Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 19:40 1 747 5

Драма около данъчната декларация на Тръмп

  • сащ-
  • съд-
  • доналд тръмп

Решението е на съд от Манхатан

Драма около данъчната декларация на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Федералният съд позволи на окръжния прокурор на Манхатън да изиска от президента на САЩ Доналд Тръмп да предаде данъчната си декларация, съобщи Ню Йорк Таймс.

Решението беше издадено от съдия Виктор Мареро. Той отхвърли твърденията, че президентът има имунитет срещу криминално преследване.

Адвокатите на Тръмп ще обжалват решението. Той ще трябва да предаде своите данъчни декларации за последните 8 години.

Веднага след решението, Апелативният съд на Втори кръг в Ню Йорк временно блокира решението. Това значи, че Тръмп няма да предава своите декларации, докато съдиите не преразгледат решението.

Прокурорът разследва твърдения, за това дали Тръмп и неговата кампания не са върнали пари на адвокат Майкъл Коен, за който се смята, че е купувал мълчанието на жени, имали връзка с президента.

Според адвокатите разследването на прокурор Сайръс Ванс, който е демократ, е политическо мотивирано. Конституцията на САЩ не дава изричен отговор за това, дали президентът може да бъде разследван по време на мандата си.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Borislav Popov

    6 4 Отговор
    Това сдекларацията на Дончо Трампов не е никаква драма ! Драма е данъчната декларация на другаря Путен който декларира, че бил имал там една Лада 4х4, стара Волга 21 и май още някакъв старичък Запорожец. Заплатата му била едва 4-5 кила долара, а спестявания почти нямал, жив да го оплачеш завалията, станал вече на 67 години и под дюшека няма нито една пачка скрита за черни дни. Като излезе на пенсия руснаците със есемеси ще събират парии да му помагат.
    Това е то, това драма, останалото е измама - Н.Й. Вапцаров стихотворение - Кино !
  • 3 русия меката на исляма

    4 2 Отговор
    Така е в белия свят и развитите страни.Няма значение кой си.Президент,милиардер,губернатор или който и да било.Правиш ли престъпления,подлежиш на съд,а не като в най-корумпираната страна на тоя свят наречена русия,дето хобита путин с месечна заплата от 150к долара е събрал 70 милирда.Толкова е ограничен руския народ,че никой не смее дори да пита !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тнт до 3

    1 0 Отговор
    Да бе щото при нас прокурорите много смели?!Те направо разчекнаха Бойчето и Пеевски от ревизии!