Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 09:20 1 265 12

САЩ подкрепят Северна Македония за ЕС

  • сащ-
  • ес-
  • северна македония

Среща между Никола Димитров и Матю Палмър

САЩ подкрепят Северна Македония за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ подкрепят Северна Македония за членство в ЕС. Това стана ясно по време на среща между македонския външен министър Никола Димитров и специалният представител на САЩ за Западните Балкани Матю Палмър, съобщи Нова Македония.

Американският представител изрази подкрепата на САЩ за македонската интеграция.

Посещението, което държавният секретар на САЩ Майк Помпео проведе наскоро в Северна Макеодния беше оценено като успешно.

На срещата бяха обменени мнения за двустранните отношения. Те бяха характеризирани като приятелски и здрави.

Държавният секретар Майк Помпео вече приветства присъединяването на балканската държава в НАТО. Част от разговорите бяха за реформите в Северна Македония и последните събития в региона.

Димитров благодари на Палмър за постоянната подкрепа на САЩ. Американският Сенат вече ратифицира протокола за присъединяването на страната към НАТО и се очаква това да стане до края на годината.

САЩ официално дават и своята подкрепа за членството на страната в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпите копелета

    14 4 Отговор
    Кравари вече е част от ЕС! Смех смех смех! Наакедония ще е 54 щат и 2 балкански!
  • 2 Иванчо

    12 4 Отговор
    ХА-ХА-ХА! САЩ даже не знаят в кое полукълбо въобще се намира това нещо "Северна Македония", пък го били подкрепяли. Тука малко се изхвърлиха
  • 3 Borislav Popov

    5 7 Отговор
    САЩ я подкрепят, ама Русия не я подкрепя, но так или иначе Македония ще бъде и в НАТО и в ЕС, друг начин няма.
  • 4 янките фалираха и морално

    9 0 Отговор
    Мога ли да попитам , какво общо имат САЩ с ЕС , членуват ли в съюза , протекторат ли им е съюза , или така но американски на всяка манджа мерудия.
  • 5 Смеееех

    9 0 Отговор
    Смееееех, смех ви казвам. От кига САЩ са в Европейския съюз ?
  • 6 Кой68

    5 2 Отговор
    Стопанина на EU си каза тежката дума..Сега СевероМакедонците ще получат дата и гарантирано приемане,а и същото ще е и за Албания?
  • 7 Колхозников

    9 0 Отговор
    Бе краварите ги подкрепят ама от ЕС не ги искат ! Как стоят нещата тогава ? Ами и от ЕС да подкрепят Сомалия за влизането и в обора !
  • 8 Borislav Popov

    5 4 Отговор
    САЩ са най-голямото зло за света след Хитлер и нацистите, и това е неоспорим ФАКТ ! Трябва да сме благодарни на Руската федерация, че пречат на това зло - САЩ да завладее и управлява света ! Слава Русия, да живее великият управник Путин !
  • 9 Ехоо

    1 0 Отговор
    Тия къде пак се навират? Подкрепят Англия да излезе от ЕС, подкрепят Северна Македония да влезе в ЕС. Изобщо не им ли светна лампата, че са умопобъркани! То бива простащина, ама тяхната няма край!
  • 10 Хасан

    2 3 Отговор
    Опааааа..." Освободиха " македонците от някого ..сега ще си поискат рентата за освобождението ..природни ресурси,бензиностанции,инфраструктури ,пазар за стоки,оръжия ...ще изпият кръвчицата на македонеца
  • 11 Ангел

    1 0 Отговор
    Тъпите американци подкрепят и Израел от 70 години и виждаме какво става, а за Северна Македония, никой не ги е питал.
  • 12 tapanar40

    1 0 Отговор
    А кога европейците ще подкрепят щатите,желаещи да се отделят от деспота САЩ?дОКОГА ЩЕ СЕ ПРАВИМ ЧЕ ВЪВ ТАЗИ КРАВАРСКА ДЪРЖАВА ВСИЧКО Е НАРЕД И ХОРАТА СА ЩАСТЛИВИ?
Новини по държави: