24 Октомври, 2019 15:32 2 289 2

Събират подкрепа за нов референдум във Великобритания

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

На него гражданите ще могат да решат за новото споразумение с ЕС

Събират подкрепа за нов референдум във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британските либерални демократи отправиха призив за референдум за одобрение на новото споразумение за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Telegraph.

Представители на партията вече са говорили с лейбъристите. Според тях това е най-доброто решение.

През миналата седмица британският премиер Борис Джонсън договори ново споразумение с ЕС. То обаче не беше одобрено от британския парламент.

Лидерът на либералите Джо Суинсън вече е изпратил съобщение до водещата фигура при лейбъристите Джереми Корбин. Тя настоява той да подкрепи подобен референдум.

На референдума британците ще могат да изберат последното споразумение или оставане в ЕС. Премиерът Джонсън вече изпрати молба за отлагане на излизане на страната му от ЕС.

Той обаче настоява за предсрочни избори преди това. В момента търси и подкрепа от други партии за споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормален българин

    11 1 Отговор
    Тия тотално се ошашавиха :))))
    Референдумът за BREXIT ще влезе във всички учебници, като пример за това, как не трябва да се провеждат референдуми! Истината е, че референдумите са идеалното средство за манипулиране на огромни маси от хора! Много малко са въпросите, които могат да намерят адекватно решение чрез референдум! С референдум не могат да се решават въпроси, засягащи националната сигурност, финансовата политика, както и ред други специфични въпроси, изискващи строго специфични познания - енергетика, военно-политически съюзи и т.н. Единствено въпросите, касаещи социалната политика, са донякъде подходящи за референдум, но и там трябва да има ограничения. За всичко останало са необходими експертни решения. Противното е популизъм от най-лош вид и най-катастрофални последствия!
  • 2 Mois Kohen

    0 0 Отговор
    Браво на " Нормалпн българин" !!!
Новини по държави: