23 Октомври, 2019 09:26 979 4

Туск препоръча отлагане за Великобритания

  • великобритания-
  • доналд туск-
  • ес

Той смята, че така може да се постигне споразумение

Туск препоръча отлагане за Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че е препоръчал на лидерите на ЕС да одобрят удължаване на срока за излизането на Великобритания от групата, съобщи The Telegraph.

Очаква се решението да бъде взето през следващите дни. Премиерът на Великобритания Борис Джонсън подаде молба за отлагане през миналата седмица.

Това стана, след като британският парламент отхвърли новото споразумение с ЕС. Според Туск е важно да се осигури удължаване на крайния срок, за да има споразумение.

„Препоръчваме на членовете на ЕС да одобрят удължаване на срока. Важно е да избегнем излизане без споразумение. За това и ще предложа процедура. Това е решение, което трябва да вземем заедно“, заяви Туск.

Британският премиер вече призова за предсрочни избори, ако се стигне до удължаване на срока на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    10 0 Отговор
    Сега е момента да "помогнем" на англичаните! Нека сме против удължаването на срока!
  • 2 Кирчо

    5 0 Отговор
    Кралицата ще се натаралежи.
  • 3 та така

    6 0 Отговор
    както и миналата година така и сега пак повтарям ако некой не е разбрал БРЕКЗИТ НЯМА ДА ИМА, ще въртят ще сучат още няколко месеца може и година за да продължават да печелят милиарди само от колебанията на паунда на борсата в зависимост от новините и моментните решения на правителството на клоуна, а преди това на поставената патка. Накрая нов референдум когато на хората ще им е писнало от тея клоуни и ще се промени вота, а волята на народа и демокрацията като стар лицемерен обичай за бозавите албионци отиват в коша за боклук.
  • 4 Кой68

    2 0 Отговор
    Мръсен и мазен.То затова една от от най-големите в порното е полякиня Т.Орловски?
Новини по държави: