Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 20:38 1 530 6

Пендаровски: Нямаме друга алтернатива, искаме в ЕС

  • северна македония-
  • албания-
  • ес-
  • стево пендаровски

Северна Македония и Албания трябва да продължат по пътя за присъединяване към Европейския съюз

Пендаровски: Нямаме друга алтернатива, искаме в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Македония, Албания и други страни в региона трябва да продължат по пътя за присъединяване към ЕС, тъй като няма друга алтернатива, заяви президентът на Северна Македония Стево Пендаровски на съвместна пресконференция с албанския му колега Илир Мета в Тирана, предаде агенция МИА.

Пендаровски предложи страните от Западните Балкани да организират извънредна среща на върха, на която да бъде обсъдено разширяването на ЕС и добросъседските отношения, както и отхвърлянето на всички алтернативи на евроинтеграцията.

Той добави, че ако всички страни от Западните Балкани са съгласни, Северна Македония би могла да организира срещата на върха.

Същевременно Пендаровски оцени отношенията между Скопие и Тирана като отлични и посочи, че двустранното сътрудничество е интензивно и плодотворно.

Президентите на Северна Македония и Албания обявиха, че политическото сътрудничество трябва да продължи, но фокусът трябва да бъде главно върху икономиката.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    13 3 Отговор
    Алтернативата е неизбежна. Нарича се Обединена България.
  • 2 А нас

    7 3 Отговор
    А нас нормалните европейци какво ни интересъват желанията на смотаняците
  • 3 onq s konq

    9 20 Отговор
    КОЙ ЩЕ ТЕ ОСТАВИ да обединяваш Македония с България?!Падне ли Макед. СЕГАШНО Управление при едни избори,идват на власт Комунистите ,развалят кандидатстването за НАТО и КАНЯТ Русия да си построи База за да ги "пази" като Башар!След което чорапа почва да се разплита,като България СЪЩО става Про-Руска държава по евентуален Македонски образец.И ЧАК ТОГАВА следва Обединение на Македония и България ,под името..."Руска губерния"!Понял?

    Коментиран от #5, #6

  • 4 акоо

    8 2 Отговор
    няма да прокопсате много в тоя "клуб на богатите"
    най-много да си изгубите 30% от населението за едно десетилетие
  • 5 Усмивката

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Това ще се случи ако режимът на Бойко Борисов е все още на власт.На всинца ни стана ясно че той е промафиотски ориентиран.Демек ,ако който и да е било ,дали източен или западен .Важното е за тия, да им се осигури време за крадене.А краят за тях, за България ,дали ще завърши в запада или изтока с откраднатото , им е все тая.
  • 6 Факт

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    До сега опитите за преврат организиран от Русия се провалят.
Новини по държави: