21 Октомври, 2019 17:06 1 345 4

ЕС разглежда молбата на Великобритания

  • великобритания-
  • доналд туск-
  • ес

Доналд Туск е приел молбата

ЕС разглежда молбата на Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия потвърди разглеждането на молбата за отлагането на крайния срок за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи Гардиън.

Британският премиер Борис Джонсън вече изпрати писмо до ЕС. Той поиска отлагане на крайния срок, след като британският парламент отхвърли новото предложение за споразумение.

Говорител на ЕК обяви, че европейски представители следят от близо събитията в Лондон. В момента председателят на Европейския съвет Доналд Туск разговаря с лидерите на страните в групата.

ЕС вече е започнал да ратифицира споразумението. Основният европейски преговарящ Мишел Брние вече е започнал дискусии с посланиците на европейските държави.

Очаква се работна група към Европейския парламент да започне работа този следобед в Страсбург. Самият Туск обяви, че вече е приел молбата на британските представители.

По план Великобритания трябва да излезе от ЕС на 31-ви октомври. Днес британското правителство обяви, че ще внесе законопроект в Камарата на общините.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня с рикията

    3 0 Отговор
    И язе сакам да напусна, ЕС. Дека да си подам молбата?

    Коментиран от #2

  • 2 El pepi

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Оня с рикията":

    ТОВА Е ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ НЕ САМО ЗА АНГЛЕТАТА, НО И ЗА ЕС!!! :(
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Щеше да е смешно, ако не бе тъжно! Как пък един не се намери с твърда ръка, да удари по масата, да каже и да отсече! Явно мъжките черти отдавна са напуснали политиците! Политик = импотентен!
  • 4 Аз съм бе....

    1 0 Отговор
    ...сапунен сериал.....
Новини по държави: