Last news in Fakti

8 Декември, 2019 18:00 1 291 4

Пенсионните реформи във Франция ще стават постепенно

  • франция-
  • реформи-
  • пенсии-
  • протести-
  • едуар филип

Премиерът обеща да представи подробен план за пенсионната реформа

Пенсионните реформи във Франция ще стават постепенно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пенсионните реформи във Франция ще бъдат прилагани постепенно, а обществените тревоги, които доведоха до общонационални демонстрации и стачки, ще бъдат взети под внимание. Това обяви френското правителство, след като днес за четвърти пореден ден част от транспортната система на страната остана парализирана от протестиращите, предаде БНР.

Синдикатите в държавните железници и обществения транспорт в Париж удължиха стачката си и през днешния ден. В опит да намали напрежението премиерът Едуар Филип обяви, че ще завърши пенсионната реформа, но и ще вземе под внимание притесненията на обществото. По думите му, ако не се направят сериозни реформи днес, утре някой друг ще го направи, но по много по-брутален начин.

Филип обеща да представи подробен план за пенсионната реформа в сряда. Според заместник-министъра на околната среда Еманюел Уаргон правителството ще прояви гъвкавост и при времевото планиране на реформите, и при прилагането им.

Френската система предвижда ранно пенсиониране на работещите в транспорта, като те могат да се пенсионират близо десетилетие преди други професии. Президентът Еманюел Макрон беше избран през 2017 г. с платформа за либерализация на икономиката и реформиране на пенсионната система.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенсионеров

    11 0 Отговор
    Нека вземат модел от нашата пенсионна политика!
  • 2 Европейска Бананова Република

    11 0 Отговор
    И сегааа познайте в коя државица живеят овчиците и мишлетата???Жокер-не е Франция.
  • 3 Порно

    10 0 Отговор
    Успокояват ги в стил - само главичката ще ти вкарам.
  • 4 Bubbles

    5 0 Отговор
    Какво ще става постепенно и какво ще вземат тия под внимание?
    След като орязаха помощите на инвалидите и социално слабите, ся и на пенсиите посегнаха, за сметка на това едно други хорица биват добре хранени...
    Macron président de les chers!
Новини по държави: