Last news in Fakti

11 Ноември, 2019 10:12 988 0

Балотаж на президентските избори в Румъния

  • румъния-
  • президент-
  • избори-
  • клаус йоханис-
  • Виорика Дънчила

Съседите избират президент

Балотаж на президентските избори в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Сегашният държавен глава на Румъния Клаус Йоханис и лидерът на социалдемократите и бивш премиер Виорика Дънчила ще се състезават на балотажа на президентските избори в Румъния на 24 ноември, сочат частичните резултати при преброяване на 99,1 на сто от бюлетините, цитирани от агенция "Медиафакс".

Йоханис, който получава близо 37 процента подкрепа, заяви: „Битката със социалдемократите не е приключила. Ще се срещнем отново след две седмици, като за следващия рунд искам да се обърна към тези, с които заедно протестирахме по улиците - излезте и гласувайте!“

„Ние показахме, че сме до румънците. Надяваме се, че през следващите две седмици ще са на наша страна, включително и тези, които днес бяха на друго мнение. Надявам се, че заедно ще спечелим изборите“, посочи Виорика Дънчила, предаде БНР. На трето място с около 13 процента се класира лидерът на третата парламентарна сила „Съюз за спасение на Румъния“ Дан Барна, а на четвърто - независимият кандидат Мирча Дякону с около 9 на сто.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: