Last news in Fakti

29 Октомври, 2019 07:19 2 116 9

Парламентът отхвърли предсрочни избори във Великобритания

  • великобритания-
  • парламент-
  • борис джонсън

Правителството готово с ново предложение

Парламентът отхвърли предсрочни избори във Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Камарата на общините в британския парламент отхвърли предложението на премиера Борис Джонсън за провеждането на предсрочни избори, съобщи Гардиън.

Предложението на Джонсън беше подкрепено от 299 депутати. За да мине предложението беше нужна подкрепа от 2/3 от депутатите или 434 гласа.

Против гласуваха 70 депутати. Представителите на Лейбъристката партия се въздържаха.

Джонсън иска нов кабинет, с който смята, че ще е по-лесно да прокара споразумението с ЕС за излизането на Великобритания от групата. Той настоява изборите да се проведат на 12-ти декември.

Управляващите вече обявиха, че са готови да подкрепят предложение на Либералните демократи и Шотландската национална партия. Двете партии ще предложат своя идея за предсрочни избори.

Джонсън очаква подкрепа от двете партии.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    9 4 Отговор
    Тези го обърнаха на цигански пазар,май и те самите не знаят какво искат вече.
  • 2 среднощен

    6 1 Отговор
    На лейбъристите вече им се придвижва "кокала на властта".., ама няма лесно да ги огрее? Това, което сътвориха на Острова с Брекзит ще трябва дълго време да се "лекува икономически"..? Лейбърите са по харченето не по "лечението" на икономиката..! Влакът на Борис Джонсън твърди много "закъсня" и заради това той си отива..? Все още той е на власт защото пред UK в момента няма правилен ход..?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Икономист

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    Напротив Корбин знае че не може да спечели изборите. Затова и не подкрепя избори. Рано или късно такива ще има и Джонсън ще ги спечели, въпросът е с колко и дали ще е достатъчно за сделката му. Корбин имаше своят момент сега вече тръгва надолу с този инат, избори трябва да има.

    Коментиран от #5

  • 4 среднощен

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "среднощен":

    ...вече им се привижда...
  • 5 среднощен

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Икономист":

    За да бъде избран втори път Джонсън, САЩ трябва да покаже воля и ясен икономически план за действие и най-вече Тръмп да бъде избран отново...? Стана много сложно всичко, а икономиката е точна наука..!

    Коментиран от #6

  • 6 Икономист

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    Обаче социологията също!!! В момента консерваторите водят с повече от 10%. Дори и да изгубят малко няма такъв вариант лейбъристите да спечелят тези избори. Защо мислиш че Джонсън натиска за избори?

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор
    Трябваше да им дадат отсрочка до края на юни със задължението за втори референдум до края на март и ако искат да напускат, на 30 юни вън с или без сделка!
  • 8 No Exit from Brexit

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Икономист":

    Точно консерваторите на Камерън и Джонсън забъркаха кашата с брекзит. И те са във вреда на икономиката дори повече от лейбъристите с такива самоубийствени референдуми. Има си демократично избран парламент който по презумпция спасява простолюдието от собствената му глупост. Няма нужда от пряка демокрация с референдуми, защото мнозинството от хората по принцип са импулсивни и прости.
  • 9 среднощен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Икономист":

    Джонсън го "натискат" за да "натиска"..! Джонсън "персонално" няма да има втори шанс..! По-скоро някой "умерен консерватор" ще поставят за да се споразумеят с лейбъристите и най-вероятно ще видим нов референдум..!?
Новини по държави: