10 Ноември, 2019 18:42 969 12

На Острова почетоха загиналите във войните СНИМКИ

  • ветерани-
  • великобритания-
  • първа световна война-
  • лондон-
  • войните

Проявата припомня края на Първата световна война и последвалите въоръжени конфликти

На Острова почетоха загиналите във войните СНИМКИ - 1
Снимки: БГНЕС

Ежегодната церемония в памет на загиналите във войните се състоя днес във Великобритания. Във възпоменателните прояви по случай така наречения Ден за възпоменание се включиха кралица Елизабет и други представители на кралското семейство, а политическите лидери прекъснаха кампанията си за изборите на 12 декември, предаде Асошийтед прес.

Кралицата, облечена в черно, гледаше от балкон, докато синът ѝ престолонаследник принц Чарлз полагаше венец пред Паметника на незнайния воин.

На Острова почетоха загиналите във войните СНИМКИ

Деветдесет и три годишната кралица лично изпълняваше ритуала за полагане на венец през по-голямата част от 67-те години, откакто е на трона, но вече се отказа от някои свои публични задължения. От името на 98-годишния ѝ съпруг принц Филип венец положи негов приближен.

Церемонията по традиция се провежда всяка година в най-близката неделя до годишнината от края на Първата световна война, която приключва на 11 ноември 1918 г. В нея се почитат загиналите воини както в тази война, така и във всички след нея, припомня БТА.

На Острова почетоха загиналите във войните СНИМКИ

Премиерът Борис Джонсън, лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин и други политически лидери прекъснаха кампанията си, за да участват в церемонията.

Но политиците не изоставиха напълно политическата надпревара, отбелязва Асошиейтед прес. В посланието си по случай днешния Ден за възпоменание премиерът Борис Джонсън заяви, че консервативното правителство е създало Служба по въпросите на ветераните в израз на ангажимента на министър-председателя към хората, служили в британската армия.

На Острова почетоха загиналите във войните СНИМКИ

В своето послание Корбин заяви, че военнослужещите се сблъскват с орязване на възнаграждения, занемарен жилищен фонд и се тревожат, че децата им са оставени без подкрепата, от която се нуждаят.

Подобни церемонии имаше и в десетки по-големи и по-малки градове в цяла Великобритания и британските военни бази зад граница.

На Острова почетоха загиналите във войните СНИМКИ


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нервен ( разбивача на тролове )

    12 1 Отговор
    Как нямаше кой да напише предната вечер на тоя паметник "локо" и някой пречупен кръст бе дедо ми ги е трепал кът мухи тия ингилизони мръсни в макето
  • 2 Давид

    14 3 Отговор
    Англетата и франчайзите загиват като експеримент . Да не говорим за америте . Всички тия маймуни са бити карти . Благодаря за резултатите от експеримента .
  • 3 Хаджи хаджи Българин

    13 1 Отговор
    А кога ще направят паметен ден на избитите от тай милиони във БРИТАНСКИТЕ КОЛОНИИ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Забелязъл.

    10 1 Отговор
    През първата световна война българската армия избива страшно много англичани от тогава ни мразят. .ХА ХА ХА.
  • 6 El comandantie

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЕI Comandante":

    Престани да ми ползваш името бе всеки знае кой е истинският El
  • 7 Ннн

    2 7 Отговор
    Англия подкрепя националното ни съединение за разлика от Русия!
    Англичаните посрещат Ген. Вазов с тържествен караул и му отдават всички почести като на "Героя на Дойран"! Преди години българина който спаси от удавяне с цената на живота си английско момиче на острова беше обявен за национален герой и кралицата лично връчи орден на роднините му. А тук когато се удави шефа на една от най-успешните рекламни фирми след като спаси две деца и загина при опит да спаси и баща им беше обявен за национален балък! Но продължавайте да плюете тъпите ингилизи те са на друго цивилизационно равнище!

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ннн":

    Не пиши простотии. Ако не бе англия нямаше да има нужда от съединение. Чакали са Русия да участва в съединението за да нахлуят от босфора и Крим. Но руснаците хитро се отеглят и само австроунгария подтиква сърбия да ни нападне. Но като виждат сърбите че фактически Русия не се намесва за да възстанови берлинския договор и след неуспешните си действия срещу Българската армия се отказва.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Презвитер Козма

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Тая басня сам ли си я съчини или ти я спуснаха от ул.Драган Цанков 28?
  • 12 Да питам

    0 1 Отговор
    Къде е този Остров , има ли туземци на него ?
Новини по държави: