Last news in Fakti

16 Декември, 2019 07:18 3 375 13

Екшън Джонсън няма да почива! Започна чистка

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

Британският премиер стартира седмицата с размествания в кабинета

Екшън Джонсън няма да почива! Започна чистка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще започне седмицата след изборната си победа с размествания в кабинета. Седмица, в която депутатите ще се завърнат на работа във вторник, новата парламентарна сесия ще бъде открита официално с традиционната реч на кралицата в четвъртък, а в петък ще бъде внесено законодателството за Брекзит.

Очаква се Борис Джонсън да използва внушителното си мнозинство от 80 места в Камарата на общините и да изгради възможно най-добрия екип, за да извади Обединеното кралство от ЕС на 31 януари.

Очакванията на този етап са, че няма да станем свидетели на големи рокади, но някои депутати могат да получат големи повишения след изявите им в предизборната кампания, докато други бъдат понижени заради сериозни гафове. В категорията на последните попада и един от най-изявените брекзитиери – лидерът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, който изчезна от сцената след неадекватните му коментари за големия пожар в „Гренфел тауър“ в Лондон.

Други застрашени са министърът на търговията Лиз Тръс и министърът за Северна Ирландия Джулиън Смит - верен съюзник на Тереза Мей, който беше изолиран по време на кампанията.

Бившият министър на отбраната Пени Мордант обаче може да се завърне на бял кон като награда за това, че подкрепи сделката за Брекзит на Джонсън, след като стана премиер. Тя беше уволнена от Джонсън, защото подкрепи другия основен претендент за лидер на торите Джеръми Хънт, но за оказаната впоследствие подкрепа се очаква тя да бъде възнаградена.

Екшън Джонсън няма да почива! Започна чистка

Хора като Майкъл Гоув и заместник министърът на финансите Риши Сунак също могат да очакват големи повишения заради отличните им медийни изяви в кампанията.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 2 Отговор
    а унас в БЪЛГАРИЯ животът на обикновения човек става все по труден и тежък а олигарсите са си все по добре

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    То донякъде зависи и от тяхната политика, най долното човешко същество на земята е ингилизкото, разделяй и владей е тяхната политика
  • 3 С.С

    8 2 Отговор
    Определено няма да бъдат по-добре ингилизите след Брекзит. Наскоро в разговор с представител на "гордия" Албион разбрах една от причините да се задейства това споразумение:местните медицински и социални такси и осигуровки. Че многобройните пакистанци и индийци,армията от гастарбайтери,работещи във фермите им,във фабриките им,в социалните им домове за гледане на...възрастни "лордове" и "милейди-та" получавали високо финансово осигуряване и медицинска помощ,а внасяли не толкова високи такси. Оттам и на самите англичани им натежавало откъм данъци.
    Пълни глупости...тази Империя е процъфтявала благодарение на колониите си.
    Мързи ги,но не си го признават. Горди,но двулични лицемери. Пред теб ти е приятел,зад гърба ти те коментира,сякаш някой му плаща за това. Повечето четящи тук са имали досег с тези,хъм...аристократи.
    Както един мой ми каза преди време..."Ако искаш да видиш истинска мумия,или златният трон на василевса на Византия,не ги търси в техните държави. Отиди и ги виж в Бритиш музеум!" Кво правят там......отговорете си сами.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Самсон

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "С.С":

    Те добре че събраха повечето неща в техните музеи иначе отдавна да са изчезнали .

    Коментиран от #9

  • 5 onq s konq

    2 0 Отговор
    Всички разбрахме, че ришавият клоун спечели. Но какво загуби кралството?
  • 6 Цъфнал гербер

    2 0 Отговор
    Също като в България. Който е превивал гръбнак в краката на Батко получава захарче. Електоратът да си трае. Така е в доказаните демокраций.
  • 7 капацитет

    0 0 Отговор
    Лиз Тръс бе назначена от новия британски премиер Борис Джонсън за министърка на търговията на Обединеното кралство, съобщи Ройтерс.Четиридесет и три годишната Тръс е работила като счетоводителка и икономистка, преди да влезе в политиката.Тя бе избрана за общинска съветничка в Лондон през 2006 г. и стана депутатка през 2010 г. Пени Мордант бе първата жена-министър на отбраната.
  • 8 Умник,

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "С.С":

    много си категоричен!Същите неща,че и по-лоши могат да се кажат и за българите,руснаците или гърците например!Истината е,че британците предпочетоха свободата,пред звисимостта им от френски или германски чиновници!И не е уместно да се сравняват индииците и пакистанците с тая паплач,която наводни Европа.А че ги мързи е вярно точно колкото и нас ни мързи,но те така са си организирали живота.Падането на битово ниво какви са англичаните ни отдалечава от истинските причини,които са пълната некадърност на еврогейските десетки хиляди чиновници,безсмисленото харчене на пари,ниското качество на продукцията,налагането на измислени"ценности",липсата на контрол над управляващите и мн.други!
  • 9 Самсоне,

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Самсон":

    Много си прав!Ако не бяха англичаните,повечето археологически находки щяха да са унищожени!
  • 10 Брей!

    1 1 Отговор
    Оплаквачите на Англия немат умора!Е нема да се разбягат с лодки от Острова!Търговските договори ще се изпълняват,няма да има проблеми с желаещите да РАБОТЯТ в Англия.Само търтейте на социални помощи със статут на бежанци ще трябва да търсят друго място.
  • 11 Селянин

    2 1 Отговор
    Колите им грозни жените два пъти по-грозни. Мъжете им прости храната гадна. Освен лекарства и нагласен футболни срещи за друго английско не се сещам. Ще си припом нят 70 години на миналия век.

    Коментиран от #12

  • 12 И ко праиш там тогава?

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Селянин":

    Некой да те е насилил да им ядеш от храната и да караш английска кола?Колко е продължителността на живота в Англия и колко в България?
  • 13 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    РЕЖИ ГЛАВИ И СЕ ОПРАВЯЙ !!! ШВАБИТЕ И ФРАНСЕТАТА ВЕЧЕ НЯМА ДА ВИ КАЗВАТ -КАКВО ДА ПРАВИТЕ !!!!!!!!!! ГАДОВЕ СТЕ ЗА РОДИНАТА МИ ,АМА СТЕ ГАДОВЕ И ЗА МНОГО ТОЧКИ НА СВЕТА В ИСТОРИЯТА МУ !!! НО , МОНТИ ПАЙТЪН И О,ХЕНРИ И ДАРВИН И ... ВИ ПРАВЯТ ОПРАВДАНИ В ГАДОСТТА ВИ В СУДАН ;ПАКЕСТАН И ИНДИЯ И АРАБСКИТЕ ПЛЕМЕННИ НУЖДИ - ТЕРИТОРИАЛНИ!!!ОТКЪСНАХТЕ КУВЕЙТ ОТ ИРАК ...И ВОЙНА /ЗА ПЕТРОЛ/ ...ПРИМЕРИТЕ СА МНОГО !!! НАПРАВИХТЕ СВЕТЪТ ЗАВИСИМ ОТ ВАС НА БАЗАТА НА ТЕХНОЛОГИЧНО РАЗВИТИЕ -И НАУЧНО !!! НЕНАВИЖДАМ РОЯЛИЗМА И ГОСПОДАРСТВОТО НА ЧОВЕК НАД ЧОВЕКА ...И ЩЕ УБИВАМ !!!!!!!
Новини по държави: