Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 18:43 2 093 2

Няма да има ново гласуване в парламента за Брекзит

  • брекзит-
  • ес-
  • великобритания-
  • джон бъркоу-
  • гласуване

Предложението няма да бъде обсъждано днес

Няма да има ново гласуване в парламента за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу заяви на британското правителство, че то не може отново да опита да поиска гласуване на договорената от премиера Борис Джонсън Брекзит сделка, тъй като това представлява два пъти задаване на един и същ въпрос пред парламента в рамките на по-малко от 48 часа.

Вместо това, посочи Бъркоу, правителството би могло да следва през парламента пътя на законодателството, което е необходимо за напускането на Великобритания от Европейския съюз, а не да настоява да се гласува пряко с "да или не" на договореното ново споразумение с ЕС, предаде "Ройтерс".

"В обобщение, днешното предложение по същество е същото, като предложението в събота и Камарата на общините реши този въпрос. Днешните обстоятелства по същество са същите като обстоятелствата в събота", каза Джон Бъркоу пред парламента.

"Ето защо моето решение е, че предложението няма да бъде обсъждано днес, тъй като би било повтарящо се и непорядъчно да се направи това", посочи говорителят на Камарата на общините, предаде БНР. Сега се очаква Даунинг стрийт да внесе своя законопроект за Споразумението за оттегляне от ЕС, като се опита да го прокара както през Камарата на общините, така и в Камарата на лордовете.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кире

    5 1 Отговор
    Докога ще ни занимават?!?
  • 2 Техният парламент...

    5 0 Отговор
    Е голям цирк, по-зле е и от нашия.
Новини по държави: