Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 07:20 2 027 4

Избори във Великобритания през декември

  • великобритания-
  • избори-
  • парламент

Камарата на общините одобри предсрочен вот

Избори във Великобритания през декември - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Камарата на общините във Великобритания одобри провеждането на предсрочни избори в страната, съобщи Би Би Си.

Изборите ще се проведат на 12-ти декември. Предложението беше подкрепено от 438 депутати и само 20 гласуваха срещу него.

Законопроектът трябва да бъде одобрен от Камарата на лордовете. Това може да стане до края на седмицата.

Ако това стане, предстои петседмична предизборна кампания преди изборния ден. Премиерът Борис Джонсън се надява, че изборите ще му осигурят присъствие в парламента, което ще му позволи да прокара новото споразумение с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валентин

    6 9 Отговор
    Има референдум в който ингилизкия народ гласува ЗА излизането им от ЕС това е.И ако са правова държава каквато се бият в гърдите че са, трябва да се изпълни волята на народа това е, въпреки глобалистичните увъртания и уйдурми !
  • 2 Борис Джонсън

    8 4 Отговор
    Започнах да се чувствам по-щастлив и енергичен откакто смених кафето сутрин с портокалов сок. Моят доктор казва, че това е заради витамините и плодовата захар, но според мен е заради РУСКАТА водката! :)
  • 3 Именно

    3 2 Отговор
    Тия май се научиха най-накрая от нашите политици.
    Серат и мажат и като стане неспасяемо положението правят нови избори, завъртат се и започват отново.
  • 4 No Exit from Brexit

    0 0 Отговор
    Изборите бяха неизбежни. Консерваторите трябва да си осигурят пнозинство в парламента. И тогава - брекзит (със сделка). Отново ще гласувам за тях естествено. Алтернативата е социалиста Корбин.
Новини по държави: