Last news in Fakti

25 Декември, 2019 09:16 31 683 127

Путин нарече посланик "измет и антисемитска свиня"

  • посланик-
  • русия-
  • полша-
  • втората световна война-
  • владимир путин-
  • измет-
  • юзеф липски

Полски посланик обещал на Хитлер да му издигне паметник

Путин нарече посланик "измет и антисемитска свиня" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин нарече "изрод и антисемитска свиня" посланика на Полша в хитлеристка Германия Юзеф Липски, който през 1938 г. обещал да издигне паметник на Хитлер във Варшава, ако нацисткият лидер изпълни намерението си да изсели евреите от Европа в Африка. Това съобщава агенция ЕА Дейли.

"Изрод, антисемитска свиня, няма как да го наречеш иначе. Той напълно се солидаризира с Хитлер в неговите антисемитски настроения и нещо повече - за издевателствата над еврейския народ обещава да му издигне паметник във Варшава". Това заяви Путин на заседание на колегиума на министерството на отбраната, коментирайки дневника на полския посланик в Германия Юзеф Липски преди Втората световна война.

"Това, което ме потресе, казано честно, е как Хитлер и официалните представители на същата тази Полша са обсъждали т.нар. еврейски въпрос", коментира президентът своята реакция, докато е чел архивни документи от Втората световна война. Държавният глава припомни, че Хитлер е съобщил първо на външния министър, а след това и на посланика на Полша за своята идея да пресели евреите в колонии в Африка, предаде Епицентър.бг.

"Представяте ли си, през 1938 г. - да преселиш евреите от Европа в Африка? На измиране! На унищожение!", подчерта Путин, като отбеляза, че полският посланик е написал в докладна записка до министъра на външните работи на Полша следното: "Когато чух това, аз му отговорих (на Хитлер, бел. ред.), че ако направи това, ние ще му издигнем великолепен паметник във Варшава". Путин подчерта, че този отговор е даден съзнателно и целенасочено. "Това не е написано без умисъл", заяви Путин, като добави, че Русия притежава достатъчно материали, за да не позволи на никого "да се гаври с паметта на нашите бащи, деди и на всички, които положиха живота си на олтара на победата над нацизма".

Руският лидер обърна внимание на това, че именно такива хора, които са водили преговори с Хитлер, днес събарят паметниците на воините-освободители, на воините от Червената армия, които освободиха Европа и европейските народи от нацизма. "Това са техни последователи. В този смисъл, за съжаление, малко се е променило и ние трябва да го имаме предвид, включително и при изграждането на нашите въоръжени сили", заключи Путин.

На същото заседание Путин нарече "абсолютно бълнуване" резолюцията на Европарламента за това, че СССР носи отговорност заедно с хитлеристка Германия за началото на Втората световна война: "Неотдавна нашите колеги в Европа, Европарламентът, приеха резолюция, която фактически обвинява Съветския съюз наравно с нацистка Германия за началото на Втората световна война. Това, разбира се, са абсолютни бълнувания", подчертава Путин.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL pepi

    351 38 Отговор
    Путин може да нарече "измет и антисемитска свиня" и Цвъки и Паси!

    Коментиран от #118, #122

  • 2 EL pepi велик е нашия войник

    277 59 Отговор
    Ето на, историята може пак да се повтори и да се възпламени още по-кръвопролитна и унищожителна война, защото истината не беше показана правилно и правдиво на поколенията, които са израснали след войната и не могат да разберат каква чума са били нацистите ... даже в момента сред западналото еврогейско общество се прокрадва героизиране на фашистите, есесовците и всички техни марионетки ... жална им майка на тези които са обречени да разберат уроците на историята по трудния и смъртоносен начин ... руснаците обаче този път няма да допуснат да се води война на тяхна територия, а еврогейтаците дори не си задават въпроса къде ще са новите бойни полета и кои ще гинат там като мухи ... този път и краварите няма да останат сухи ...!!!

    Коментиран от #103, #116

  • 3 Путин

    321 13 Отговор
    Честито Рождество Христово!

    Пожелавам здраве и радост във всяко българско семейство. Нека бъдем по-добри и даряваме с топлина и усмивка хората около нас!

    Коментиран от #73, #75, #117

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 юдеболшевишка измет

    97 270 Отговор
    Комунистите са чума. Не ги обичаме, не им искаме паметниците.
  • 6 mediator37

    72 117 Отговор
    Хитлер е искал да ги засели на остров Мадагаскар- пуст, огромен и плодороден остров, с великолепен климат, френска колония. Обаче, това се появява като идея след разгрома на Франция - май 1940г., когато Райхът наследява Франция. Преди това не съм чувал изобщо за такива планове за Африка, особено далечната 1938г.
    Най-вероятно и този "разговор" е една партенка , като пропагандната книга издадена в САЩ с автор Херман Раушнинг "Разговори с Хитлер", които разговори се оказа, че са измислени и несъществуващи, обаче хиляди драскачи си написаха дисертациите с обилни цитати от "Разговори с Хитлер". През 1938г. всяко кътче от Африка е нечия собственост и няма как Хитлер да си е правил такива планове, да е знаел, че ще разгроми Франция или Англия, още повече, че Германия изобщо не се е готвила за война по това време.

    Коментиран от #31

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хрониките на Евразия

    90 146 Отговор
    А вие представяте ли си докато са изселвали евреите в Сибир , колко от тях са умрели по пътя , и докато си строяли къщи на голото сибирско поле , наречено днес - Еврейски автономен окръг ..
    Това Путин няма да ви го каже ..
    Засекрети и архивите ..

    Коментиран от #113

  • 9 гост

    89 26 Отговор

    До коментар #4 от "Бат ви Бойко":

    Кубик вода се отбелязва "м3" ама за тъпанар като Бойко е простено!
  • 10 Моамед

    137 50 Отговор
    Путин е прав донякъде.
    И у нас е пълно с последователи на
    Хитлер.Често ги дават и по телевизията.
    Много от тях са известни личности.
    Участват и в управлението на държавата.
  • 11 Хрониките на Евразия

    60 91 Отговор
    Благодарение на «историка» Путин , ние сега знаем , че Полша е като любовницата на
    професор Соколов - сама си е виновна , че са я разчленили , като е провокирала Хитлер и Сталин ..
  • 12 никой

    67 26 Отговор
    И аз да съм толкова богат и да разполагам с толкова военна мощ, и аз мога да приказвам както си искам. Ама не съм и си трая.
  • 13 Антикомунист

    58 26 Отговор
    Всички световни новини във Факти, са за Русия или Турция. За Су 57 днес няма да пишем.

    Коментиран от #23, #107

  • 14 език мой враг мой

    43 84 Отговор
    Е ,след като Мария Захарова из..а толкова голямо и миризливо л. с репликата си ,че Сталин и Хитлер са "погълнали" Полша и са избили милиони поляци , щото правителството избягало и нямали с кого да преговарят ,редн сега Вл. Вл. да се опита да замаже горното ,нали ?!
  • 15 Romero

    63 81 Отговор
    Това са неща от историята,които никой не може да докаже,дали е било така или се продължава с пропагандата.Путин не споменава за хилядите изселени еврей в Сибир,избиването на милиони руснаци и как така се оказа ,че войната започна със затриването на Полша от Сталин и Хитлер,заедно!

    Коментиран от #26, #88

  • 16 Бончо

    41 80 Отговор
    Това е поредната партенкана "историка" Путин.

    Коментиран от #74

  • 17 Българин

    76 46 Отговор
    Жалко, че Хитлер не е успял
  • 18 rusnak

    84 20 Отговор
    Още много интересни неща ще излизат наяве, до момента в който не започне и лечението на западните боклуци и прартньорите им.
  • 19 Пенсионер

    61 51 Отговор
    По бай Хитлерово време бяхме по-добре
  • 20 Киро

    49 19 Отговор
    Шаломов много се е загрижил за юдейските си събратя
  • 21 ТТТТ

    103 12 Отговор
    А бе били са голяма напаст в Европа евреите, дори и в България! София е била превзета от тия паразити и са били много надменни, задружни и лоши! Така е разказвал дядо ми на родителите ми!

    Коментиран от #93, #95

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Истината

    39 6 Отговор

    До коментар #13 от "Антикомунист":

    Ами цял свят пише за Русия и Турция!
  • 24 Шляхтиц

    81 20 Отговор
    Половин поляк съм и считам, че ПУТИН е толкова много ПРАВ, колкото само нищожен брой поляци могат да оценят. Точно както преди 70 години поляците го понесоха и от ЗАПАД и от ИЗТОК, така и сега, при евентуални събития, ЖЕЧПОСПОЛИТА ПОЛСКА е между чука и наковалнята. Някъде съм чел, че историческите събития се повтарят по СПИРАЛА, при нови условия, при нови обстоятелства, но СЪБИТИЯТА СА СЪЩИТЕ. Половин ИЗТОЧНА ПОЛША И ЦЯЛА УКРАЙНА СА БИВШИ РУСКИ ГУБЕРНИИ. Нямам повече думи, нямам повече мисъл.......... Шляхтиц......
  • 25 Borislav Popov

    48 57 Отговор
    Путен и той голям защитник на евреите се извъди и ярък борец с антисемитите. Не виждам нищо лошо в изселването на евреите в Африка, всъщност, Юзеф Липски просто е искал да ги спаси от немските концлагери и газовите камери. А политик като Путин, не бива да си позволява такива емоционални изказвания, още повече за човек, който отдаааавне не е сред живите. Впрочем, до някъде и него го разбирам и той завалията гледа, за празниците, да направи едно добро на еврейските си господари-олигарси.
  • 26 Гошо

    79 13 Отговор

    До коментар #15 от "Romero":

    Договора от 38 е факт и навлизането на полската армия в Чехия също А Полша още 34 г склюва пакт с Германия насочен срещу СССР Незнам какво трябва да ти се доказва
  • 27 соросоид дебил

    109 23 Отговор
    Същата тази "невинна" Полша участва в разчленяването на Чехословакия през 1938г заедно с Хитлер. Тогава е истинското начало на ВСВ в Европа. След това се натиска заедно с Германия да участва срещу СССР но Хитлер, че не са му нужни и решава просто да ги използва като лош материал в по-нататъшната си кампания. Руснаците сами са си виновни след като решиха да крият тези факти през социализма заради "братските социалистически страни". Коварството на поляците, зверствата на унгарската армия във Воронеж, зверствата на прибалтииските народи, липсата на съпротива в Чехия и огромното оръжие което произвеждат за немската армия, зверствата на румънските цигани в Одеска област и южна Русия, нашето слугуване пред Хитлер, както сега слугуваме пред краварника и тн..Другата голяма тема която трябва да повдигне Путин е поведението на Западните страни по време на ВСВ..Проститутките от Франция, Холандия,Белгия, Дания и Скандинавските страни.
  • 28 Знаеме че е половин евреин

    34 75 Отговор
    руският президент, знаеме как ''пълзи'' в поза партер пред премиера на Израел на Червения площад, но той преди всичко е неграмотен, а не само зле с историята....
  • 29 жюотновъд

    58 6 Отговор
    Вавилон,Римската империя,Средновековието,Испания-навсекаде са гонени.Как ше го обясните спецялисти.

    Коментиран от #84

  • 30 Барчо

    31 8 Отговор

    До коментар #4 от "Бат ви Бойко":

    Тъпънарите отдавна не ме изненадват, визирайки коментар 9. За него не е важно колко важно нещо сте написали, а как се пишел кубик и с една печатна грешка иска да омаловажи фактите, които сте изложили. Фирма Надин доколкото имам спомени е подписала договор за обезопасяването на хладилните системи и азбестовите изолации на бойлери и др. подобни от ЕС, които се изхвърлят. Карат ни ги тук и ние сами се самоунищожаваме. По статистика, която вече няма къде да се намери, щото са я изтрили сумите получени по различни програми от ЕС за БГ са два пъти по-малко от годишните вноски и глобите, които са ни налагали.

    Коментиран от #109

  • 31 Обективен историк

    52 58 Отговор

    До коментар #6 от "mediator37":

    Напротив..Германия вече е била почти готова за война и то не без активната помощ на СССР, какво се прави Вовата на утрепан.Още от 1936г немски танкисти, пилоти и подводничари активно са се обучавали на съветски полигони, а Сталин здраво е снабдявал немската икономика със суровини-руда, кожи, зърно и т.н.А да не говорим за съвместния парад на ''Красня'' и Вермахта в Брест на 22.09.1939г когато Брест е напуснат от Вермахта след подялбата на Полша м/ду СССР и Германия .....абсолютно доказан факт е че дори 2-3 дни след нападението на 22 юни все още са вървели на запад влаковете със доставките за Германия.А да споменавам за Катин едва ли е нужно..така че Вовата да не се праи на умрела лисица.А без помоща на Запада, т.нар ''ленд-лийз'' сга паметници на Хитлер щеше да има и в Хабаровск, а Германо -Китайската граница щеше да върви по билото на Урал най-вероятно...И къде са в развитието си сега победените и победителите...едните напълниха света с технологии, другите подгъват краката при леки изменения в цените на енергоносителите..ха сега познайте кои са едните и кои-другите..

    Коментиран от #39

  • 32 Кой

    42 5 Отговор
    финансираше скопците в Русия?Кой финансира джендър идеологията?
  • 33 стоян

    41 55 Отговор
    Какъв лицемер и лъжец е този -бил ни освободил от нацизма =че кой е искал да го освобождават кумунисти ,и какво да очакваш от кумунисти -освен заробване като крепостни селяни
  • 34 Барчо

    55 17 Отговор
    На президента Путин му писна от олигофренските обвинения и най-сетне показа истината. Самия той каза, че се е учудил, че нещата са даже още по-зле от предполагаемото. Ами какъв да го нарече, бе хора??? Какъв?? Герой или как? Първоначално на германците и се е струвало, че най-евтино ще бъде евреите да бъдат захвърлени в Африка и там да умрат от болести за които нямат ваксини, глад и т.н. Нали се сещате колко е различно от това да стовариш някъде 100 човека и 1 000 000 човека??? Дори и да има някаква храна там, която може да се яде, то няма как да изхрани толкова народ. А да споменавам ли наличието на питейна вода??? Достатъчно е да ги стоварят в зона където питейната вода е кът и всичко ще измре до седмица. Щом специалистите по евтини убийства са решили, че така ще е по-евтино и ефективно, значи е така. Тази Африка, която ни се представя в днешни дни няма нищо общо с онази Африка.

    Коментиран от #36

  • 35 1234

    66 9 Отговор
    Колеги, виждам че знаете за ВСВ от Нешънъл Джиографик, само че тази телевизия е еврейска и всичко което сте гледали е една изопачена еврейска пропаганда!
  • 36 Хрониките на Евразия

    22 36 Отговор

    До коментар #34 от "Барчо":

    - г-н Путин, германските , американските и британските документи съобщават , че на много от участъците на фронта през 1939 година в Полша , СССР и Германия са атакували полската армию съвместно..

    За съжаление , трябваше да засекретим нашите документи за този период до 2042 година , за да не може Запада да пренаписва историята ..

    Коментиран от #40

  • 37 Хрониките на Евразия

    20 36 Отговор
    Свидетели сме на началото на руската Уикипедия ...
  • 38 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 23 Отговор
    ДА ЖУВЕЙ К О М У Н И З М А АААААААА..........
  • 39 Барчо

    56 10 Отговор

    До коментар #31 от "Обективен историк":

    Германия тогава търгува активно и с УСАта, може да си направиш справка, както и с останалите държави. Единствено Сталин не се е срещал лично с Хитлер и не му е стискал ръката за разлика от Рузвелт, Чърчил и другите мишки. Тези факти са подкрепени с филмови и снимкови материали. По време на Нюрнберския процес се задава въпрос на висш немски генерал: При положение, че Полша била подкрепена от Англия и Франция, щяхте ли да я нападнете? отговора беше: Със сигурност НЕ, защото нямахме такава готовност да воюваме срещу такива държави едновременно.

    Коментиран от #60

  • 40 Барчо

    32 10 Отговор

    До коментар #36 от "Хрониките на Евразия":

    И на коя дата СССР обявява война на Полша?

    Коментиран от #41, #43, #47

  • 41 Хрониките на Евразия

    25 33 Отговор

    До коментар #40 от "Барчо":

    На коя дата СССР обявява война на Финландия ,Естония , Литва ,Латвия ?
    Ако знаеш въпроса , ще си наясно защо СССР не е обявил война на Полша ..
    Между другото , те и през 1920 година не обявяват война на Полша .. Когато поляците разбиват червената армия до Варшава и взимат в плен 30 хиляди красноармейци ..
  • 42 Тексаски воин

    18 34 Отговор
    Путин в тоалетната ли ги чете тия книги?
  • 43 И на коя дата

    20 26 Отговор

    До коментар #40 от "Барчо":

    ние поискахме да бъдем освободени от съветската армия?!

    Коментиран от #94

  • 44 Анти милиционер

    21 25 Отговор
    УНИКАЛНО прост Милиционер. Идиот на куб. Боже, какъв глупак.
  • 45 Ввв

    20 39 Отговор
    Путьо както винаги се занимава с глупости и рови в миналото,а кочината тъне в мизерия....
  • 46 Бях в Полша

    28 51 Отговор
    В момента Полша е най-бързо развиващата се икономика в Европа.. Скоро бях там и наистина съм изненадан.. толкова нови заводи .. толкова строителство няма и в Германия към момента:)
    Русия винаги е искала да ги завладее и да бъдат под нейно влияние ,но за съжаление така и не са успяли.. В момента аз лично мисля,че това което Путин прави е от чист гняв.. че страната върви нагоре с изключително бързи темпове и една от малкото страни, която успя да изкорени всичко ,което е останало от комунизма.. и да обърне в напълно нова посока.. Путин е мръсник и то голям.. Макар,че аз лично обичам руснаците. :)
    Живи и Здрави, Весели Празници!

    Коментиран от #59

  • 47 Хрониките на Евразия

    19 33 Отговор

    До коментар #40 от "Барчо":

    СССР и на България не обявява война до 1944 година , но въпреки това изпраща диверсанти , а българите в СССР изселва в Сибир .
    Както няма и да обяви война , когато Путин ви разкаже за изконите руски владения Камчия и несъстоялата се като държава България ..
    Но при всички случаи , вие ще си намерите и тогава оправдание на своята антибългарска дейност .
    Историята ни е свидетел на много такива мръсотии .

    Коментиран от #63

  • 48 Антитъпанар

    24 47 Отговор
    Путин е невменяем. Абсолютен тъпанар.

    Коментиран от #50

  • 49 Тръмп

    26 31 Отговор
    Путин е евреин по Майка, Мария Шаломова от Твер,та е нормално да е против Хитлер!!!;););)Но защо е слуга на Комуноида-евреин Сталин избил малко по-малко евреи,не е ясно и прилича на шизофрения???:):):)Играе си с думите за да скрие фактите,че и той е като тях!!!:):):)Хърбела,осъжда Щърбела!!!:):):)

    Коментиран от #91

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хрониките на Евразия

    22 29 Отговор
    Путин: «Тези , които водеха преговори с Хитлер , днес рушат паметниците на бойците от Червената Армия ».
    Сталин и Молотов, които водеха преговори с Хитлер отдавна умряха .
    А съветските бойци, за които толкова е загрижен Путин , от немските концлагери ,директно ги изпращаха в ГУЛАГ.
    А с какво повече да развлича идиотското население , освен с балончета за величие , изпускани от носа му ?

    Коментиран от #65

  • 52 Кирил

    22 19 Отговор
    Нормално,Путин по произход е евреин.бившата му,също е еврейка,децата,и те.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 NSDAP

    24 32 Отговор
    Малкото еврейче Путин яко се засегна.Да живее Вермахта и обединена България!!! Траки=пеласги=готи=българи!!!
  • 55 Цар бой Борис IV

    20 23 Отговор
    В руската република Татарстан има само татари от 1920 г! Другарю Путин къде са волжките българи изповядващи ислям? Говорящите езици са само руски и татарски, а има човеци самоопределящи се за българи? Нашите политици и историци след 1919 г обявиха всички мюсюлмани в България с арабски имена за турци? Фактите говорят, че по икономически причини много павликяни християни приемат доброволно ислям през 16 - 17 век в османската империя!
  • 56 Язваджиев

    21 28 Отговор
    Хитлер е като малолетен престъпник в сравнение със Сталин. Двамата си разделят Европа и света и то с договор. Заедно воюват срещу Полша. А Сталин напада и присъединява Прибалтийските републики. Двамата се настройват един срещу друг благодарение на 2 години машинации на британското разузнаване. Който чете знае, който не чете започва да мисли с интернета и телевизора си, и да повтаря като папагал, какво е казал Путин, Лавров, Тръмп или Макрон.
  • 57 Ели

    33 14 Отговор
    Когато архивите говорят и нацистките соросоиди -мълчат.

    Да ви покажа ли снимка на Сорос в нацистка униформа?

    След интернирането на "световния революционер Троцки" - към Хитлер в разстояние на няколко месеца потичат огромни капитали, чак имперските данъчни инспектори са го викали на разпит.

    Капиталите са минавали през Цюрих, пак по случайност и капиталите на Ленин минават през Цюрих, Троцки САЩ - спряна композиция Канада, и пусната от САЩ.

    Цел: Троцки да прави революции, за да има Запада възможност да унищожи Русия и заграбване на ресурсите й.
    Сталин му попречил, 90% от финансовите архивни потоци към Хитлер са унищожени от Франц Шварц, осъден на 2 год. затвор, освободен 1947 - в същата год. умира - случайност а?

    И още едно име запомнете Ханфщенгел - американец, създателят на Хитлер, негов състудент е Рузвелт.

    А ляхите много да внимават, че грозната истина от архивите ще излезе.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Гошо

    33 9 Отговор

    До коментар #46 от "Бях в Полша":

    Полша отново мисли че може да дели мед с мечките /московската и берлинската/ Ама как се дели меката мед -просто не се дели
  • 60 Обективен историк

    21 14 Отговор

    До коментар #39 от "Барчо":

    Ами то от това да възродиш немската военна машина какво по-голямо ръкостискане искаш..ти на тази опорка лЕжи, че не си стискали ръцете, направо изби рибата с бастун...А тя и сега Рашата търгува активно с УСАта, за твое сведение, въпреки санкцийте. Само за миналата и тази година има направени инвестиции от американски компании за над 30млрд $..Иначе се лаят и джавкат едни-други.Да не мислиш че е по-различно от тогава, а...А за Катин нищо не казваш , що така.Колко ги обичам такива плашипутарници като тебе, дето са само от едната страна на огледалото.....

    Коментиран от #62, #78

  • 61 Ели

    34 11 Отговор
    Същият Ханфщенгел организирал среща между Чърчил и Хитлер, чрез сина на Чърчил, Хитлер го тресяло неистово вълнение и не отишъл на срещата.

    Кралското семейство три от дъщерите са женени са видни нацисти.
    Погледнете таблиците с инфлация в Германия, за да дойде Хитлер на власт, после кажете, че кризите не са изкуствени - голяма част от тях.

    Западът да мълчи, и да се срамува, има защо-съдават Ленин, Хитлер и Троцки.

    А поляците са "хиените на Европа" - аморални, нагли, алчни...
  • 62 Ели

    34 16 Отговор

    До коментар #60 от "Обективен историк":

    А преди Катин нямаше ли едно друго клане, от поляците, и да не се окаже че Катин е поредната гнусна полска пропаганда на нацитата от Полша.

    По-полека с Катин, че Полша десетилетия ще трябва да плаща обезщетения на Европа и Русия.

    Полша няма ли намерение да връща на Германия земите подарени й от Русия. Че и чехите не ги обичат поляците, но чехите са горд народ.

    Коментиран от #69

  • 63 Барчо

    39 13 Отговор

    До коментар #47 от "Хрониките на Евразия":

    Явно не знаеш историята, че България е в съюз с Германия и като такава се явява враг на СССР. Въпреки това СССР не е кой знае колко заинтересована от това и диверсантите са по-скоро политически насочени, които са в помощ на партизанското движение тогава. Аз обаче пак ще спомена, че не СССР убива десетки хиляди български граждани и разрушава десетки хиляди къщи, болници, църкви, манастири с бомбандировките си, след като БГ обявява единствено символична война на САЩ и Англия. След обявяването на войната няма никакво движение на БГ войници извън казармите. Нито един БГ войник не е изпратен да воюва срещу съюзниците, нито един БГ самолет не е излетял да бомби съюзниците.... В отговор обаче УСА и Англия разорават цяла БГ с бомбите си. Направи си справка.
  • 64 КГБ

    19 34 Отговор
    Русия няма никога да е богата, щастлива и свободна, докато имат царе като Путин. Поредният диктатор-демагог. Харесвам само Кабаева.
  • 65 Ели

    25 9 Отговор

    До коментар #51 от "Хрониките на Евразия":

    Нещо забрави Мюнхен, че СССР е последната държава подписала акт за ненападение.

    Като сте толкова "открити и демократични" - чакаме Британия и Франция да разсекретят допълнителните протоколи от Мюнхен, май ги засекретихте за още 20 години.

    А Полша да си спомня нещо за Тишен - Чехия, и отказа на молбата на Сталин, за предоставяне на коридори Румъния и Полша с цел антихитлериска коалиция.

    Викаш друго си е да пътуваш с кораб Англия и Франция, а не със самолет, когато се решава съдбата на Европа.

    Коментиран от #110

  • 66 Да се върнем

    24 1 Отговор
    по-назад,към Протоколите!Нещата стават ясни и няма нужда от коментар!Тука обаче тази тема се избягва .Цитират се "компетентно",имена и влакови композиции,насочени към Германия и не се казва в какво състояние е Германия преди Хитлер и кой я докара до там!Истината беше покрита завинаги от "историци",платени от тези,за които парите и Световното господство са единствена цел.
  • 67 Чата

    25 25 Отговор
    Чудя ви се на вас българите! Значи, хвалите се, че сте спасили сопствените си евреи, но когато ги е спасила Червената армия - Аа-уууу - ужаст! Ма те такива, ма те онакива, ма те гадни, ма те трябвало Хитлер да ги издуши и изгори всичките в Биркенау! Съвземете се най после и се определете - вие Луковмарш ли сте и антисемити, или хора коледни, добри и човеколюбиви! Май не сте никакви, ами лукова глава и зелева каца за чеп не става вече от Вас!

    Коментиран от #80

  • 68 Коментатор с интелектуални затруднения

    8 13 Отговор
    Колеги коментатори,свидетели сме на жив историк-динозавър от времето на Тато!,Баба ми казваше-"Слушай Радо думи!"Нема грешка!Сичко е така както той го казва!Нема националсоциалисти-има мръсни нацисти,гадни поляци и т.н.За такава активност или дават добри пари,или требват хапчета!

    Коментиран от #71

  • 69 само питам

    17 16 Отговор

    До коментар #62 от "Ели":

    Публикувано във факти.бг: да не се окаже че Катин е поредната гнусна полска пропаганда на нацитата от Полша...Ами я си спомни кой си призна и се извиняваше за убииството на над 20000 разоръжени полски офицери и военнопленници, а преди това с каква ярост отричаха това зверство и го приписваха на германците..А кой им главната заслуга за кървавото потушаване на Варшавското възстание със своето бездействие, а?
  • 70 Явно оттам е и девизът

    15 6 Отговор
    ''Паметник за великия Фюрер''.
  • 71 Не са бълнувания,а доказани факти

    15 23 Отговор

    До коментар #68 от "Коментатор с интелектуални затруднения":

    Прочетете "Ледоразбивачът" на Виктор Суворов,както и другите му книги. Също и "Фашисткият меч е изкован в СССР" на Игор Бунич. За да разберете че главният подпалвач на Втората световна война е режимът на Сталин,с активното съдействие на който Хитлер взема властта в Германия.
    А заблудените путинофили нека помислят по въпроса: защо и в днешно време Русия не желае да разсекрети заграбените германски архиви след края на войната?
    Путин цитира само тези неща от архивите,които му е изгодно. Говорейки за Полша пропусна да спомене за съвместния съветско-германски военен парад в Брест,който е документиран и с богат снимков материал.И който стана възможен след като СССР подло удари в гръб Полша,докато нейната армия се боеше с хитлеристите край Варшава.

    Коментиран от #72

  • 72 коментатор с интелектуални затруднения

    26 9 Отговор

    До коментар #71 от "Не са бълнувания,а доказани факти":

    Чел съм всички книги на Виктор Суворов и Игор Бунич Чел съм и " Моята борба".На тях по-може да им се вярва отколкото на официалните версии.Официалната история не е наука!Това е инструмент за манипулация,които се използва в някои от горните коментари.
  • 73 Тръмпи

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Лицемерен ментак!
  • 74 Б. Б.

    1 5 Отговор

    До коментар #16 от "Бончо":

    Тиси, най голямата, партенка, родена от мйкати.
  • 75 Бае, тодор

    6 11 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Кога стана и ти християнин бе, мършо атеистка, 🚾🚾🚾🚾🚾
  • 76 Путен

    3 6 Отговор
    И аз съм такъв затова се дръвча
  • 77 СССР

    15 10 Отговор
    Хитлер е мислил само хубави неща,след евреите е щял да избие всички комунисти.

    Коментиран от #79

  • 78 барчо

    11 3 Отговор

    До коментар #60 от "Обективен историк":

    Нищо интересно не казваш! С всяка година търговията между Русия и САЩ нараства и този факт го зная и съм го изтъквал точно като минус за нашите политици. САЩ уж налагат санкции, но по начин, който тях не ги засяга, а засяга нас. Що се отнася до Катин там нещата все още не са 100% ясни и едва ли някога ще се изясни.

    Коментиран от #114

  • 79 Юдеоболшевики

    13 11 Отговор

    До коментар #77 от "СССР":

    Комунистите и еврвите са едно. Хитлер ги е наричал юдеоболшевики. Така са учили да ги наричат и децата в детските градини. Хитлер не е избивал само евреи, а комунисти, но просто повечето такива са евреи. Първите лагери (Дахау) са за комунисти. Русия е СССР с откраднато име. Нямат нищо общо с Царска Русия. Това са болшевики

    Коментиран от #86

  • 80 Едо

    2 3 Отговор

    До коментар #67 от "Чата":

    ,,Лицемерецо, първо извади ГРЕДАТА от собственото си турско око, за да видиш по-добре съчицата в окото на България!"!
  • 81 Jrj

    12 3 Отговор
    Абе,много нежни тия евреи бе?Значи изселване в Африка ги обрича на смърт,ми то в Африка други хора не живеят ,там температурите са като на Меркурий и Венера?Това нагаждаческо племе трябва да работи и приспособява в Африка,там не би имало ,,леки ,,професии.Нали ни учеха ,че са умирали в лагерите,май 6милиона?Единствената истина е че историята се пише от победителите.Ех,Веспасиане???
  • 82 Rio

    5 1 Отговор
    Дайте нещо за СУтата и МИГовете егаси
  • 83 a bee

    6 1 Отговор
    А бее Путин . Имате възможността да ни отнемете
    Пасиовци и ние доволни и Вие халал да ВИ Е (БЕЗ Рубль) !
  • 84 a bee

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "жюотновъд":

    Жовотно глеач! И я съм чел за тва, Кво ша последва не знам.
    Тва ми речии( у САЩ или ... ? )
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Бай Мънгал

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Юдеоболшевики":

    Хе! Значи, според теп, Хитлерът изтребвал само юдеите комунисти! Ха сега ми кажи, колко циганина /роми/ комунисти е имало преди ВСВ и колко е искал да унищожи Химлер! Да! Химлер!
  • 87 ПЕНКО

    8 3 Отговор
    ЗА ВСЕКИ ,КОЙТО НЕ ОТЧИТА ОПИТА НА ЦИОНИСТИТЕ -СЕМИТИ ДА ГРАБЯТ ОТ ДРУГИТЕ НАРОДИ И АЗ СЪМ АНТИСЕМИТСКА " СВИНЯ" !!!!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Иван

    9 0 Отговор
    Иэраел е почти в Африка.
  • 90 Иван

    4 2 Отговор
    Сатанинските мърши от Дойче Веле са също чуми,иэроди
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 иотъ

    12 0 Отговор
    Първите закони против чифутите и гонения са в русия през 19-ти век
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Урко

    8 5 Отговор

    До коментар #43 от "И на коя дата":

    На 18.05.1944 год.,когато СССР връчва вербална нота на българското външно министерство България да прекъсне съюза с Германия,а нашите мушмороци начело с Добри Божилов и Иван Багрянов се ослушват три месеца като дива свиня в картофена нива и чакат да стане чудо. Ама чудеса стават в приказките на Братя Грим...
  • 95 Ленин

    12 2 Отговор

    До коментар #21 от "ТТТТ":

    Винаги са били такива миризливи боклуци.Няма владетел по целия свят да не мрази евреите . Във всички времена са патили от тях и са ги мразели много. Съответно и трепали.Цифрите на убитите евреи е завишена десет пъти за да искат репарации.На практика цифрата за която твърдят че са убити през ВСВ надхвърля цифрата на общия брой заселени в Европа.
  • 96 Усмивката

    3 1 Отговор
    а как ще нарече Путин , Вълко Червенков от 50 те ,в България
  • 97 Мая Беспартийна

    14 1 Отговор
    Не напразно всички Руски олигарси в момента са евреи! Путина знае на киго да дава!!!
  • 98 Шумкарин крадец на сирине и кашкавал

    8 1 Отговор

    До коментар #91 от "Иван":

    Тебе да не са те правели заднешката в кенефа на Партийния дом другарю
  • 99 Някои

    8 2 Отговор
    подозират, че Путин има психични проблеми. Ако наистина е казал точно това, може би са прави. И щом полският посланик мразел евреите, трябваше Сталин да се сдуши с Хитлер и да си поделят Полша? Така излиза. Същият Сталин защо изсели съветските евреи в далечния изток, по-точно в автономния район Биробиджан?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Чибурашкин

    7 2 Отговор
    Кат Русия няма втора - мъж Путин и жена Курникова.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 луд Ленин

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "EL pepi велик е нашия войник":

    Какво ти разбира главата бе ахмак. Как разбра, че нацистите, а не комунистите са били чума. Как ти дойде на акъла, че гейско общество може да героизира фяшизма. Като изключим това, че в главата ти е пълна боза от понятия като фашизъм, нацизъм, гейско общество изобщо си се насмукал с червена идеология като нов наркоман с трева. Да си чувал за подялба на Полша между червените и кафявите изроди. Да си чувал нещо за пакт Молотов-Рибентроп. Да си виждал картата на Полша, разполовена със син химически молив с подписите на Молотов и Рибентроп в двете половини и вездесъщото "Сталин" на ръка с почерка на бащицата в руската половина ? Не си, нали ? Защо ти трябва ? Нагълтал си се с лозунги, текуща червена терминология и се чустваш доволен. Не знаеш, че най-голямото военно престъпление по време на WW2 е на СССР с избиването на /според данните на Сталин/ 25 700 доброволно предали се в съветски плен полски военнослужещи. НКВД избива,по писменна заповед на Политбюро, полски войници, офицери, представители на интелигенцията, едри собственици – „цветът“ на полската нация. Сред жертвите са общо 16 генерали, 1 адмирал, 24 полковници, 79 подполковници, 258 майори, 654 капитани, 3420 подофицери, 7 армейски свещеници, 3 едри земевладелци, 1 принц, 43 служители, 85 редници, 131 бежанци; 20 университетски професори, 300 медици, няколко хиляди адвокати, инженери и учители; повече от 100 писатели и журналисти и над 200 пилоти. Чети и после пак ми пиши колка са велики и "невинни" Ч
  • 104 Пешо

    9 9 Отговор
    Мрачният какебист Путкин всява омраза сред народите на Европа. Той само това си може.
  • 105 нали

    3 1 Отговор
    Аз тъкмо си помислих, че това е в сегашно време...
  • 106 ужас

    12 4 Отговор
    ЗАЩО АНГЛИЯ ПРОДЪЛЖИ С 30 Г ЗАБРАНАТА ЗА РАЗСЕКРЕТЯВАНЕ НА АРХИВА ОТ ТЕЗИ ВРЕМЕНА? ЗАЩОТО Е ИМАЛО ДОГОВОР С ХИТЛЕР ЗА РАЗДЯЛА НА ЕВРОПА. ----------ЗАЩО АНГЛИЯ УДЪЛЖИ СРОКА, ОТГОВОРЕТЕ ДЖЕНДЪРИ?
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 И аз да кажа

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Барчо":

    Само по такава фантомна статистика и в тиквите на руските тролове може да се намерят такива твърдения.България е нетен бенефициент, има данни, някои години пропорцията вноска в ЕС : получени суми е 1:6 ! Русофилите напоследък се афиширате като православни, забравяте ли, че да се лъже е ГРЯХ!
  • 110 МиГ 23

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Ели":

    Трябва да се разсекрати истината за Рудолф Хес.
    А и книгата която си прочела е много добра - "Кой накара Хитлер да нападне Сталин"
    отг: А. и С.
  • 111 БАХ

    3 3 Отговор
    Който се е заял с Руснаците сере кръв!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Сергей Владимирович Безкуров

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хрониките на Евразия":

    Въпреки, че са ти нацвъкали много минуси, това е самата истина.... Но българина кога ли е отворил карта, че да види, че в СССР в далечния изток има Еврейская Автономная Советская социалистическая ресспублика.
  • 114 И аз да кажа

    6 2 Отговор

    До коментар #78 от "барчо":

    От ясни по-ясни са нещата и са се знаели още навремето. Нахалната руска пропаганда не само, че лъжеха толкова години, но и преследваха семействата на избитите при Катин за да не говорят, не позволяваха да им правят помени на действителната дата от смъртта. Вие наистина ли смятате, че може да се скрие такова нещо,? Тия хиляди хора са имали близки, които са се информирали за тях, писали писма, посещавали местата на задържане...Просто за да си представите 1000 души е едно цяло училище 1 до 12 клас. Само за нашите комуняги все не е достатъчно!
  • 115 Danzig

    2 0 Отговор
    Ватника е генетично обременен.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Кубратов син

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Путин":

    Честито и на всяко руско семейство разбира се!
  • 118 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "EL pepi":

    Путин винаги е въздържан в отношението си към опонентите си, дори и към най-големите си врагове. Малко е невероятно да нарече някого,, свиня", Лавров, обаче си позволява избухвания понякога. Запитан в комедийното шоу,, Вечерен Угрант" , дали си позволява понякога нецензурна ругатня, когато знае, че чуждестранните му колеги няма да го разберат, Лавров отговори, че много често му се случва.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 одъртял комсомолец

    1 0 Отговор
    Престъпленията на сталинизма са факт и това е нещо, което никой в Русия не отрича, включително и Путин. От друга страна, обаче Путин е абсолютно прав, относно вината за Втората световна война. Очевидно, е че се подменя историята основно с цел насаждане на русофобски настроения в Европа. Основната причина за ВСВ е версайската система от договори, наложени през 1919г. Както знаем, Съветска Русия не само, че не участва в делбата на Европа, но се превръща в обект на интервенция от страна на "победителите", включително сепариране на огромни територии от руската империя- Финландия. Естония, Латвия, Литва, Полша и прочие. Ама в Полша живеели поляци и за това било редно да им се даде независимост. ОК. Но нали пък в Крим живеят руснаци. Освен това СССР напрактика е последната страна в Европа подписва договор за не нападение с Хитлер. Полша подписва такъв договор още през 1934г, а през 1938г участва в разпределението на Чехословакия. Нещо повече, Полша открито забранява руски войски и руски самолети да минават през нейна територия с цел оказване помощ на Чехословакия по силата на действащ договор със СССР. От своя страна Франция използва като претекст за отказ да помага на Чехословакия именно полският отказ да допусне преминаване на съветски войски. Ама към договора Рибентроп- Молотов имало секретен протокол, който всъщност отдавна е разсекретен. ОК! Такива протоколи, обаче има практически към всички споразумения подписани от Хитлер преди войната. Къде са и защо ни
  • 121 одъртял комсомолец

    4 1 Отговор
    и зaщo никoй нe ги вaди? Ocвeн тoвa нeкa дa нe ce зaбрaвя, чe дoри cлeд пoдпиcвaнeтo нa дoгoвoрa Рибeнтрoп- Мoлoтoв, CCCР прoдължaвa дa ce oпитвa дa cъздaдe aнтифaшиcткa кoaлиция, дeйcтвaйки cъвceм нe кaтo cъюзник нa Гeрмaния. Нeкa дa cи cпoмним зa Coбoлeвaтa aкция прeз 1940-тa у нac. Нa cкoрo ce пoявихa публикaции, чe CCCР тoчнo в тoзи пeриoд, прeдлaгa нa Бългaрия Ceвeрнa Дoбруджa имeннo c цeл извaждaнe нa cтрaнaтa oт нaциcткaтa oрбитa. Въoбщe вcички дeйcтвия нa cъвeтcкoтo ръкoвoдcтвo нaвeждaт нa миcълтa, чe ca глeдaли нa дoгoвoрa Рибeнтрoп- Мoлoтoв, кaтo нa oтcрoчкa нa прeдcтoящaтa, нeизбeжнa вoйнa c Хитлeр.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Дада

    0 1 Отговор
    Докога ще ни занимавате с Владо П**ката
  • 124 А не е ли

    1 0 Отговор
    било по-добре, "Одъртял комсомолец", вместо да подписва договор с Хитлер, за да отложи войната, Сталин да се укрепи на тогавашните съветски граници? И да не влиза няколкостотин километра в чужда територия? С което се подлага на смъртоносен удар. Защото войските са му в чужди земи, няма отбранителни рубежи, населението е настроено връждебно и пр. В началото на войната руснаците са бягали колкото от немците, толкова и от местните. Прибалтийските държави фактически сами ги прогонват. Немците достигат прибалтика и навлизат във вече почти очистени от руснаците територии.
  • 125 Заро

    1 0 Отговор
    Но не казва какво е готвил товарищ Сталин малко преди да пукне, мустакатият плъх?
  • 126 Гост

    1 0 Отговор
    А бе крадец и лъжец ще ме учи на чест/ ност...
  • 127 Иван

    1 0 Отговор
    А това,че Полша заграби част от Чехословакия какво е?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания