Last news in Fakti

12 Декември, 2019 13:00 1 551 2

Предварително споразумение за пакет "Мобилност"

  • ес-
  • превозвачи-
  • мобилност

Правилата ще бъдат ревизирани

Предварително споразумение за пакет "Мобилност" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Преговарящите от Европейския парламент и Съвета на финландското председателство на ЕС постигнаха временно споразумение за ревизирани правила за командироване на водачи, време за почивка на шофьорите и прилагане на правилата за каботаж, съобщи NOVA ТВ.

Текстът, договорен от преговарящите, сега трябва да бъде одобрен от Съвета на ЕС и Европейския парламент.

Преговорите между институциите на ЕС по трите предложения за пакет "Мобилност" започнаха през октомври 2019 г., след като парламентът прие позицията си през април, а през септември Транспортната комисия на новоизбрания парламент потвърди решението за започване на преговори.


Министерският съвет прие своята позиция през декември 2018 г.

Трите предложения за командироване на водачи, периоди на почивка и достъп до професията и до пазара на автомобилни превози са част от пакета "Мобилност", представен от Комисията на ЕС през май 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    11 3 Отговор
    Така наредиха господарите от США ХАХАХА :D
  • 2 Гошо

    2 0 Отговор
    Проблема е следия Криво ляво създадохме някакъв успешен бизнес отрасъл и веднага му сложиха ръка Благовидния повод -грижа за работника е дим в очите на вярващите Я ми кажи какво ще направи ЕС на фирми от Сърбия да речем или която и да е страна извън ЕС
Новини по държави: