Last news in Fakti

29 Октомври, 2019 10:50 798 1

Борис Джонсън с нов опит за нови избори

  • великобритания-
  • избори-
  • борис джонсън

Той подготвя промяна за приемане на избори

Борис Джонсън с нов опит за нови избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Великобритания планира нов опит за насрочване на предсрочни избори в страната, съобщи The Times

Премиерът планира да внесе законопроект, с който да отмени нуждата от подкрепата от 2/3 от парламента за провеждане на избори. Той ще се опита да въведе приемане на такова решение с обикновено мнозинство.

През вчерашния ден Камарата на общините не прие предложението за нови избори. Правителството иска изборите да се проведат на 12-ти декември.

Премиерът получи подкрепа от 299 депутати. Това ще рече, че при обикновено мнозинство, той ще получи нови избори.

Представителите на либералните демократи и Шотландската национална партия вече обявиха свое предложение за провеждане на избори. Очаква се правителството да обяви подкрепата си за него.

Джонсън се надява, че при нови избори ще получи достатъчна подкрепа, за да прокара споразумението за излизане от ЕС. Той вече обяви, че приема отлагането на крайния срок до 31-ви януари.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    До кога ши ва търпим
Новини по държави: