Last news in Fakti

7 Януари, 2020 11:29 1 092 3

Първо напредък, а после преговори

  • северна македония-
  • албания-
  • ес-
  • хърватия

Северна Македония и Албания трябва да постигнат напредък и тогава ще получат дата за начало на преговори за членство в ЕС

Първо напредък, а после преговори - 1
Снимка: Shutterstock

Северна Македония и Албания трябва да постигнат напредък и тогава ще получат дата за начало на преговори за членство в Европейския съюз. Това заяви постоянният представител на Хърватия в ЕС Ирена Андраши, чиято страна пое ротационното председателство на съюза. Тя отказа да отговори конкретно на въпрос - дали това означава, че споделя идеята на Франция за промени в преговорния процес.

По повод Брекзит, който се очаква да се осъществи в края на месеца, Андраши подчерта: „Като най-младата страна членка, за съжаление, ще трябва да се справим с излизането на една държава от Европейския съюз. Ние обаче искаме да направим това добре и много ефективно, така че да получим мандат за преговори за бъдещите ни отношения с Обединеното кралство. Надяваме се това също да започне по време на нашето председателство“

Андраши обяви като един от най-важните приоритети на хърватското председателство многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Няма никакво време за губене, тъй като в тази връзка трябва да бъдат приети близо 45 законодателни акта - посочи Андраши.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    2 1 Отговор
    Те тези до като им дойде реда да влязат в тая кочина,тя ще се разпадне,нали всекий дърпа чергата към себеси,няма как да пръдължи така както я мислят.
  • 2 Точно така

    2 0 Отговор
    Хората виждат истината и са прави, не като нас...
  • 3 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    РУСИЯ КОНТРОЛИРА ЕС И ЩЕ ПУСНЕ ШИПТЪРИТЕ И МАКЕТАТА В ЕС САМО ПРИ АНТИАМЕРИКАНСКИ ИЗЯВЛЕНИЯ ;ИЗСТЪПЛЕНИЯ И ОТРИЧАНЕ НА НАТЮ !!!!!!!!!!!!!!