Last news in Fakti

27 Октомври, 2019 09:00 1 801 0

В Лондон се надигат желания за избори

  • великобритания-
  • избори-
  • брекзит

Две от по-малките партии на Острова са обединили сили, за да се опитат да предизвикат вот на 9 декември

В Лондон се надигат желания за избори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Две от по-малките партии във Великобритания са обединили сили, за да се опитат да предизвикат избори на 9 декември, и са изпратили писмо до председателя на Европейския съвет Доналд Туск с молба за отлагане на Брекзит, което да позволи организирането на вота, предаде Ройтерс.

В писмото си Шотландската национална партия и Либералните демократи - убедени привърженици на оставането в Европейския съвет, молят Туск да се съгласи с удължаване на срока за Брекзит до 31 януари.

Британският премиер Борис Джонсън предложи да бъдат свикани избори на 12 декември и се нуждае мнозинство от две трети от 650-те депутати в парламента да подкрепи плана му при гласуването утре.

Повечето опозиционни партии, сред които Шотландската национална партия и либералдемократите, се противопоставиха на идеята, но вчера двете партии заявиха, че биха могли да подкрепят предсрочен вот през декември, ако той бъде отделен от законопроекта за Брекзит.

"Смятаме, че това е единственият начин да се деблокира безизходицата в парламента и да се даде възможност на Обединеното кралство и ЕС да продължат напред - независимо под каква форма", заявиха двете партии. Според медийни информации те са за избори на 9 декември.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: