Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 11:39 2 459 4

От Македония: България няма да ни пречи

  • северна македония-
  • ес-
  • българия

Македонските медии отразяват решението на българското правителство

От Македония: България няма да ни пречи - 1
Снимка: Shutterstock

Българското правителство одобри започването на преговори на Северна Македония за членство в ЕС. Това пише македонското издание „Нова Македония“.

Изданието пише, че българското правителство е приело пакета за разширяване, обхващащ условията на българската страна.

От там посочват, изявлението на българския външен министър Екатерина Захариева, според което страната ще настоява за приемане в пакет на Северна Македония и Албания.

Цитира се и българският министър на отбраната Красимир Каракачанов, който иска промяна в македонските учебници по история. Той заяви, че България поддържа членството на Македония в ЕС, но не и безусловно.

„Независен вестник“ обръща внимание на днешната среща на върха в Нови Сад. На нея ще присъстват македонският премиер Зоран Заев, албанският премиер Еди Рама и сръбският президент Александър Вучич.

Основна тема ще е формирането на т.нар. Балкански Шенген. Вучич определи това като епохална идея. Очаква се по нея да има пълен консенсус.

В момента Албания и Северна Македония очакват да получат дата за началото на преговори за членство в ЕС. Това може да стане по време на срещата на върха през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трошете си главите сами

    15 2 Отговор
    Не бе , няма да ви пречи , ама няма тук някой с топки да ви помогне да разберете , че преобладаващо сте българи.
  • 2 Орце Камчев

    12 1 Отговор
    Поскачахте па омекнахте. Колко пъти да пиша, че вас ви управляват от Брюксел.
  • 3 Кой68

    10 0 Отговор
    СевероМакедонците постигнаха своето👍.Нашите чакат ретроградния Меркурий и звездите да им продумат,а може би обаждане по оста USA-EU?
  • 4 Ега ти

    13 0 Отговор
    Простотията направихме пак.Не се учим от историята и грешките си.Ще пуснем в Европа едни комунистически зомбирани хора без преди това да ги събудим от халюцинациите им.А влезли в ,,либерална" Европа, те чрез нея ще ни докажат че не живеят във фантасмагории.
Новини по държави: