1 Ноември, 2019 15:47 2 975 8

Фараж: Борис, скъсай сделката с ЕС!

  • найджъл фараж-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън

Лидерът на британската Партия на Брекзита призова премиера да се откаже от лошата сделка с Брюксел за излизането на страната от Европейския съюз

Фараж: Борис, скъсай сделката с ЕС! - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Лидерът на британската Партия на Брекзита (ПБ) Найджъл Фараж призова премиера Борис Джонсън да се откаже от, по думите му, лошата сделка с Брюксел за излизането на страната от Европейския съюз и за изборите на 12 декември да се съгласи на алианс за напускане на ЕС, предаде Ройтерс.

Като лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) Фараж принуди тогавашния премиер Дейвид Камерън да насрочи референдум за членството на Великобритания в съюза, а след това бе активен участник в кампанията за излизането от блока.

Той даде на Джонсън срок да изпълни исканията му до 14 ноември. Ако правителството не се съгласи, тогава ПБ ще бъде единствената партия на тези избори, която в действителност представлява Брекзит", каза Фараж пред репортери в Лондон. Той се закани, че в такъв случай партията му "ще се бори за всяко място в Англия, Шотландия и Уелс" и е готова за това.

По думите на Найджъл Фараж нито една политическа сила, включително неговата, няма монопол върху Брекзит, а предлаганият алианс ще спечели мнозинство в парламента на партиите против оставането в ЕС.

Управляващите консерватори предупредиха, че гласуването за ПБ може да изведе на власт лейбъристите на Джереми Корбин и да осуети излизането от ЕС.

Фараж: Борис, скъсай сделката с ЕС!

"Вотът за Фараж е риск Джереми Корбин да влезе през задната врата на Даунинг стрийт 10", заявява в електронно писмо председателят на Консервативната партия Джеймс Клевърли. По думите му такова гласуване няма да осигури Брекзит, а ще доведе до нов неработещ парламент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоганя

    20 1 Отговор
    Tоя къФ палячо е!
  • 2 Гост

    25 0 Отговор
    Първо си сложете смесители за топла и студена вода в баните и кухните.
  • 3 Брекзита

    26 1 Отговор
    Въпросния Фураж направи тази простотия с "Брекзита" и напусна политиката! :(
  • 4 ключаря

    24 0 Отговор
    2289 година британският премиер е на работна среща в Брюксел за отлагтане на Брекзит.
    Никой не помни от къде идва тази традиция, но тя събира много туристи в Брюксел и носи много пари на тази община.
  • 5 360

    4 1 Отговор
    Този Фараж, с някакво СМЕСЕНО ПОТЕКЛО Е НАЙ-МАЛКО ПОДХОДЯШ ДА ИСКА БРЕКЗИТА, НАПРАВО Е ТРАГИЧЕН ЩОТО МУ СЕ ВИЖДА ПОТЕКЛОТО, ДАЖЕ НА МОМЕНТИ ПРИЛИЧА НА МАТЕРИАЛ ОТ ШУМЕН ИЛИ ТЪРГОВИЩЕ
  • 6 помия

    7 1 Отговор
    тоя расист в изказванията си за българия не искам изобщо да го коментирам какъв долен боклук е
  • 7 Нагъл Фураж

    5 4 Отговор
    На следващите избори в UK, партийте брекзитаджии ще бъдат изметени от властта.
  • 8 бомбата

    1 0 Отговор
    Тоя Фураж с тая кравешка мутра наистина си е чист идиот...
Новини по държави: