15 Януари, 2020 13:50 1 129 3

Москва: Страните от Персийския залив да търсят общ механизъм по сигурността

  • персийския залив-
  • иран-
  • сергей лавров

Силно сме обезпокоени от случващото се в региона, заяви руският външен министър Сергей Лавров

Москва: Страните от Персийския залив да търсят общ механизъм по сигурността - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия призовава страните от Персийския залив да обмислят общ механизъм в сферата на сигурността, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Предлагаме на страните от Залива да помислят за общи механизми в сферата на сигурността, като се започне с мерки за изграждане на доверие и участие в съвместни военни учения", изтъкна Лавров на конференция в Делхи, посветена на въпросите на сигурността.

"Силно сме обезпокоени от случващото се" в региона на Персийския залив, каза още руският министър на форума, в който участва и иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф. Двамата са имали среща в Делхи, съобщи иранската телевизия "Прес ти ви", но подробности не бяха съобщени.

На конференцията Лавров заяви още, че налагането на едностранни санкции е проблем в днешния свят. "Двадесет и първи век е времето, когато трябва да се отървем от едностранните методи в международните отношения", каза той.

Руският министър засегна и ситуацията в Либия. "За съжаление, заключителният документ не бе подписан от всички страни, но беше подписан от Сарадж и от Ал Мешри, а Хафтар и Салех Иса заявиха, че имат нужда от време за обсъждане", припомни Лавров. Русия не вижда нищо драматично в това, че Хафтар не подписа споразумението за прекратяване на огъня при преговорите в Москва, каза още той.

Лавров заяви също, че в Съвета за сигурност на ООН трябва да получат постоянно членство Индия, Бразилия и представител на африканския континент. "Основният недостатък на Съвета за сигурност на ООН е, че в него не са представени развиващите се държави. Това е нашата позиция, която сме изказвали неведнъж. Индия и Бразилия заслужават да бъдат представени в Съвета за сигурност на ООН заедно с кандидат от Африка", изтъкна Лавров.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симида

    3 5 Отговор
    Тия паляци да си гледат КаФкаС!
  • 2 Анти милиционер

    4 2 Отговор
    Пак са напълно недекватни милиционерите. Какви дебили
  • 3 АНЕНЕРБЕ

    2 1 Отговор
    Г-н Лавров е приключил с неговата роля на помирител довела до това , че ТОЙ заедно с неговите "АМЕРИКАНСКИ ПАРТНЬОРИ" както ги нарича Лавров СЪЗДАДЕ ИДИН НОВ ВРАГ НЕПОЗНАТ ЗА ИСТОРИЯТНА НА РУСИЯ.

    В Сирия РУСКИТЕ ВОЙСКИ ВОЮВАХА СРЕЩУ ИРАНСКИТЕ ЧАСТИ НА СУЛЕЙМАНИ В ИНТЕРЕС НА ИЗРАЕЛ И САЩ.

    НЕ НЯКОЙ ДРУГ , А РУСКИ САМОЛЕТ ДОСТАВИ ОТ СИРИЯ В БАГДАТ ГЕНЕРАЛ КАСЕМ СЮЛЕЙМАНИ за да бъде отстелян ПОКАЗНО от "ПАРТНЬОРИТЕ" НА ЛАВРОВ.

    ЛАВРОВ ВЕЧЕ Е СИГУРЕН ПЪТНИК И НЕ Е ВРЕМЕ ДА ДАВА СЪВЕТИ КОЙ КАКВО ДА ПРАВИ , А Е НАЙ ДОБРЕ ДА СЕ ПРИБЕРЕ ПРИ ДЪЩЕРЯ СИ В САЩ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания