Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 07:44 3 093 11

Юнкер: Брекзит е срамота

  • брекзит-
  • жан-клод юнкер-
  • юнкер-
  • ес-
  • великобритания-
  • срамота

Оттеглянето на Великобритания не е в интерес нито за страната, нито за ЕС

Юнкер: Брекзит е срамота - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Брекзит е срамота и най-трудният проблем, пред който някога сме се изправяли. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в реч пред Европейския център за политика, съобщи БНР.

Юнкер е уточнил, че това е последното му слово като ръководител на ЕК. По неговите думи оттеглянето на Великобритания не е в интерес нито за страната, нито за ЕС. Всички плащаме цената. Направих всичко по силите си, отделих достатъчно време. Казах на британския премиер Дейвид Камерън, че ще загуби допитването, той не ми повярва и загуби, добави Юнкер.

Той определи спасяването на Гърция от фалит като най-голямото постижение на действащата комисия. Юнкер съобщи, че много държавни и правителствени ръководители от ЕС са настоявали да не се меси в гръцката криза, но понеже бил от онези, които познават договора за ЕС, знаел за текста, че ЕК се намесва, когато е засегнат интересът на Общността. Така и не разбрах защо Международният валутен фонд беше толкова намесен в решаването на кризата, а ключовият ход бе измислен от нас, не от тях, посочи Юнкер. Кризата, предизвикала най-голямото разделение в ЕС в последните пет години, са били мигрантите.

"Трябва да признаем, че не постигнахме това, което искаме, но постигнатото не е малко. Мигрантите, които ЕС прие, са в пъти повече от подслонените от САЩ, Канада и Австралия, взети заедно", добави той. Юнкер заяви, че външните граници на ЕС не са достатъчно сигурни. Той призова с Африка занапред да се разговаря в условията на равнопоставено сътрудничество, защото става дума за достойнството на африканците.

Председателят на ЕК заяви, че е говорил с президента на САЩ Доналд Тръмп от позицията на силата, защото е говорил с гласа на 28 държави. Юнкер се определи като първият, настоял в Овалния кабинет, че с ЕС трябва да се разговаря сериозно. "Ако търсим единодушието за всички външнополитически въпроси, загубени сме. Поне в някои области на външната политика решенията трябва да се взимат с квалифицирано мнозинство", призова Юнкер. "Направихме много за европейците, за мен бе най-висша чест да работя за ЕС", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El pepi EU

    6 1 Отговор
    И аз това казах! :)

    Коментиран от #2, #4

  • 2 El boko

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi EU":

    Пепи ако това им е труден проблем, представи си ако има война или бежанска вълна- те са безпомощни!
  • 3 Скит'ник

    10 2 Отговор
    Жан-Клод Юнкер...Бай Жани ..Аре Пътя ..че напрай толкова Мизерии.
    Точно Ти си Позор за Европата..
    Некролога вече ти са показва от джоба на сакото.
    Аре Къш,Къш..Пъсс..Пъссс
  • 4 бл.134 в Зап. парк

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "El pepi EU":

    Юнкер,вън .Най-после Ес се отърва от този нагаждач
  • 5 Истина зла

    11 4 Отговор
    Срам са корумпирани пияндета като този на фотото !!!
  • 6 Фалшив герой

    10 3 Отговор
    ЖАН КЛОД = КОРУПЦИЯ
  • 7 Жалко но факт

    10 2 Отговор
    Пак сум пиян ! И водка пих и уиски пих и бира пих !
  • 8 Иван

    8 0 Отговор
    И еврейското ционистко налаэване във Вашингтон е срамота.
  • 9 5kof

    10 2 Отговор
    Срам за човечеството са такива недоразумения като тоя пияндурник, които вземаха решение за съдбата на милиони! Срамота е, че ние търпим такива смешковци да ни налагат "ценности" и ни промиват мозъците с локумени приказки и обещания. Величаят нищожества като Б.Тиквата и шайката му, които съсипват и изпиват, и последните капчици живец на татковината ни!
  • 10 Lonecheer

    2 1 Отговор
    Срамота е да, сега ще има по - малко за крадене от паразити в Брюксел. Това е истинска трагедия!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.