара Вучич да извърти един Кючек на Ердогана хем ще му пее хем ще му върти кючеци

    Коментиран от #25

  • 25 Ха ха

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "майкооо":

    Там не играят кючек за разлика от тук, ние обаче (БХ) поднасяме шербет охотно на приятеля Тайпи, смехурко лизачев
  • 26 Чук

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Нормален":

    Мода пък ровете, че Сите сте били в Белене...май много са били мекушави аЧук
  • 27 Газдов

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "NSDAP":

    Хм как съм ви пропуснал....
  • 28 Сникерс

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "NSDAP":

    Не си ти когато си аненцефалСникерс
  • 29 Да ама не

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Македонец":

    Хей пич.в грешка си.
    Не българите а управниците ни са такива.Ко кат не ги искаме.
    Оно ония си печатат бюлетинчета ,менкат си ги,и кото и да прайш все една и съща.СПРАВКА>пак ще се гласува с бюлетина
    Те за това всите дети имаме някакъв ценз и образование айде на вън.
    То и без това ни подмениха с разна измет уж мигранти,и лансират разни неграмотници раждащи по на 15 години.
    А балъците требе да ги храним.
    Айде да видим кат се изнесем на вън кой ще ги храни и помощи от къде?
  • 30 Българан Балкански

    1 2 Отговор
    Жалко за Сърбия. Червената мафия здраво се е вкопчила във властта и върти платени минети на московските уродливи джуджета.
  • 31 Българан Балкански

    1 2 Отговор
    Жалко за Сърбия. Червената мафия здраво се е вкопчила във властта и върти платени минети на московските уродливи джуджета.
  • 32 БОБИ 62 - МГ42

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "NSDAP":

    .......КО КАЗА......КО ? ? ?
    Кюрдски приятели са лели кръв за свободата на БЪЛГАРИЯ ? ? ?
    Ти да видиш.......и тва от къде го изкопа? ? ?
    Ееее сега вече разбрах украинци, финландци, кюрди, румънци са проливали кръвта си за да ни има..........ааааа руснаци дали е ималооо???
  • 33 Жоро

    0 2 Отговор
    Мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха мухахаха..Путлер не е никакъв фактор...
  • 34 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    И Сърби ще забият нож в гърба на Русия, както го направи България с влизането си в Нато, а имало и друг вариант, по примера на Австрия и други държави-неутралитет, с балансираната политика.А сега получаваме -глад,мизерия,2 млн избягали и няма да се върнат, геноцид над българи от цигани и други "чудесни" неща.
Новини по държави: