Last news in Fakti

17 Декември, 2019 08:53 2 284 11

Екшън Джонсън размаха голямата метла

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

Британският премиер планира да отстрани от длъжност една трета от министрите в своето правителство

Екшън Джонсън размаха голямата метла - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Борис Джонсън планира да отстрани от длъжност една трета от министрите в своето правителство, да слее ведомства и да замени държавни служители с външни експерти, пише в. “Сънди таймс”.

Британският премиер ще съсредоточи работата на правителството върху изпълнението на предизборните обещания, дадени на традиционно гласуващите за лейбъристите избиратели в северната и централната част на Англия, които на предсрочния вот подкрепиха консерваторите.

Премиерът в Лондон трябва да запълни постовете на министрите на културата, на Уелс и на околната среда, които бяха освободени, след като Ники Морган напусна политиката, Алън Кернс беше принуден да подаде оставка, а Зак Голдсмит загуби мястото си.

Министерството на Брекзит ще бъде закрито на 31 януари, когато Джонсън е обещал, че Обединеното кралство ще напусне ЕС. Очаква се да бъде създадено министерство на границите и имиграцията, отделно от министерството на вътрешните работи.

“Сънди таймс” твърди, че министерството на енергията и изменението на климата - премахнато от предишния премиер Тереза Мей - ще бъде върнато. Министерствата за международната търговия и на бизнеса ще бъдат слети.

На предсрочните избори преди дни консерваторите на Джонсън спечелиха най-голямото си парламентарно мнозинство от 1987 г. Приоритет на Борис Джонсън е да започне възможно най-бързо постъпките за Брекзит. Очаква се по-мащабна реорганизация на правителството да бъде извършена след излизането от ЕС.

Екшън Джонсън размаха голямата метла

В четвъртък Джонсън ще обяви своята законодателна програма с реч, произнесена от кралица Елизабет II. Още в петък премиерът ще представи сделката си за Брекзит пред Камарата на общините.

Приемането ѝ трябва да завърши след празниците, което да позволи на Европарламента да ратифицира споразумението и да премахне последните пречки за развода между Великобритания и ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктор Джустис

    4 9 Отговор
    Голем е Борето

    Коментиран от #7

  • 2 Консерватор

    9 5 Отговор
    Може да е странен и екзотичен, като Тръмп, но само десни консерватори могат да свършат нещо за народа и държавата си! Левите марксисти могат само да правят аборти!
  • 3 РЗС

    1 1 Отговор
    Боре, обаждай се, ако няма хора. Дай ми некво министерство там, па било то по коврите и белото
  • 4 коки

    6 0 Отговор
    голем е Борето и затова голем ще го яде накрая
  • 5 1111

    10 0 Отговор
    Британците са хора с тежко колониално мислене, които се чувстват щастливи, само ако чуват думи като империя и господарю. Приказката свършва още след ВСВ, но как да се разделиш с господарското си минало.................

    Коментиран от #8

  • 6 onq s konq

    4 1 Отговор
    Хайдее рошавият клоун започна срутването на държавата. Да видим до къде ще го докара.

    Коментиран от #9

  • 7 Aman

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "доктор Джустис":

    Докторе пиеш ли си хапчетата редовно ???????????
    :))) :))) :)))
  • 8 Aman

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "1111":

    Как ли ?
    Много просто !
    Паунда като се размени за 5 лв
    И станат бедни , тогава всичко ще си дойде на мястото ;)
  • 9 Гостилничаря

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Рошавият клоун ще направи онова, което бабата в Германия не поиска или не можа да направи - да си опази държавата от пълчищата маймуни от Третия свят. Подкрепям го напълно в тази политика, за мен е важно държавата ми да остане чиста и непревзета от бясно развъждащите се орди черна паплач, създаващи единствено глобални и вътрешни проблеми където и да отидат. Не искам да работя за да издържам 100 маймуни, които по цял ден лежат и се чудят кого да оберат и убият! Не искам тези примати да тежат на социалната система, която аз храня с труда си чрез данъци и такси! Само така, Боре, така трябва.....!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Ти хал хабер си нямаш

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гостилничаря":

    Ела в юкей и ще ти видим мнението после....много си далече от истината тъпако

    Коментиран от #11

  • 11 Гостилничаря

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ти хал хабер си нямаш":

    Приятелю, директните цинизми в отговор издават ниска култура и откровено прост човек, това не ме учудва, само потвърждава думите ми, че в тази страна се е напълнило със случайни хора, такива като теб например! Поредното доказателство, че Джонсън трябва да изхвърли паразитния товар от държавата си, такива като теб също. За да се палиш толкова на истините, които казах, най-вероятно си същия бацил като онези за които казах одеве.....
Новини по държави: