Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 14:20 1 452 2

Великобритания няма да удължава преходния период

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ес

Джонсън сигурен в споразумението с ЕС

Великобритания няма да удължава преходния период - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не вижда нужда от удължаване на преходния период за страната след излизането от ЕС, съобщи Би Би Си.

Според него Великобритания има достатъчно време за да договори търговско споразумение с Европа. Сегашния преходен период е от края на януари до юни.

Той смята, че финалният срок за излизане от групата ще бъде изпълнен. Според Джонсън търговското споразумение няма да е като никое друго, тъй като Великобритания вече е част от търговската зона на съюза.

„Гарантирам, че моето правителство няма да удължи преходния период. Получим ли парламентарно мнозинство, мога да гарантирам, че всичко ще протече максимално добре“, заяви Джонсън.

Той отново заяви, че парламентът е решил да не приеме последното споразумение с ЕС. Сега Джонсън очаква парламентарните избори, на които се надява да получи мнозинство.

Те ще се проведат на 12-ти декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 1 Отговор
    Популистки глупости!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: