Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 09:29 1 993 2

Пробив! Иран е готов за преговори

  • иран-
  • саудитска арабия-
  • мохамад джавад зариф-
  • али лариджани

Техеран иска диалог по регионалните въпроси със Саудитска Арабия, но преди това Рияд трябва да спре да убива хора

Пробив! Иран е готов за преговори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф каза, че неговата страна е готова за диалог по регионалните въпроси със Саудитска Арабия, но преди това Рияд трябва да спре "да убива хора", предаде официалната иранска агенция ИРИБ, цитирана от Ройтерс.

Според Зариф при създалата се напрегната обстановка в района на Персийския залив Саудитска Арабия явно се стреми към диалог с Иран. Той потвърди, че Техеран е готов за диалог с Рияд, ако "решаването на проблемите в региона не се основава на войни и убийства на хора, както става сега в Йемен".

Шиитски Иран и сунитска Саудитска Арабия са заклети противници в района на Залива и подкрепят различни страни във войните в Йемен и Сирия.

Готовност за диалог със Саудитска Арабия изрази преди няколко дни и председателят нa парламента на ислямската република Али Лариджани, цитиран от ТАСС. Според него диалогът между Техеран и Рияд може да допринесе за решаването на много съществуващи в региона проблеми в сферата както на политиката, така и на сигурността.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    1 0 Отговор
    Мачкай
  • 2 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    И В ЕВРОПА ЕТАКА !!! ПРОТЕСТАНТИ И КАТОЛИЦИ И ПРАВОСЛАВНИ СРЕЩУ МЮСЛЮМАНИ И ТРАЛАЛАХ СРЕЩУ ХРИСТОЛЯХ И ...АМА НИЕ КОМУНИСТИТЕ СМАЧКАХМЕ РЕЛИГИИТЕ И ХОРАТ БЯХА БРАТЯ И СЕСТРИ И НЕ СЕ ЗАКЛЮЧВАХМЕ , А В КАПИТАЛИЗМА ПАК СМЕ ВЪЛЦИ И ВСЕКИ Е В ОВЧА КОЖА И ВЕЧЕ- НЕ ДЕЦАТА СА НАЙ-ВАЖНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: