Last news in Fakti

5 Декември, 2019 11:20 1 226 2

Масова стачка парализира Франция

  • франция-
  • стачка-
  • айфелова кула-
  • париж

Повечето влакове не се движат, училищата са затворени, а от Айфеловата кула връщат посетители

Масова стачка парализира Франция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Франция повечето влакове не се движат, училищата са затворени, а от Айфеловата кула връщат посетители заради общонационалните стачки и протести срещу пенсионната реформа на правителството, предаде АФП.

Париж е ангажирал 6000 полицаи за очакваната днес голяма демонстрация в столицата. Станциите на метрото в целия град за затворени, увеличавайки в пъти задръстванията по улиците.

Заетите във френския държавен сектор се опасяват, че реформата на президента Еманюел Макрон ще ги принуди да работят по-дълго и ще намали пенсиите им. Министърът на транспорта планира да се срещне със синдикатите в опит да потуши напрежението.

Железопътната компания Ес Ен Се Еф информира, че близо 90 процента от високоскоростните влакове няма да обслужват пътници, както и около 30 процента от вътрешните полети на Ер Франс.

Парижките забележителности също са засегнати и много туристи отмениха плановете си за пътуване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    7 3 Отговор
    Трудно ще му бъде на Макрон срещу цялата корупционна практика на краварите. Корупция на кредит....човечеството едва ли помни по нагла схема
  • 2 Libre comme air

    6 0 Отговор
    Браво на французите...те стачкуват за много по високи цели защото са добре и не са гладни...и имат синдикати... А пък ние. Хем сме гладни...Хем не скачаме.
Новини по държави: