Last news in Fakti

13 Декември, 2019 12:20 1 357 1

Лидерите на опозицията във Великобритания се оттеглят

  • великобритания-
  • избори-
  • джереми корбин

Джереми Корбин няма да води лейбъристите на следващи избори

Лидерите на опозицията във Великобритания се оттеглят - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на лейбъристите във Великобритания Джереми Корбин обяви, че няма да води партията при следващите парламентарни избори в страната, съобщи Би Би Си.

Корбин говори след вота в страната. Неговата партия регистрира рекордно слаб резултат за последните 70 години.

„Със сигурност няма да водя резултатите на следващите избори. Все пак ще участвам в дебата за резултатите“, заяви Корбин.

Той беше обявил, че при победа на вота би инициирал нов референдум за бъдещето на страната в ЕС. Изборите обаче бяха спечелени от консерваторите, които получиха мнозинство в Камарата на общините.

В същото време лидерът на либералните демократи Джон Суинсън подаде оставка от поста. Тя загуби своето парламентарно място на вота в своя регион.

Ед Дейви и Сал Бринтън временно ще оглавят партията. Партията излъчи 11 депутата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VVV

    3 3 Отговор
    А в България кога ??? Курнелия колкото и избори да загуби е важно само кой ще разпределя парите от субсидията . В България няма опозиция.
Новини по държави: