14 Януари, 2020 15:20 870 1

Хърватия ще търси разширяване на ЕС

  • хърватия-
  • балкани-
  • ес

Страната подготвя среща на върха със Западните Балкани

Хърватия ще търси разширяване на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Организирането на среща между ЕС и Западните Балкани е основен приоритет за европейското председателство на Хърватия, съобщи EU Observer.

Хърватското правителство ще се опита да осигури дата за преговори за Северна Македония и Албания. Хърватският премиер Андрей Пленкович говори пред Европейския парламент.

„Очакваният доклад на ЕК за промяна на методологията за разширяване е нещо важно. За да има добро разширяване е важно да се придържаме към европейските принципи и индивидуалния напредък. Всяка страна трябва да бъде оценявана спрямо нейния напредък, което е и целта на преговорите. За нас е важно да започнем преговори с балканските държави“, заяви Пленкович.

Той припомни, че преди 20 години се е състояла решителна среща на върха в Загреб. Тя отвори европейските перспективи за Югоизточна Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацифист

    1 1 Отговор
    България е била фашистка през ВСВ.