13 Декември, 2019 10:02 5 021 93

Македонският език е официален и признат

  • северна македония-
  • никола димитров-
  • бан

Никола Димитров коментира позицията на БАН

Македонският език е официален и признат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

В Европа има безспорно право за самоопределение. Това заяви македонският министър на външните работи Никола Димитров, цитиран от Нова Македония.

Коментарът идва след последното изявление на БАН, относно преговорите в комисията за историческо наследство. Българската академия на науките настоява, че македонският е диалект на българския език.

„За да има приятелство между две държави, трябва да има взаимно зачитане. Македонският е един от южнославянските езици. Той е официализиран през 1945 г. въз основа на централните говорни форми в тогавашна Македония. Това беше един трите официални езика в Югославия, като има свои исторически основи и е признат от много лингвисти.

Историческият процес, който започнахме с България може да доведе до истинско приятелство, но за това се нуждаем от мъдрост и деликатност, защото това е лесно за чупене и трудно за изграждане“, заяви Димитров в социалните мрежи.

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев вече заяви, че властите в страната ще реагират, тъй като въпросът е част от Договорът за добросъседство и приятелство между двете държави.

В своето изявление Димитров призова за взаимно приемане. Според него България трябва да търси приятелство и да признае езика на македонците.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    59 4 Отговор
    Ех, Луно, земльо македонска...
  • 2 Отчаян Хасан

    30 0 Отговор
    Аааах Македония. Име, което мнозина искат, история, за която мнозина твърдят. От друга страна мисля за Турция. Кой иска името й? Никой. Кой иска нейната история? Отново никой. Отчаяние. Декаданс..

    Коментиран от #20, #38

  • 3 Ачо Чалгарчето

    41 2 Отговор
    Очаквайте македонски речник на българските думи - "Татарски думи в македонския език"
  • 4 Арефостата

    71 2 Отговор
    В Австрия никой не твърди, че говорят на австрийски. Гиворят на дойч.

    Коментиран от #26

  • 5 Ами то и

    71 5 Отговор
    Александър Македонски е международно признат, ама вече не го считате за македонец, а признахте международно, че е част от гръцката история. Същото е с езика. Ще признаете межународно че е български и крайна философията.

    Коментиран от #12, #50

  • 6 само питам

    27 1 Отговор
    Айде, да кажем че признаем т.нар.'' македонски''...а с албанския ко'праим..а?
  • 7 ШОП

    44 6 Отговор
    Макетата требва да признаят че езика им е бил български преди 45та, а след 45та е променен малко за да бъде направена разлика с българския. Ако комисията не си свърши работата и исканията не бъдат уважени, управляващите не требва да се поколебават за вето и изолация на тая държава дори и с риск след това тя доброволно да премине в състава на сърбия.
  • 8 Кой68

    58 8 Отговор
    Държава изкуствено създадена от една политическа организация-Коминтерна за да няма България претенций за територия към СФРЮ..Последвалия геноцид /убийства,побоища,затвор,изселване/от сръбска страна върху етническото българско население за да се нарекат "македонци"?В следствие на тези действия един диалект става език и една географска област държава.....Това защо го премълчава въпросния античенСеверо-македонец?Защо не се защитава Националния интерес?България е 14 века държава.Спокойно мога да кажа че сме едни от създателите на Европа......Срамувам се от това роболепно мълчание и чуждопоклоничество......

    Коментиран от #57

  • 9 Тръмп

    26 8 Отговор
    Македонците говорят на български диалект,а славяните и Югославия са фалшиви политически сглобки!!!:):):)Македонците и сърбите не са славяни,да си прочетат историята тия комуноидни дебили,роби на Москва!!!:):):)

    Коментиран от #69

  • 10 Тръмп

    36 7 Отговор
    Македония няма,това са комунизирани от сърби и руснаци,чисти български мекерета!!!:):):)
  • 11 Тръмп

    25 7 Отговор
    Тези прости македонци прекалиха с наглостта и лицемерието си,трябва веднага да скъсаме Договора и да ги забравим,нищо не става от промитите им селски мозъчета!!!:):):)

    Коментиран от #17

  • 12 Кой68 -1-

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ами то и":

    Александър Македонски?"Македонски" е защото е роден във тая област.

    Коментиран от #14, #18, #58

  • 13 Тръмп

    35 2 Отговор
    Никола Димитров е класическо българско име,но юродите нещо се срамят да си признаят българския произход!!!:):):)
  • 14 Тръмп

    14 4 Отговор

    До коментар #12 от "Кой68 -1-":

    Майка му на Александър Велики е тракийска принцеса!!!:):):)Македонците са погърчени тракийци!!!:):):)А всички тракийци по-късно са наречени от Рим,Vulgaris-Общност,Множество през 388година!!!:):):)
  • 15 goce

    7 30 Отговор
    Makedonskiot jazik postoel postoi i ke postoi sakale toa bugari,srbi grci i albanci ili ne sakale.Nivni problem.Problemot vo Bugarija e toa sto tamu ima kominternovsk0-fasisticki rezim so koj vladee mafijata.

    Коментиран от #21, #52

  • 16 Лекар БГ

    33 3 Отговор
    Единственият в Света език,съчетал всички възможни правописни грешки на българския и сръбския.
    Измислен от коминтерновците през 1945 г.,буквално за 2 седмици.За да бъде угодено на амбициите на тов.Сталин.
    Абсолютни комплексари.Нововъзникналите САЩ и Британската Империя водят жестока и кървава война.И до ден днешен обаче,това,което се говори и учи в САЩ се нарича АНГЛИЙСКИ език.

    Коментиран от #44, #68

  • 17 goce

    4 10 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп":

    Prost si ti govno

    Коментиран от #19

  • 18 Тръмп

    18 6 Отговор

    До коментар #12 от "Кой68 -1-":

    Александър "Македонски" е роден във Филипопол,днешен Пловдив и не е нито грък,нито "македонец" по майчина линия!!!:):):)Самите македонци са погърчени тракийци от Тракийска Троя!!!:):):) Гърците и Сърбите много История и Територия ни откраднаха,Стига повече и да си получат от България,Възмездие!!!:):):)Никакви потоци към Сърбия,никакво ЕС за "Македония",не са дорасли още тези прости комуноиди!!!:):):)

    Коментиран от #55

  • 19 Тръмп

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "goce":

    Що не пишеш на кирилица,бе неграмотник селски???:):):)
  • 20 завала

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Отчаян Хасан":

    Каква история на Турция ве шапшал Няма още сто години от основаването си
  • 21 Тръмп

    16 6 Отговор

    До коментар #15 от "goce":

    Ти си малоумен идиот бе сельо долнопробен!!!:):):)Какви фашисти те гонят през 21-ви век,като в България никога не е имало фашисти???:):):)Фашисти са италианците на Мусолини,не катил смотан,комуноид недоклатен!!!:):):)Ясно???:):):)
  • 22 Обективно

    21 5 Отговор
    Това е измислена държава с измислен народ...
  • 23 Тръмп

    11 8 Отговор
    Бегайте при Вучич и Путин,изобщо не ни трябвате безродници неблагодарни!!!:):):)
  • 24 Мустанг

    8 2 Отговор
    Предател. Взел е пари за да призовава и да изразява уж лично мнение по медиите.
  • 25 Тръмп

    13 8 Отговор
    Няма по-голям Грях от този да отричаш Словото дадено ти от Майка България!!!:):):)Всички "славянски" езици са Български,а Кирил и Методий ви дадоха и букви да пишете,но още сте неграмотни и прости комуноиди!!!:):):)Щом не искате Българския морков,На Ви Дебелата Българска тояга!!!:):):)
  • 26 куку руку ку

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Арефостата":

    Е да, но австрийците нямат комплекса на "малкият чеп"...

    Коментиран от #29

  • 27 куку руку ку

    21 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "В своето изявление Димитров призова за взаимно приемане. Според него България трябва да търси приятелство и да признае езика на македонците."
    Признаваме го, български диалект е!
  • 28 Вая

    8 21 Отговор
    Стига сме се правили на велики, стига сме учили македонцците какви са и какъв език говорят! Имат право да имат свой език, отделини са от нас вече над 100 години...

    Коментиран от #46

  • 29 Аааа,

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "куку руку ку":

    имат го:чух от австриец следното, най чистият немски е австрийския, а немският е диалект.
  • 30 100

    13 1 Отговор
    Ама сега езикън няма ли вече да се казва северномакедонски? М?
  • 31 Генерал

    19 2 Отговор
    От македонският диалект на българския език, ще правят македонски език- да се смееш ли, да плачеш ли! А, азбуката каква е? И тя ли е македонска?
    Може ли от шопският диалект на българският език да направиш шопски език - глупости и простотия до шия...
  • 32 Бай Стойчо

    8 0 Отговор
    Ора, не се нервирайте! Тоя въпрос ша се реши у кабинета на г-жа Х. Мустафа. Точка.
  • 33 Денонсиране на антибългарския договор

    12 1 Отговор
    "Прeмиeрът нa Ceвeрнa Мaкeдoния Зoрaн Зaeв вeчe зaяви, чe влacтитe в cтрaнaтa щe рeaгирaт, тъй кaтo въпрocът e чacт oт Дoгoвoрът зa дoбрocъceдcтвo и приятeлcтвo мeжду двeтe държaви."

    А премиерът на България Бойко Борисов извърши национално предателство към българската история, българската държава и българският народ, ведно с заместник министър-председателя Красимир Каракачанов и ведно с българското Анти-народно събрание като подписаха и ратифицираха антибългарския "Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония". А президентът Румен Радев стана съучастник в антибългарската завера като не реагира с цялото си влиание и подписа ратифицирания от Анти-народното събрание договор срещу Република България.

    ИМА РЕШЕНИЕ НА СЪЗДАДЕНИЯ ОТ АНТИБЪЛГАРИТЕ ПРОБЛЕМ. РЕШЕНИЕТО Е ДЕНОНСИРАНЕ НА АНТИБЪЛГАРСКИЯ "Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония".
  • 34 българина

    11 1 Отговор
    това е резултата от безусловната подкрепа от предатели като Желев, седесарите, герб и бб! а вмро сложиха финалния акорд! никаква подкрепа за нато и ес докато смятат че има македонски език! австрийски или швейцарски няма!
  • 35 Rudolf

    16 1 Отговор
    Сърбизираните античари прекалиха много пъти!!!

    Бойко, нямаш право да предаваш историята ни!
    Други са си оставяли костите по тая земя последните 1300++ години и те не са те упълномощили!

    ВЕТО!!!!!!!!!!!!
  • 36 ГлигороФ

    10 1 Отговор
    Прав е! Признат е в цяла Северна Македония! А в Европа стои редом с такива "езици" като северношвейцарски, австрийски и шотландски.
  • 37 Начо

    3 6 Отговор
    Видял шопа жираф и рекъл,те такова животно нема.
    Така и нашите пишман учени.
  • 38 А за бълхария нещо да кажеш

    2 10 Отговор

    До коментар #2 от "Отчаян Хасан":

    Някой иска ли и името?

    Коментиран от #49

  • 39 Тия македони

    15 2 Отговор
    Ако ги допуснем в ЕС, ще ни откраднат и азбуката, езика и историята и писателите и поетите, груба грешка ще е да влизат в ЕС - измислена държава, пълен коминтерновски фалшификат
  • 40 Психиятъра

    3 0 Отговор
    Всеки ненормален вече има право да се самоопределя на каквото си иска и каквото си иска!
  • 41 александър македонски

    4 11 Отговор
    Македонския език ако не беше на какъв щяхме да говорим?Без македонската азбука не можете се разбра.Както има украински език така има и македонски.
  • 42 123

    5 9 Отговор
    Една нация не се определя с нейния език! Нека си го кажем, защото народите на много държави говорят един и същ език, но никоя от създателите на този език не е разигравала такъв театър както ние и македонците! Така например австрийците не са немци, бразилците не са португалци, мексиканците не са испанци и австралийците, американците, част от канадците не са англичани!
    Всяка държава има право да защитава своя език! Също така да се говори че езика на македонците е създаден преди 60-70 г. е глупост! На какъв език са говорили преди това, а?! Истината е, че македонското царство е съществувало преди още да я има България!

    Коментиран от #53

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Лопатата

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Лекар БГ":

    Често виждам собствените си разсъждения в твоите коментари и бих се радвал да се запознаем.
  • 45 681

    14 2 Отговор
    В Австрия говорят немски, не австрийски. В Белгия говоря френски, не белгийски. В Канада говорят английски и френски, не канадски. В Швейцария говорят немски, италиански и френски, не швейцарски. Но само във "великата" Македония говорели на македонски, не на български. Човекът, "измислил" т.нар. македонски език, е все още жив и си призна за натискът на комунистите за изкуствено създадения език. България не трябва да признава македонския за език! Но отдавна сме изгубили суверинетата си... Бог да е с нас!

    Коментиран от #51, #67, #80

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 тОЙ

    7 0 Отговор
    Имаш грешка, баце. Езикът е СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ, не е македонски.
  • 48 Иван

    3 3 Отговор
    Македонският език сме го създали ние през 1945г., като слуги на руснаците, пък сега ревем. Българина във всяко нещо осере нещата и след туй някой друг му е виновен. Като погледна задълбочено нашата история само глупости сме правили и като цяло за нищо неставаме.
  • 49 Те езика не и искат

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "А за бълхария нещо да кажеш":

    Ти за името питаш
  • 50 Ачо Македонски

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ами то и":

    В следващия епизод на "Междузвездни войни" ще се окаже, че е учител на Йода- взел го е като малък, когато превземал Луната
  • 51 123

    4 4 Отговор

    До коментар #45 от "681":

    Да прав си, но до някъде. В Австрия наистина говорят немски но Германия никога не е казала че австрийците са немци! Вярно е че в Белгия говоря френски, ама никога французите не са казали че белгийците са французи. Да не говорим за англоезичните държави - те дори са се клали така както не са го правили през 1-та и 2-та световни войни!
    Да обаче ние казваме че в Македония няма .... македонци, а само българи което е тотална глупост! Истината е че в Македония живеят хора които не искат да са сърби, гърци, българи или албанци! Те искат да са си македонци!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Генерал

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "123":

    Древна Македония без собствен език става „световна държава“, но тя няма нищо общо с населението на днешната Македонска държава.
    След смъртта на Александър... Македонската държава се разпада. Постепенно се заселват и славянски племена от групата на дакийските славяни.
    През 7-ти век, когато Византия започва да ги тормози, славяните търсят помощ от прабългарите. Тогава Куберовите българи нахлуват от Панония и се установяват и на територията на днешна Македония и създават Куберова България.
    Кан Аспарух е бил в делтата на р. Дунав. В началото на 9-ти век Куберова и Аспарухова се съединяват в една България.
  • 54 Nuno

    2 2 Отговор
    След като македонския език е диалект на българския следва въпроса дали го разбираме на 100%. Дори ние от пиринско не го разбираме. Има такъв език. Изкуствено създаден и не е нито български, нито диалект на българския.

    Коментиран от #65

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Киряк Стефчов

    2 1 Отговор
    Тез само Ердоган ще ги оправи.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Митака

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Кой68 -1-":

    Александър е роден в Пелла гръцката част на Македония

    Коментиран от #63

  • 59 Домакин

    3 0 Отговор
    Македонка била на на курорт в Слънчев бряг. Като се прибрала, доверила на мъжа си, че е била изнасилена от български младеж. Мъжът и я попитал: Ти не му ли рече, че си омъжена? - Как да му река, като не зная бугарски ...?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Тръмп

    3 0 Отговор

    До коментар #55 от "Митака":

    Питай някой Траколог,а не лъжи писани от гърци!!!;););)

    Коментиран от #74

  • 62 Македонски

    4 0 Отговор
    Едно време в Браила имаше едни мекерета, дошли от Скопският вилает и само за революция хортуваха, ама като видят две заптиета и се посираха от страх. Техният (я)език бе звучен като конска пръдня, на преял с люцерна кон, а те не се свеняха да мешат езика си със сръбски думи, па се хвалеха, че туй била македонска реч. Хаирсъзи с хаирсъзите му!
  • 63 Тръмп

    3 0 Отговор

    До коментар #58 от "Митака":

    Глупости,Филип II и тракийската принцеса Миртила-Поликсена-Олимпиада се срещат на тракийския остров Само Траки,а Александър се ражда във Филипополис!!!:):):)

    Коментиран от #79

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Генерал

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Nuno":

    Българският диалектен език е с три историко-географски области: Мизия, Тракия и Македония. Тук влизат българските говори в "Северна Добруджа (днес в Румъния); в Поморавието и Западните покрайнини (днес в Сърбия); в Македония – Вардарска и Егейска (днес в Македония и Гърция); в Корчанско и Гора (днес в Албания); в Западна Тракия (днес в Гърция) и в Одринска Тракия (днес в Турция)". Диалектите в България са доста, трудно се разбира също какво говорят в Трънско,Тетевенско, Банско и др., това са диалекти на българския език, но с една българската азбука.
    И още нещо - научи какво е "Дамаскини"
    Защото точно наличието на дамаскини/писмените паметници/ е неопровержимо доказателство за съществуването на български език в област Македония.
  • 66 Тръмп

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Balgarin":

    Древна Македония приключва през 45година,като Тракийския Одриски цар се бие с вас срещу римляните,които пак са с тракийски произход от троянеца Еней!!!;););)Древните македонци чрез Олимпиада тракийска придобиват тракийска кръв от тракиеца Ахил,за това Филип се жени точно за нея и Александър Велики е тракиец,иначе нямаше да му избиете жените и децата след смъртта му!!!:):):)Най-вероятно самите македонци сте го отровили заради това,че не "чист" македонец!!!:):):)Боклуци и убийци на Александър и децата му,това сте макетата,мръсна сган и до днес!!!:):):)

    Коментиран от #76

  • 67 goce

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "681":

    Da ja sporeduvas Bulsitgarija so Germanija e najglupoto nesto,to vo Bugarija polovinata se ili turci ili romi ili makedonci a zosto ne i dajte sloboda na izrazuvanje i zdruzuvanje na malcinstvata se plasite deka Bulgarija ke ja snema ?

    Коментиран от #71

  • 68 Сърп и чук

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Лекар БГ":

    През 1945 година няма Коминтерн! И през 1944 също няма! Какво си е мечтал Коминтерна е едно, а съвсем друго какво правят Великите сили! Днес няма Коминтерн! Но Велики сили има! Що не кажат - Българите са прави, а настояват да признаваме всичко! Ето, Заев казва, че признаването на македонския език е част от прехваленото ни тиквенско споразумение. Да не би Коминтерна да го подписа?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Кочо

    0 1 Отговор
    Че, вие българите да не би да говорите езика на прадедите си? Старобългарския е много по близък с руския.

    Коментиран от #73, #75, #82

  • 71 Тръмп

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "goce":

    Ти не се притеснявай Неграмотнико за България, защото в задния двор ви е пълно с илиро-траки наречени днес албанци!!!:):):)Албания преди това се е намирала до Колхида и Иберия,съседи на Тракийското Боспорско Царство!!!:):):)Има много да четеш кой-кой е на тази планета!!!:):):)Македонците сте от най-простите и необразовани български селяни!!!:):):)Нашите турци и цигани са си българи,като нас и са по-умни и начетени от Вас-сърбоидно-коминтерновски дебили!!!:):):)

    Коментиран от #87

  • 72 Тръмп

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "goce":

    Неграмотнико,българите винаги са имали царства и империи!!!:):):)И двете Римски империи са създадени от над тракийците!!!:):):)След турско ни наричат Източна Румелия,защото сме последната част от Източната Римска империя!!!:):):)Македонци няма,има български неграмотни селяни на българска територия, Охридска!!!:):):)
  • 73 Тръмп

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Кочо":

    Българския език произлиза от тракийския!!!:):):)
  • 74 Митака

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "Тръмп":

    По принцип това го пише световната история а не някой които си пие ракията и драска измислици в интернет пространството.

    Коментиран от #77

  • 75 Тръмп

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Кочо":

    Цялото Черноморие е било изградено от тракийски градове от където фино-угрите(руснаци) се научават да говорят!!!:):):)Още от преди Троянската война,а и след това с Боспорското Тракийско царство!!!:):):)Всички крадат какво ли не от Великите Тракийци,а руснаци и гърци най-много!!!:):):)
  • 76 Митака

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Тръмп":

    По големи глупости не съм чел никъде, Ахилеас е бил мирмидон а не тракиец. Мирмидонците са имали царство близко до град Лариса

    Коментиран от #78

  • 77 Тръмп

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Митака":

    Има нови открития,влез в час!!!:):):)Филипопол е бил по-важен град за Филип,защото чрез тракийската си жена,детето им Александър е директен наследник на тракийския Херос(герой) Ахил!!!:):):)Допитвал се е до местното Светилище и за това Александър е роден там!!!:):):)Александър е и другия вариант на на името ,на тракийския Герой Парис от Троянската война!!!:):):) Това го е интересувало Филип,да се закачи до Митичните Герои от Древна Тракия-Троянците!!!;););)

    Коментиран от #83

  • 78 Тръмп

    2 1 Отговор

    До коментар #76 от "Митака":

    Ахил е тракиец предвождал 50-60кораба с мирмидонци,иначе е тракиец!!!;););)
  • 79 Митака

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Тръмп":

    На тяхната среща е присъствал и Тръмп с Мелания 😂 Явно нещо в главата ти тропа,ходи да те прегледа някой лекар.

    Коментиран от #85

  • 80 Borislav Popov русофила

    4 0 Отговор

    До коментар #45 от "681":

    Да и във Бразилия си говорят на португалски, а са над 200 милиона народ, но не вдигат стойки като макетата и не реват за бразилски език.
  • 81 Усмивката

    3 0 Отговор
    Не ни е виноен комшията ами нашия цървул.Къде е тръгнал да води преговори по академични ,научни въпроси, Нещо което не подхожда ни по видъ му, ни по образованието му.Това да не ти е сделка за охраняеми обекти и ,,доброволно ” застраховане живот.еХората му казват.....,,в бивша Югославия този ,техния език е бил един от официалните.Демек, те ти подсказват.Сръбски,албански и български.Ма тоя нашия е кът мутра в библиотека.
  • 82 Усмивката

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Кочо":

    А новобългарския да не идва от африканския.
  • 83 Хи их хи

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "Тръмп":

    Глей си Меланито и не се напъвай по лингвистични и антропологични въпроси!

    Коментиран от #84

  • 84 Тръмп

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Хи их хи":

    Не завиждай маке,намери си нещо в Столипиново!!!:):):)
  • 85 Тръмп

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Митака":

    Неграмотника и неверника са еднакво жалки!!!:):):)
  • 86 Тръмп

    1 2 Отговор
    Александър Тракийски Велики не е македонец и за това не е погребан в територията на баща си Филип!!!:):):)Макетата нека се изядат от яд и мъка!!!:):):)Макетата да учат усилено албански,гръцки и сръбски,да не ни петнят езика!!!:):):)
  • 87 goce

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Тръмп":

    Bravo samo kaj vas i grcite ima :bugarski makedonci,bugarski turci,bugarski romi,bugarski pomaci,bugarski vlasi,bugarski ebrei,edinstveno samo rusite i srbite ne se bugarski oti od niv ste jale popara.Proveri vo svetot ti inatlivo magare dali ima isti slucaj pa posle zbori koj e nacitan.
  • 88 одъртял комсомолец

    3 1 Отговор
    Преди време работех с македонци от Северна Македония. Повечето от тях бяха с български пасош, като работеха и живееха съвсем законно в България. Въпреки това повечето отричаха всичко българско. Съзнанието им е тотално деформирано. Иначе съм лягал от смях,когато гледах циганчетата на обекта да ги учат на български. След 1945г ние сме заимствали предимно от руски, а те от сръбски и немски. Това всъщност е и разликата.

    Коментиран от #89

  • 89 Кирил и Методи

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "одъртял комсомолец":

    Дърт комунист си И на тебе ти хлопа дъската И едните и другите говорят на Български език с измислен диалект
  • 90 ТОЧКАТА

    4 0 Отговор
    Май трябва да вървите намайната си македонска,заедно с козяшите козички.
  • 91 чичо

    4 0 Отговор
    Проблемът с тая коминтерновска "държавица" е същият като с УкраИна! Просто трябва България да се върне в историческите си граници и.... Ама си нямаме национално отговорни политици, които да се престрашат и да използват примера, който руснаците ни дадоха с Крим! ВЕрвайте ми - албанците ще ни подпрат от другата страна и....край с въпроса за т.н. македонски език!!!!!
  • 92 С2Н5ОН

    3 0 Отговор
    Да, требва си европейско поведение. Затова яз ще му посакам на това македонче Димитров жената, а он да оди у храстите. Така е по европейски. А па ако ми откаже, значи не е европеец.
  • 93 ШОПО

    2 0 Отговор
    е до 45 та на какъв говорехте бе!?
Новини по държави: